Utálják az internetet?

Se a virágkarneválnak nincs honlapja, se a jazznapoknak.  

A fene se érti ezeket a városmarketingeseket meg a főnökeiket. Mostanság, amikor egyre több falusi szekértoló rendezvénynek van önálló honlapja, a debreceni virágkarnevál kapcsán még mindig nem érzik ennek szükségességét az illetékesek.

A Wikipédia igen szerény szócikke alján külső hivatkozásként feltüntetik „a debreceni virágkarnevál hivatalos honlapját”, ami az önkormányzat rendezvényszervező kht-jának honlapjára repít minket, ahol csak egy tétel a többi program között a kétes értékű, ám nagy tömegeket vonzó augusztusi rendezvény. És mit találunk itt? A karneváli hét eseményeinek listázását és jegyinformációt. Ennyit, nem többet.

Én személy szerint rühellem az egész cécót, s úgy gondolom, a virágkarnevált egyszer kell látni, hogy aztán soha többé a közelébe se menjen az ember. Az azonban kétségtelen, hogy Debrecennek – sajnos – ez a leglátogatottabb és messze földön legismertebb rendezvénye, ezért sokkal több figyelmet érdemelne városmarketingileg. Például ebbe kapaszkodva lehetne elvezetni a népeket más, tényleg értékes helyi produkciókhoz. Persze, mondják, minek önálló honlap a virágkarneválnak, amikor e nélkül is özönlenek ide a népek augusztus 20-án. Mondjuk, talán azért, hogy az ideözönlés előtt alaposan tájékozódhassanak arról, hogy majd mit is láthatnak itt, kik lesznek a fellépők, hol parkolhatnak a kedves vendégek, hol találnak nyilvános budit, orvosi ügyeletet, hol jelenthetik be, hogy elveszett az anyósuk stb., stb.

Azt még nagyobb véteknek gondolom, hogy a debreceni jazznapoknak még mindig nincs önálló internetes megjelenítése. Igényes, többnyelvű, a fellépőkről részletes információkat nyújtó (zenével, videóval felszerelt), a helyszíneket bemutató stb., stb. – ahogy az illik. Merthogy illik, merthogy vonzza a vendégeket, van rá számos példa hasonló nagyságrendű és kisebb hagyományokkal rendelkező dzsesszesemények kapcsán is, hogy a nagyobbakról ne beszéljünk. Az, ami jelenleg látható a Főnix Kht. honlapjánegyetlen szóval illethető: szégyen.

Mi van itt, kérem, utáljuk az internetet?

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr80615026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popzene 2008.08.14. 01:07:12

van debrecenben virágkarnevál?
nocsak mióta?

Vinyl 2008.08.14. 01:44:00

biztos valami kommunista sárban ragadt barom a "vezetője" ezeknek :D

Razide · http://razide.wordpress.com 2008.08.14. 08:42:12

"Debreceniként mindig is meglehetősen szégyelltem magam a virágkarnevál miatt..." írja HP a blogjában: hp.d2.hu/tokyo/index.php?f=pst&pid=194

Az emberek ilyenkor örülnek (vagy nem) a sok idelátogató turistának. Én csak arra vagyok kíváncsi, ezeknek hány százaléka visszatérő vendég.

kpityu 2008.08.14. 09:09:20

Olyan bonyolult lenne weblapot csinálni egy-egy rendezvénynek ? Persze hivatalnok ésszel minden bonyolult ...

miezitt (törölt) 2008.08.14. 09:22:31

Egy par eve Groove Collective is volt a jazznapokon, utana pedig az Unplugged-ban jammeltek, hat az mekkora volt!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.08.14. 09:30:31

önkormányzati pénzen épült a weboldal? akkor meg ne tessék csodálkozni a milyenségén.
egy hetes utánajárással és webhegesztéssel egy hihetetlen informatív oldalt lehetne összedobni, bagóért. videókkal, fotókkal, fórummal, faq-val, mindennel.
csakhát ugye azt szokták mondani, hogy nem akarásnak szarás a vége.

Pannóca · http://pannoca.freeblog.hu/ 2008.08.17. 20:09:07

nem utálják az internetet. nem tudják mi az.

meg egyébként is milyen alapon érdeklődsz te kocsog állampolgár, majd lesz valahol, valamikor, valami osz' kész :D

bálint 2008.08.18. 20:13:14

majd lesz valahol osz jónapot :-)
süti beállítások módosítása