Hazai pálya

A polgármester lánya aranyérmes lett Debrecenben.

Voltak, akik már azt sem tartották helyesnek, hogy Kósa Lajos fővédnöke egy olyan versenynek, amiben két lánya is indul. Erre persze lehet legyinteni, hogy ugyan már, a polgármesternek illik fővédnöknek lenni, ha a városában jeles sportesemény van, az Országos Műkorcsolya Utánpótlás Vidékbajnokság pedig az, arról pedig nem tehet a városvezető, hogy két gyermeke is tehetséget mutat ebben a sportágban.

Az igazi felháborodást azonban nem a fővédnökség ténye váltotta ki, hanem a szombati versengés megrendezésének a mikéntje. A szakemberek elmondása szerint az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség) szabályzata szerint egy korosztályos kategóriába tartoznak az 1997. július 1. és 2000. július 1. között született gyermekek. Debrecenben azonban ezt kettéválasztották, méghozzá igen furcsa módon: a három évet nem másfél-másfél évre, hanem az egyik kategóriába a 1997. július 1. és 1998. július 1. között születettek kerültek, a másikba pedig az 1998. július 1. és 2000. július 1. közöttiek. Ennek eredményeként a 11-13 éves korosztály egyik kategóriájában hat nevező volt, a másikban meg csak három. (Más versenyeken is megesik, hogy ha sokan indulnak egy korosztályban, akkor a kategóriát kettészedik. A hétvégi debreceni bajnokságon is volt olyan kategória, ahová tizenketten neveztek, de azt a kategóriát nem bontották ketté, egyben hagyták, míg a kevesebb indulós korosztályt szétkapták.)

A furcsa módon kettémetszett korosztály háromindulós kategóriájának mindegyik versenyzője a Debreceni Sportiskola színeiben lépett a jégre, így garantált volt, hogy mindegyik gyermek érmes lesz, cívishonnak hoz dicsőséget. Hármójuk közül pedig Kósa Eszter bizonyult a legjobbnak.  (Az önkormányzati hírportál ezt a címet adta tudósításának: Aranyeső a Jégcsarnokban.)

A korosztálybontás miatt felháborodottak azt mondják, hogy a polgármester lányának kreálták a külön kategóriát a szervezők, a vele azonos korúakat, de nála jobbakat eltávolítandó mellőle. (A Facebookon egy – nem névtelen – szemtanú így számolt be a történtekről: Az első tény: Esztike valóban hibátlan és erős programot futott, viszont a programkomponensekben erősen felpontozták. Tavalyhoz képest Sebestyén Júlia (és Nottinghamben Gurgen Vardajan) munkája nagyon látszik rajta. Ugyanakkor fostak Kósáék, hogy az országoson advanced novice-ban (ott már két programot kell bemutatni) jól teljesítő miskolci lányok simán verik Esztert, ezért úgy csinálták a 3 féle novice korosztály elosztását, hogy Esztike 3, tkp. súlytalan versenyző ellen korcsolyázott, a miskolciak és az általuk eltávolított Mórucz Babett a másik korosztályban versenyzett. (…) A helyzet pikantériája azonban, hogy mennyire látszik, hogy csak a felnőttek szintjén van ez a rivalizálás, hiszen Babett az eredményhirdetés előtt ugyanúgy játszott a jégen volt jégkarcos edzőtársaival, mint azelőtt. Ők nem utálták ki maguk közül, csak Kósa és a felesége teremtették ezt az egész szituációt, hogy a kislány most heti 2x Miskolcra jár edzeni busszal, 12 évesen a buszon ebédel-vacsorázik-tanul, hiszen magántanuló lett az edzések miatt. Ő minden egyes edzéséért megküzd a szüleivel együtt - hisz anyagilag is elég nagy áldozatot követel a műkorcsolya -, míg Eszterkének minden az ölébe hullik. Ezért a gyerek nyilván nem hibáztatható, ő egy kedves, halk szavú, udvarias kislány, de akkor sem elhanyagolható, hogy sokkal több minden a rendelkezésére áll, mint más versenyzőknek.)

Nemcsak a verseny maga, hanem a róla készült médiabeszámoló is igen debrecenire sikeredett. Az önkormányzati televízió tudósítása beszámolt arról, hogy öt arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szereztek a szombati versenyen a Debreceni Sportiskola ifjai, de a kilenc érmes közül csak a polgármester lányának nevét említették meg, csak őt szólaltatták meg, a másik nyolc debreceni korcsolyázó fiatal csak arctalan szám a városi „köz”tévében.

(Az ügy kapcsán véletlenül se feledjük: a gyerekek ártatlanok, a felnőttek nem!)

UPDATE: Az önkormányzati hírportál, a Dehír végre kiegészítette a tudósítását, és a többi debreceni illetőségű érmest is felsorolta. Bár a lista nem teljes, van olyan debreceni kislány, aki ugyan a városban él, de máshol kényszerül edzeni. Neki nem jutott hely a névsorban. A Dehír (városi televízió) munkatársai a tudósításuk mozgóképes anyagát is kicserélték, kibővítették, így már nem csak a polgármester lányát szólaltatják meg benne. Ezek a kiegészítések, pótlások, finomítások, visszamenőleges igazítások is valószínűleg azt bizonyítják, hogy mások szerint sem volt helyénvaló, amit (részben) szóvátett ez a blogbejegyzés.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr962624472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.31. 09:59:04

Komolyan hitte valaki, hogy a FIDESZ más? A gyanúja sem merült fel bennem..

borotokunam 2011.01.31. 09:59:05

@világoszöld:
Eszter-Babett-Dorka-Zsuzsó-Julcsi kb. egyidősek. Talán fél évvel idősebbek Eszternél, aki '98 februári, a többiek pedig '98 második felében születtek. Viszont Dorka-Julcsi-Zsuzsó alacsonyabbak és kisebb izomzatúak, mint Esztike.
Persze, számít a kor, de azért azt hozzátenném, hogy aki rákeres youtube-on Julia Lipnitskaya-ra és megnézi az idei programjait... minden triplája megvan, axel is és nincs még 13 se.
De Tóth Ivettnek (Bp. MAC - Simon István az edző) kétféle triplája és dupla axele van 11 évesen. Mo-n nincs olyan lány senior alatt, akinek Ivetten kívül elfogadható triplája lenne.

StacyWindmill 2011.01.31. 09:59:05

Az senkit nem zavart a hétvégi versenyen, hogy a Polgármester Úr kisebbik lánya is indult a versenyen nála idősebbekkel, ott nem volt korosztályos bontás. Azt miért nem intézte el Kósa Úr?
Na most kommenteljetek, hogy biztos mert Esztert jobban szereti, kábé ennyi az agykapacitásotok.
Jaaa, vagy inkább az lehet , hogy Babettnek nincs ebben a korosztályban induló testvére és az anyukát ez már nem foglalkoztatja....jjáááájjj, upsz

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.01.31. 09:59:05

@StacyWindmill: Kósa legnagyobb bűne, hogy rendbe tette Debrecent, és siskeres polgármesteri hivatalt vezet több évtizede.

Nem marad más a gyerekébe kell rugni, a szoci szavazóknak semmi se drága.

borotokunam 2011.01.31. 09:59:05

@StacyWindmill:
Ezt még akkor hallottam jégcsarnokos berkekben, amikor még nem történt meg Babett kirúgása. Heti többször járok oda és az az igazság, hogy egyetlen tízperces öltözői tartózkodás alatt az ember több infót szed össze, mintha elolvasna egy blikket, hidd el nekem.
Aztán megtörtént a kirúgás és Babett anyja ekkor lendült át támadóba, mert a gyereke becsületét védte.
Az edző még a kirúgás előtt úgy viselkedett a kislánnyal, hogy az utolsó edzéseiről sírva ment haza, ráadásul Gy.Gy. megmondta neki, h "Nélkülem nem mész semmire, mert egy senki vagy".
Igaz Babett technikában kb. másfél ponttal kapott kevesebbet, mint Eszter.

tcom 2011.01.31. 09:59:06

Azt is érdemes megemlíteni, hogy az elvakult Kósa szülők saját lányaiknak ártanak avval, ha kivételeznek velük. Ha a gyerek nem elég jó, tehetséges, akkor úgy sem viszi később semmire, ha pedig tehetséges szorgalmas, akkor hiába politikai zombi az apuci.

Peetee 2011.01.31. 09:59:06

Pár év és a lottóötösöket is a Vezér által meghatározott emberek nyerik.
Orbánné, Kósáné, Szijjártóné, Lázárné...

StacyWindmill 2011.01.31. 09:59:07

@Trompf: Igeeeeeen, nagytudású vagy!!!! Remélem valami komoly beosztásban kamatoztatod ezt a rengeteg tehetségedet!!!!!

TGabi 2011.01.31. 12:00:50

@Peetee:

Ez egyébként nem hülyeség-nem sokkal a választások után nyerte meg valaki az ötöst. Csak nem ???

TGabi 2011.01.31. 12:00:51

Trompf

Már ne is haragudj, de te egy igazi, fideszes-komcsi, ultrasötétbunkó demagóg vagy.

Nem a gyereket rugdalja senki-csakis a tulajdon apja, aki elhiteti vele, hogy ő a nyerő, mert Apa polgármester.

A nagy koppanás majd nemzetközi szinten lesz, ahol le sem sz..-ják, hogy Apa polgármester és jól lepontozzák majd a jányt, ha nem érti a dolgát.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 12:00:52

Végülis egy gyermek sem tehet róla, hogy milyenek a szülei.
Ha lopnak, csalnak, hazudnak a szülők, arról sem gyerek tehet.
Nekem hányingerem van a kósa-porkoláb párostól, meg a mutyiügyeiktől(pl:Dexium)

Devil 2011.01.31. 12:00:52

@azAttis: Igen. Van lejjebb, te vagy ra a bizonyitek. Tenyeket nem soroltal sehol, senki sem tamadta a "kisgyereket", Kosat tamadta a poszt aki tenyszeruen ketteosztott egy kategoriat amiben a lanya egyebkent tenyszeruen nem tudott volba 1. helyet elerni, es errol az ujsag tenyszeruen ugy szamolt be ahogy a cikk irta.
Te meg tenyszeruen droid vagy, es annyi tisztelet sincs benned hogy ne maszopozd le azt aki nem a fidesz seggeben lakik.

kicipepe 2011.01.31. 12:00:53

@antinepper: Meg a mnyp 3000milliárdos lenyúlása is ugye.

igényes 2011.01.31. 12:00:53

Debrecenben sokan szereti,k na nem a polgárok, hanem a pénzesek a bundát. Miért nem a szombathelyiek szerepelnek a foci bundabotrányban? Miért van ugyan 16 testvérvárosa Debrecennek? Miért utazik kósa és bandája állandóan?

2010 decemberben Alexandria a legjobb uticélja a Kósának!

Itt van még 15 testvér: Patrasz, Jyväskylä, Sumen, Setúbal, Cattolica, Szentpétervár, Tajtung, Rishon LeZion, Klaipeda, Paderborn, Lublin, New Brunswick, Nagyvárad, Tongliao, plusz az írországi Limerick megye.

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Debrecen_testv%C3%A9rv%C3%A1rosai.JPG

Devil 2011.01.31. 12:00:53

@campobaszo: Ja hat ha komoly anyagi erdekei fuzodnek majd valamihez, akkor talan nem fog majd minden kovet megmozgatni, minden szabalyt atirni vagy kitolni azert hogy neki vagy a rokonainak, klienturajanak legyen jo?
De.
Es meg tudni sem fogtok rola, mert a sajto nem fogja megirni, es nem olvassa minden debreceni valasztopolgar ezt a blogot.

biborka313 2011.01.31. 12:00:54

Ez a diktatura!

Mit kell ezen csodálkozni.
Nemsokára bevezetik az első éjszaka jogát is.
Meg a pallósjogot a pórnép fölött.

flash1094 2011.01.31. 12:00:54

...első?...végre 1 jó hir...jól indul a hét...remélem nem görögországi edzője van...
Kár, hogy a sportág pontozása nem objektiv!

flash1094 2011.01.31. 12:00:54

...nem baj...ma lezárul a nyugdijkérdés & lesz pénz a komoly, külföldi versenyekre is, gondolom!

esef 2011.01.31. 12:00:54

@Trompf:
a több évtizede az 13 éve...
sikeres adósságot hozott össze, annyi szent

ob.szerver 2011.01.31. 12:00:54

@sanche:

A Fidesz az egész országban ilyennek építi ki a rendszert. Akkor tehát Fidesz forever? Mi a kiút? Ezek szerint csak egy maradt: Hegyeshalom.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2011.01.31. 12:00:55

@StacyWindmill: ja, de miből? Nézd már meg, hogy mennyi Debrecen város, mint közigazgatási egység adósságállománya... azt egyszer be is kell majd csengetni. Na akkor majd szépen lehanyatlik, mint Desdemona...

világoszöld 2011.01.31. 12:00:55

@twitti: Igen, voltak, vannak olyan korcsolyázok, akik már " 11-13" éves korban kiforrott tehetséget mutatnak. spec. a saját példámról beszéltem, és azt mondtam, hogy meg tudom érteni az ezüstérmes keserüségét, aki egy év munkáját tudja maga mögött, és igazságtalannak érzi a helyzetet. Három éves koromtól korcsolyáztam, imádtam, sok év eltelt , de azóta megtanultam, hogy nem csak teljesítmény számít. Ha valaki outsider,sokkal jobb teljesítmény kell felmutatnia, mint
másnak. De sokan vagyunk, akik nem tartozunk egyik érdekcsoporthoz sem, mégis szeretnénk elérni valamit az életben.

hotelalfa 2011.01.31. 12:00:56

Holgyeim/Uraim !

Miert nem a versenyen reklamaltak?

Utolag mar senkit nem erdekel!

Viszont az, hogy egy gyerekversenybol politikai csatateret csinaltak az mar szegyen,kicsinyes es spotszerutlen gesztus. Udvozlom a sok kretent

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.31. 12:00:56

@Trompf:

Attól még elég ramaty kis porfészek maradt.

lüke 2011.01.31. 12:00:56

apropó :a Helsinki EB-n is a Helsinki PM lánya nyert, senki nem blogolt róla
en.wikipedia.org/wiki/Susanna_Rahkamo

hotelalfa 2011.01.31. 12:00:56

Majd az Olimpia dontoben lehet igy izgulni de also hangon egy orszagos ifi bajnoksagon.
Korosztalyos bajnoksag es ilyen anyazas. Lehangolo, beteges!

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.01.31. 12:01:22

@StacyWindmill: M(r)s. Szélmalom!
Eltévesztetted a szavak sorrendjét. Helyesen: támadta az undorító polgármestert.
A valóság lehet undorító, de erről nem az tehet, aki megmutatja.

A versenyről egy LGT szám jut az eszembe: Ellenfél nélkül. Ez a refrénje:

||: Ellenfél nélkül,
biztos győztes vagy
ellenfél nélkül
Óóó, óóó, óóó, óóó :||
...

Én profi vagyok, én profi vagyok

lüke 2011.01.31. 12:01:22

irigyek
kérdezzétek meg Sebestyént , milyen élet?
hol evett , ivott, hol beszégetett a pszichológusával- a lelátón pl Bécsben-, hány pofont kapott és hogy a zágrábi EB-t-ahol 4. lett- ki fizette
irigylésre méltó munka
s Hoffmanékat, hogy a sok gyerekes Elekéknek ki fizette az edzőtábort, talán a szövetség
s miért baj, ha a PM lánya nyer?

OftF 2011.01.31. 12:01:22

@Trompf: olvasd el tán az utolsó mondatot is, és akkor talán nem írkálsz hülyeségeket

Devil 2011.01.31. 12:15:22

@StacyWindmill: Tylajdonkeppen mit is akartal bebizonyitani?
Ha nem khm. segitett mindket lanyanak csak az egyiknek akkor mar minden OK?
Mert az ilyen logika menten ha Zuschlag is lophatott volna dupla ennyit, akkor mentsuk fel?

azAttis 2011.01.31. 12:29:18

@Devil: tisztában vagy azzal, hogy ezt a blogot a debreceni mszp tagok írják?

Devil 2011.01.31. 12:29:19

@StacyWindmill: "Én is debreceni polgár voltam, és pontosan azért mentem el Debrecenből anno mert egy nagy fos város volt. Azóta a Kósa Úr polgármesteri tevékenységei miatt olyan gyönyörű lett, élhető, méltán büszke vagyok rá, hogy ott születtem. "
Kosa a tomegkozlekedest is jol megszerelte, ugy hallom azota sokkal elhetobb lett Debrecen : omnibusz.blog.hu/2010/07/01/cikisbusz_projekt

Ja te elkoltoztel es ezt nem tuhatod... csak azt hogy azota sokkal jobb lett minden.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.01.31. 12:45:31

@ob.szerver: A legpesszimistább esetben igen.

De én ebben nem hiszek.. Egy faluban, vagy egy városban még csak-csak ki lehet építeni egy ilyen rendszert szép csendben, sok szerencsével..egy egész országban viszont sokkal nehezebb.
Ha a szavazópolgárok feledékenyek is, igazából Viktor akkor sem egy közkedvelt ember.Hiába tesz meg mindent a fidesz nagyban, mint kicsiben Debrecenben, ez sokkal nehezebb, mert itt a fidesz, élén Viktorral azért kapásból ellenállásba is ütközik. Kósa meg szép lassan hálózta be Debrecent és nem volt priusza.

Szóval hiába egyértelmű, hogy ugyanaz a szándék (médiatörvény->debreceni média) stb, de ez azért nem fog sikerülni. Még akkor se, ha erdélyi szavazatokat fognak venni.

Vedit30 2011.01.31. 12:51:17

@No quarter: Én nem így látom, de okosabb enged, úgy gondolom vagyok annyi idős és tapasztaltam annyit már hogy rálátásom legyen. Élj Te is más helyen és akkor lesz összehasonlítási alapod.

lobster thermidor 2011.01.31. 12:51:18

@azAttis:

Hát persze...

Nyomják Krahácsot, nyoomjááák Krahácsot...!

Táskás Tóni 2011.01.31. 13:12:03

@pcr: Ki az a Porkoláb és mi a Dexium ügy? Konkrétumot csak arról a 75 millás nokia dobozról hallottam, amit termőföldek átminősítéséért kapott a döbrögi. Természetesen az ügyészség nem vizsgálta a feljelentést.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 13:25:23

@Táskás Tóni:

www.vagy.hu/cikk.php?id=1597

porkoláb a feleség, aki állítólag könyékig benne SODEXHO ügyben, abban az ügyben, amikor is ellehetetlenítették a debreceni iskolág saját konyháit, akik kénytelenek voltak szerződni a kósa által rájuk erőltetett moslékra

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 13:31:02

A Pásti-Hatvani sarkon található házban is üzletrészük van, állítólag minden nagyobb beruházásból kiveszik a "részüket".

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.01.31. 13:31:02

@Ejoy:

:))

ezen a blgon már vagy 1000x olvastam olyat, hogy mekkora királyság Debrecenben élni, meg itt minden jobb. mindezt olyanoktól akik a) sosem laktak itt b) már régóta nem itt laknak.

Debrecen egy egyszerű megyeszékhely,ami egyesíti magában a kisebb méret (200-250 e lakos), a régióközpontiság és az egyetemvárosi lét összes előnyét. mint pl Szeged vagy Pécs. annyi különbséggel h itt irgalmatlan adósság van kikönyvelve ilyen-olyan vagyonkezelők alá, s irgalmatlan hatékony pártpropaganda folyik a sikervárosról. mindenhol megfelelő elvtársakkal a háttérben. :)

Apafarkas 2011.01.31. 13:31:02

@világoszöld: Hát ha az outsider szív, miért nem állsz be valamelyik csoportba? A politikusokat sem lombikban tenyésztik.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 13:38:55

Egyébként az ÁJK gólyabálnak is fővédnöke volt a döbrögi, ott mégsem jelent meg, hát nem érdekes?

Stevedoki 2011.01.31. 13:48:33

@nemkretén: Neked savanyú a szőlő! :D
Írd csak a szokásos jobbos hülyeségeid, de ettől ez már nem változik. Nem a gyerekeken múlott, hogy így sikerült megszervezni ezt a versenyt. Nyert. Egy alacsony sportértékű csoportban. Pont.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.31. 13:48:34

@pcr:

Tízszázalékos Lajosnak is hívják.

StacyWindmill 2011.01.31. 13:56:40

@Luella Menendez: mielőtt ekkora nagy hülyeséget írsz nézd meg a tavalyi évben, hogy szerepelt a kislány a nemzetközi versenyeken. Kétszer is 3. helyezett lett!!!

StacyWindmill 2011.01.31. 13:56:40

@pcr: huh ezzel a mondatoddal csak a hasát korlátolt agyad szüleményét vetítetted ki!!! jaaaa, várj lehet ezt a bonyolultabb mondatot nem is érted....
egy buta, fusztrált agyatlan vagy

StacyWindmill 2011.01.31. 13:56:40

@hotelalfa: végre egy értelmes ember!!!

StacyWindmill 2011.01.31. 13:59:21

@Szakaly Gyorgy: nem kértem helyesírási javítást...ne engem javits ki hanem próbálj meg saját gondolatokat megfogalmazni....jaaa az nem megy??? nem csodálkozom.....

StacyWindmill 2011.01.31. 14:01:09

@Devil: akkor inkább azzal foglalkozz, ne egy ártatlan kislány versenyén és eredményein csámcsogj

Fekete Dália 2011.01.31. 14:06:48

@StacyWindmill:
Most mi bánt, az hogy döbröginek tituláltam az általad annyira szeretett túlhízott polgármestert:DDDDDD

Nem vagyok kíváncsi a véleményedre.
Ne erőlködj feleslegesen.

StacyWindmill 2011.01.31. 14:06:48

@Devil: drága devil, attól, hogy elköltöztem még debreceni vagyok, figyelem a várost és rendszeresen járok haza, igen haza ,mert nekem Debrecen az otthonom maradt. Még akkor is ha már 1 évtizede itt élek Budapesten, itt van a családom.
Debrecenben is van családom és mindenről tudok ami ott történik. Nem vagyok olyan agyatlan, korlátolt mint itt a nagy többség, és tájékozódok, tényeken alapuló kommenteket írok ki.
ENNYI!

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 14:07:04

"ezzel a mondatoddal csak a hasát korlátolt agyad szüleményét vetítetted ki"-ez tényleg értelmetlen xar

Lacapc 2011.01.31. 14:13:56

fenéknyalás ez Kósának. Egyébként lehet, hogy ő nem is várja el, hogy ilyen gennyes kis trükkökkel jusson elsőséghez a lánya. Csak hát a szervilizmus. Nem tudja valaki, hogy Kósa felesége ilyen törtető akarnok? Egy korrupt férj mögött egy még korruptabb feleség áll. Zsák a foltját.

StacyWindmill 2011.01.31. 14:18:53

@Lacapc: huh, de jól ismered őket!! Biztos te is a blikkből tájékozódsz

StacyWindmill 2011.01.31. 14:18:54

@pcr: gondoltam, hogy nem érted....IQ nulla

matkó 2011.01.31. 14:19:45

Amúgy kósát nem tudom, miért nem sajnálja itt senki a kommentelők közül. Ez az egész az ő saraként van beállítva, miközben az a bányarém és görénysznob gyöngyikéje mozgatja az egészet. Nehogy már a lalikiráj jégtáncban utazzon! a zasszony nyomatja gyerekkori álmai nyomán drágalátos leánygyermekeit.

@hagyma: "korcsolyat mindenki hozzon magaval!" - ja! és ezért nem takarítják az utakat se debrecenben! mert így egy-két főbb út kivételével mindenhol lehet korcsolyázni. (Érdekes, hogy a várost mér nem basztatja a hó- és jégeltakarítás miatt a közterület-felügyelet...

@Vedit30: "nehogy azt higgyük, hogy máshol nincs ennél nagyobb disznóság és nem csak egy korcsolyabajnoksággal szemben. Gondolkodjunk el ezen." -- hát gondolkodj! Mi, akik nem menekültünk somogyországba (hahaha, te kis affektálós!) innen sehova, tudjuk, micsoda sötét dolgok vannak itt. Nyugodt lehetsz, hogy kósáéknak (kósa nostra) Hagyó Miklós is leverné a vizsázzmenetet!

@StacyWindmill: Hát te hunnat szaladtál? Te vagy az eszterke keresztannya, nem de? Hogy az eszterke fejlődött, tuti. De miben, te liba?

@Trompf: "Kósa legnagyobb bűne, hogy rendbe tette Debrecent" -- Tudod, én nem ilyennek képzeltem a rendet...

StacyWindmill 2011.01.31. 14:20:25

@pcr: gratulálok, hogy már csak egy elütésbe tudsz belekötni

StacyWindmill 2011.01.31. 14:24:56

@pcr: helyesen Kósa anyuka, ha az Eszter anyukájára gondolsz. Egyébként nem, nem ő vagyok. Csak egy Anyuka aki véd egy ártatlan kislányt aki ha ma délután felmegy a netre hogy büszkén megnézze mit írnak róla, szegények a magad fajta sötét bunkók miatt ezzel kell szembesülni!!!!!!

StacyWindmill 2011.01.31. 14:27:43

@matkó: igazad van, sőt nézd meg a két kislány kűrjét, ott is Kósa (mert tudod nagybetűvel kell írni) ott van láthatatlan emberként és emelgeti Esztert, hogy ne essen el, meg sepreget előtte hogy jobban csússzon a jég neki. Biztos azért is van most -fok, hogy az utcán is tudjanak gyakorolni. Szánalmas vagy!
www.youtube.com/watch?v=JkTnilNhE18

StacyWindmill 2011.01.31. 14:34:08

és a teljesség kedvéért annak a kislánynak a kűrje ugyanezen a versenyen akinek az anyja miatt kialakult ez az egész állóháború. Egy anya aki képes kitenni ilyennek a lányát. Még egyszer gratulálok ennek az anyák gyöngyének!!!
Ja és ha jól láttam a Kósa Eszter egy ugrásba se botlott bele, és nem esett el. Hoppá a Mórucz Babettnél ugyanezt nem mondhatjuk el!
www.youtube.com/watch?v=YmOHj8k30Bg

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 14:34:08

Elképzelem, ahogyan sírsz és puffogsz azon, hogy mennyire másként látják ezt a fővédnökösdit, meg a kategóriák szétszedését rajtad kívül mások igazságtalannak találják.
Persze ismerjük az előzményeket, a tavaly kippantant botrányt, amikoris egy tehetséges kislánynak kellett az egyesületből távoznia a kósa-porkoláb páros miatt.

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 14:34:09

@StacyWindmill:
te vagy a fény az éjszakába, gyere világítssss a lámpagyárba:)))
Ne oktass ki, nekem porkoláb marad az a buta nő.
Ha tudnál olvasni megértenéd, hogy én a gyerkőcöket nem bántottam.

Ejoy 2011.01.31. 14:34:25

@StacyWindmill: Miért van az, hogy ezekre a posztokra reggeltél ma egy felhasználó nevet?
Csak nem a városmarketing osztályon teccik dógozni???

Sylvilany 2011.01.31. 18:10:05

@StacyWindmill:
Fogd vissza magad! Kósának nincs szüksége a Te segítségedre, meg tudja védeni magát, ha akarja! Egyébként Mórucz Babett is "csak" egy kislány, aki nem tehet semmiről, nem kellene Őt sem piszkálni!!!!! Ő szenvedi meg legjobban ezt az egész helyzetet. Egyébként Eszterke is botlott már nem is egyszer és mindenki, aki korizik.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.01.31. 18:10:06

@StacyWindmill: nem a helyesírásod javítottam ki, hanem a mondat értelmét módosítottam a szócserével, ha nem vetted volna észre.
Lehet, hogy nem ártana Neked pótlecke szövegértésből. Például könyvolvasással lehet fejleszteni.
Vannak saját gondolataim, de ha most leírnám, amire gondolok, megsértődnél rajta.

KenSentMe 2011.01.31. 18:10:06

@StacyWindmill: Nem csak az elgépelésedbe lehet belekötni, ne félj.. a magatartásodba, a stílusba is.. normális kommenter egy-két kommentben letudja a véleményét, esetleg az arra reagálóknak viszontválaszol, tömören.. neked legalább 16 kommentedet számoltam itt össze, amiben főleg másokat támadsz, kettőben nemes egyszerűséggel "ablikkbenolvastad"-dal illeted a más véleményen lévőket.. a két mondatos gyalázkodásaidat is tanítani lehetne, igen, érvek helyett egyszerűen hülyézzünk le másokat..

én csak azt nem értem, miért kell tékóverelni egy általad nem is szimpatikus blogposzt kommentszekcióját.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.01.31. 18:10:07

@StacyWindmill:

Apunak szól, hogy zárassa be ezt a blogot is ahogy minden neki nem tetsző dolgot Debrecenben? :) A bunkó kósa azt hiszi Pesten is megjátszhatja ugyanazt mint a helyi médiában, hát tévedett. ATV-n is hogy megszopatták. :D

venszivar 2011.01.31. 18:10:08

@Devil: 12:29:19.Az embered ,most Kósa v.
Kosa,csak mert egy személy névnél ez igen fontos lenne.Aztán meg azt írod,hogy "Úr"!Miért nem nyalod ki a seggét a nagytemplom előtt.......Azt is írod,hogy"jol megszerelte a tömegközlekedést"!! Ki a kósa?!Életében nem dolgozott 5 percet,te meg azt állítod,hogy "jól megszerelte a város tömegközlekedését...."te költözz vissza oda,jobb a békesség,legyél ott a segge közelébe.......

Melchi Zadok 2011.01.31. 18:10:09

@Zabalint: persze, persze, teljesen igazad van. nem az az undorító, hogy megtörténik ilyesmi, hanem az, hogy írnak róla. tiszta sor. leszel a példaképem?

KopaszMercis 2011.01.31. 18:10:09

Tok jo, hogy aki kicsit odafigyelt, az mar reges regen tudhatja, hogy ez a kosa egy golyofeju majom, mint a tarlos..

Állítsuk meg a ......... 2011.01.31. 18:10:10

@StacyWindmill:
Gusztustalan vagy, még te kéred számon, hogy ne bántsuk a kósáék gyerekeit, aztán egy kislányt nagyon csúnyán lealázol.
Pfujjjjjj

Vedit30 2011.01.31. 18:10:11

@StacyWindmill: Nem azért költöztem el Debrecenből, mert annyira vonzódtam el onnan, az élet hozta úgy, és nehogy azt higgye bárki, hogy itt fenékig tejfel lenne az élet, sőt, még annál is rosszab, mint ami ma Debrecenben zajlik. Ettől eltekintve, hogy esetleg Kósa kihazsnálta a kiskapukat a lánya esetében, én még most is azt mondom, hogy Debrecen sokat fejlődött, mér akkor ia amikor még ott éltem, és azóta is fejlődik, jobban mint Kaposvár, hiszen Somogy a megyék rangsorában is az utolsók között kullog...

Vedit30 2011.01.31. 18:10:11

@StacyWindmill: Hasonló cípőben jérok, mint Te én is 10 éve költöztem el és rendszeresen jérok haza, mert nekem Debrecen mindig az otthonom marad. :)

StacyWindmill 2011.01.31. 18:10:12

@pcr: bárcsak te pont olyan buta lennél, mint ő...akkor nem jutottál volna ide.....állj csak tovább a soron a lámpagyárban :)))))

StacyWindmill 2011.01.31. 18:10:12

@pcr: huh annyira tehetséges az a kislány, hogy még egy kűrje se volt esés nélkül. Te csak csuklóból gépelgetsz ide, vagy tudod is miről írsz???? Lopj egy lámpát a lámpagyárból, hogy megvilágosodjon az a sötét elméd.

Egyébként nem sírok, puffogok. Nagyon jól szórakozok az ilyen beteg embereken mint te és a társaid. Most meg is fogadtam többet fogok kommentelni,mert nem volt eddig fogalmam, hogy a társadalmunknak ilyen sötét zugai is vannak.

StacyWindmill 2011.01.31. 18:10:14

@Ejoy: nem, képzeld el. Azért reggeltem ma, mert még sosem voltam fent. Ma azzal kezdtem a napom, hogy megnéztem a híreket és ebbe botlottam. Ezt már nem hagyhattam szó nélkül,mert undorítóak vagytok itt.

venszivar 2011.01.31. 18:19:48

Milyen "érdekes",hogy mikor a ragyás pofájú belügyérről "lehetett" írni,majd egy nap múlva a törpéről is "lehetett volna",akkor ott sem jöttek elő,sőt meg is halt a blog!Ugyan úgy mint most.Ez sem közli le s a törpe segnyalásáról Egyiptomba,ahhoz sem lehet írni.Éljen a demokrácia,rohadt diktátorok !

venszivar 2011.01.31. 18:28:07

@StacyWindmill: EDDIG SOHA SEMMIHEZ NEM VOLT ÉRDEMES HOZZÁSZÓLNI ! Bezzeg most !
Most kaptál érte lóvét!?Vagy a sittről most engedtek ki?No talán még a zárt osztályról!?

db.szilvia 2011.02.01. 08:14:44

Nem terveztem hozzászólást, de mivel a blogokon elszabadultak az indulatok, és ég engem is megvádoltak azzal, hogy én indítottam el ezt, már a gyerekemet is minősítik, és már több újságíró is keresett tegnap, akiket elutasítottam, ezért úgy döntöttem, hogy itt megszólalok. Főként azért, mert nem szeretném, ha feltételezések miatt ismét a gyerekemnek ártana bárki. Én a verseny miatt nem reklamáltam sehol, nem én indítottam el ezt. Igen, volt egy korcsolyás afférunk annak idején, szebbjovo.hu/node/4755 akkor az újságírók nem mertek keresni sem, senki nem mert kiállni a jog, és az igazság mellett, most pedig egy zaftos sztori miatt már keresnek. Nem voltam ott a szombati versenyen, csak reggel a sorsoláson, és délután mentem Babettért. Találkoztam a régi edzőnkkel, a Kósa házaspárral, a jégcsarnok igazgatóval, és intelligens emberek módjára köszöntünk is egymásnak. Igen, a kategóriák valóban szét voltak szedve. Igen, Eszti tényleg két olyan kislánnyal versenyzett, akikkel egy egyesületben van, az egyik kislány már egy ideje nem versenyzik, csak most versenyzett, a másik pedig szintén szemmel láthatóan gyengébb. A többi 6 kislány másik kategóriát alkotott. Hogy miért szedték szét így a kategóriákat, nem érdekel. Mint már említettem, nem voltam ott, így nem is láttam, hogy ki milyen kűrt futott. De azt tudom, hogy Eszti hibátlan kűrt futott és nagyon ügyes volt. Igen, Babett rontott, ezt a bronz érme mutatja is. Babett korcsolyázásából, egy évet vettek el, így nyílván, még nem érte utol magát, hiszen kimaradt egy év. Ezt mutatja e szezon eredménye is. Mivel Debrecenben ellehetetlenítették most Miskolcra, és Pestre jár edzeni. Ezt nem én akarom így, mielőtt bárki ezt hinné, hanem Babett álma, célja, hogy korcsolyázzon, és egy anyának kutyakötelessége kiállni a gyereke mellett, és támogatni. Lehet itt bírálni a felnőtteket, de a gyerekeinket ne bántsátok, ők semmiről nem tehetnek, ők csak imádnak korcsolyázni. Én nagyon remélem, hogy a tegnap elindult lavina miatt Babettnek nem lesz ismét baja. Mi semmit nem akarunk, csak annyit, hogy nyugodtan edzhessen, eljárjon a versenyekre, és többet senki ne ártson nekünk.
Mórucz Szilvia

borisfedor 2011.02.01. 08:14:45

Szerintem ez a blog a helyi demokrácia egy ismert része, sokszor jó cikkekkel. Szerintem ez a témaválasztás egy nagy hiba, olyanoknak is szimpatikus lesz Kósa a téma miatt akik már nem rokonszenveznek vele egy ideje.
Pont a témaválasztás miatt lett ennyi szélsőséges hozzászólás, vagy ördög vagy angyal Kósa. Szerintem Kósa a politika jó és rossz oldalából is kiemelkedőt képes nyújtani,de a az utóbbiból látjuk mostanság többet. Kifejezi ezt a -19 ezer szavazat is.
Az ember gyarló és általában ez így szokott lenni, ha egy politikusnak nincs megfelelő ellenfele és sokáig van a posztján egy ilyen nagy város élén.
Kifelé a nagyvilágnak szerintem azért is rosszabb a kép mert elment a kommunikációért felelős valóban okos ember a városházáról.
Sokan olyan városokhoz hasonlítják Debrecent amelyek nem tartoznak egy nagyságrendbe. Kaposvárnál több mint háromszor, Szekszárdnál több mint ötször nagyobb város. Almát az almával kell hasonlítani Debrecent leginkább másik négy nagy vidéki várossal.
Kósa jó polgármester volt, szerintem most nem az, valószínű nem is lesz már az, a szavazatok száma is mutatja ezt. De, hogy miért nincs ellenfele a középszerű teljesítménye közben, miért nyernek a körzetükben négy évenként egyszer látható fideszes önk. képviselők nagy fölénnyel, arról egyszer már végre meg kellene kérdezni ennek a fórumnak is a helyi szocikat. Mert az ő teljesítményükön szerintem még csak vitatkozni sem lehet, mert vitán felül borzalmas.

lüke 2011.02.01. 08:14:46

@borotokunam:
s hol van a Rozgonyi unoka?

Állítsuk meg a ......... 2011.02.01. 08:14:46

@StacyWindmill:
Hüje, bunkó pitsa te is egy voltál, azok közül akik lakást kaptak a szolgáltatásaikért kósától?
Mindig tudtam, hogy a diktátoroknak ilyen sötét, elvakult rajongóik vannak, mint hitlernek.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2011.02.01. 08:31:59

Kedves kommentelők!

Szolgálati közlemény következik.

Felhívom a becses figyelmeteket, hogy a @StacyWindmill (molnárné?) kódnevű egyed gyanúm szerint egy fityeszközeli gazdasági vállalkozás, a neve alapján egy szélmalom, ami bizonyára a fityesz malmára hajtja a szelet. Ott őrlik a politikások számára közpénzen vásárolt gabonát, mi meg most a kommentjeinkkel csapjuk a malomnak a szelet.
Javaslom, hogy inkább fogjuk ki a szelet a szélmalom, és ezzel a fityesz (és az összes rendszerváltónak hazudott párt) vitorlájából.

eccerüvagyok 2011.02.03. 03:58:07

Gyerekek!
Nem tudja valaki, hogy miért vette ki a "haon" az archívumából a 27.-ei médiatörvény elleni demonstrációról szóló tudósítást, ill. a 29.-én feltett, az engedély nélküli szervezés miatt indított nyomozásról szóló cikket, hsz-estől mindenestől?
Gondolom nem a cikkek és hozzászólások tartalma miatt...

borotokunam 2011.02.03. 04:06:33

@lüke:
Pesten a Jéghegynél, Jeranjak Ipakjan az edzője - már ha Rozgonyi Kloéra gondolsz (nem ismerek más Rozgonyi nevűt a korcsolyás világban)

Állítsuk meg a ......... 2011.02.03. 14:53:41

www.haon.hu/debrecen/bovitik-a-jegcsarnokot-debrecenben/news-20110202-07572817

30 milliót adott kósa város pénzéből a jégcsarnoknak!

Tessék már megmondani kósának, hogy ne az én pénzemen nevelje a három lányát!

lüke 2011.02.03. 14:53:47

@borotokunam:
kösz, ott nem dumálnak ?
csak emlékeztetőül a film Tonja Harding
vs Nancy Kerrigen esetről készült film
en.wikipedia.org/wiki/Nancy_Kerrigan
en.wikipedia.org/wiki/Tonya_Harding

lüke 2011.02.05. 08:41:53

@pcr:
meg a helsinki polgármesternek
a PCR is drága

Sylvilany 2011.02.06. 17:30:37

Érdekes, hogy a verseny előtti nap pénteken az FM 95 folyamatosan mondta a rádióban, hogy szombaton műkorcsolyaverseny lesz, és a legesélyesebbek: Kósa Eszter, Fácska Laura és Csernoch András. A versenyen a jégcsarnokban is elhangzott ugyanez. Ilyet még versenyeken, legyen az bármi, nem hallottam.

1. Mivel Kósa Eszter két edzőtársával versenyzett, akik nagyon is gyengék, így nagy versenyzésre nem igazán lehetett számítani, persze, hogy a legesélyesebb volt!
2. Csernoch Andrásnak is egy ellenfele volt.
3. Laura tényleg nagyon ügyes lány, és baromi mákja van, hogy nem Kósa Eszterrel kell versenyeznie, mert valami indokkal előbb - utóbb Ő is lapátra kerülne, ugyanis szemmel láthatóan jobb Eszternél. Ő tényleg esélyes volt.
4. A többi korosztályban nem voltak esélyesek? Kilenc kategória indult!
5. Én még nem hallottam, hogy az FM 95 egy gyerek sportverseny előtt máskor is bemondta volna, hogy kik az esélyesek!!
6. Ha Kósa Eszter ügyes - márpedig az, szép kűrt futott - akkor miért nem versenyzett a többi gyerekkel? Gondolom azért, mert legalább tét nélkül, stressz nélkül tudott versenyezni. Így sokkal könnyebb kiállni, mintha van ellenfél. Neki pedig most nem volt. Miért tették ki ennek a szülei? Ezzel ártottak a legtöbbet a kislányuknak.
7. Még most ne hasonlítsuk össze Esztert és Babettet! Eszter Londonba és Budapestre jár edzeni, a Sebestyén Juli volt edzőihez, itthon meg Sebestyén Juli és Gyulai Györgyi edzi. Persze, ha ezt a szülők megtehetik, akkor tegyék, hiszen mindenki a legjobbat akarja a gyerekének. Babettnek kimaradt egy év. Még mindig jobb,mintha maradt volna a Jégkarcban, hiszen ott már csak visszafelé fogták az utóbbi időben, nehogy fejlődjék. Györgyitől már sírva járt haza egy ideje. Így van most egy év hátránya, de aki ismeri a kislányt, az akaratát, az jól tudja, hogy ezt majd behozza. Tehát kedves emberek, majd jövőre tessék hasonlítgatni! A történtekhez képest pedig harmadik lett, ami nem rossz, főként, hogy a debreceni pályán versenyzett. Aki látta most Őt, és ismeri, az azt is látta, hogy nagyon feszült volt ezen a versenyen.
8. Mi történt azóta? A DTV a szombati adást meghamisította. Már nem az van fenn a neten, ami szombat este ment le tv-ben, ami szintén a Kósa gyerekről szólt. Ilyet lehet? Debrecenben simán! Undorító! Sajtószabadság?!
9. Tény, hogy a korcsolyával kapcsolatosan mindig minden a polgármester gyereke körül forog. Lásd a héten a Debrecen újságot. A versenyről kinek a képe volt benne? A sportiskola honlapján kinek a képe van mindig? A Santa Clauson a honlapon kinek a képe volt a több száz versenyző közül? Természetesen Kósa Eszteré. Aki figyeli ezt a sportot, az tudja. Most mondhatja Kósa is, mint a cimborája: Ezt most elkúrtuk! De nem kicsit, hanem nagyon!

elizaveta 2011.02.07. 03:58:22

Esztike 3. lett egy belga versenyen, amelyről azt hirdetik, hogy 12 nemzett nevezett rá. Összességében. Esztike mellett főleg belga lányok voltak, pár holland, egy ír, egy litván és két brit.
28.43 pontot kapott, ami egész pontosan majdnem 10 ponttal kevesebb, mint a Debreceni teljesítménye.
Ha Debrecenben is ezeket a pontokat kapja (visszaminősítették belgában a lutzát és a rittbergerét, negatívan értékelték az ugrósorát), a normál novice mezőnyben még dobogóra se lett volna jó.

tlog 2011.02.07. 04:00:01

cívis: "Az a jó, ami most van."
süti beállítások módosítása