Magyar-magyar videóháború

A nagy megosztón is folyt a kampány.

Állandóan Amerika felé mutogatnak a netguruk, amikor a választási kampányok videós harctereit elemzik, amikor a web 2.0 kínálta újabb lehetőségekre hívják fel a figyelmet a demokratikus rendszerek voksolási küzdelmeiben. De minek nekünk az USA, amikor itt van Románia, az ottani helyhatósági választások?! Kétségtelen, van különbség az újvilági és a szomszédos produkciók között, de nem akkora, mint amit a népesség nagysága, a demokrácia fejlettsége és az információs világtársadalomban betöltött pozíció alapján gondolhatnánk.

Az elmúlt hét végi romániai választásokat megelőző kampány most először nem pusztán a magyar párt és román vetélytársai közti versengéssel szolgált, hanem Erdélyben és a Partiumban immáron azt is megmutatta, hogyan feszül egymásnak a két ottani magyar politikai erő. Alapjaiban nem másként, mint az anyaországban… Az RMDSZ és az MPP kampányolása remekül végig kísérhető a videómegosztókon, különösen a legnagyobbikon, ahol a rendezvényekről szóló tudósítások mellett lakossági szimpátia-filmecskék is fellelhetők, s természetesen a hivatalos kampányfilmek, amikből következzen kettő.



A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr53500615

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.06.07. 15:37:12

Erdély vs. Románia, avagy egy román tévés kiáltványáról Tavaly a milánói Malpesa repülőtéren egy kelta köntösbe bújtatott román reklámspotra folyt ki majd a szemem a 10-12 órás várakozás alatt. A Duna-deltából indult a film, aztán ortodox kolostorok köve…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garzo 2008.06.03. 10:10:45

a gyurcsányosak óriási többsége fantáziátlan gyűlölködős.
de hogy jön ide a gyurcsányozás?
mórickának mindenről ugyanaz jut az eszébe...

ravila 2008.06.03. 10:26:17

Nem hallottam még, hogyan értékelte a Fidesz a hétvégi választásokat, pedig Viktor nagyon beizzította magát az MPP mellett, de még Székelyudvarhely polgármesteri székének megtartása sem sikerült nekik.

civiske 2008.06.03. 10:55:36

A Bíró Rozi videó azért gáz. Különösen az iskolás jelenet, de szinte mind.

SM 2008.06.04. 06:10:30

Erdélyben is megcsiptük ! Sikerült az ott élő magyarokkal is megutáltatni a politikát.
De azért büszkék lehetnek a "választás szabadságát" kitalálók,mert nagyon sokan - jogosan - nem mentek el szavazni, vagy a román pártokra szavaztak.
Ez is választás,gratulálok !!!!
süti beállítások módosítása