#389

Rendszerváltást akarnak a nemzetőrök

Fárad a demonstráló, lankad a tudósító, fogy a tömeg, foszlik az ész.

Azért törtek ki a Kossuth térről, hogy ébresztőt kiáltva, a város más részein is toborozzák a kormányellenes demonstráció utánpótlását. Rendőrautók által felvezetetten, napokig jártak esténként a Wesselényi utcától a Csapó utcán keresztül vissza a térig – hiába, számuk nem nőtt, inkább fogyatkozott.

Mától három napig új útvonalon lassítja menetük a forgalmat. A rendőrség tájékoztatása szerint a Debreceni Nemzetőrök – ez a Kossuth téri pártfüggetlen spontán csoportosulás egyik elnevezése – este fél 6 és fél 9 között a Kossuth tér-Hatvan utca-Bethlen utca-Füredi út-Dózsa György utca-Mester utca-Pesti utca-Segner tér–Nyugati utca-Széchenyi utca-Piac utca-Kosuth tér útvonalon bandukolva hirdetik a… Mit is?

A tüntetésügyi tájékozódásban ismét az önkormányzati média, most éppen a városi televízió van segítségünkre: 

„Új magyar és független magyar rendőrséget és független magyar bíróságot szeretnénk még ebben az országban, de én úgy gondolom, hogy a rendszerváltást, tehát mi nem csak kormány-, hanem rendszerváltást szeretnénk – hangoztatta Erdélyi József.” (Ő a másik vezetője a debreceni mozgásnak.)

A lényeg a rendszerváltás. Azt szeretnék. Kár, hogy a tudósító aziránt már nem érdeklődött, hogy mire lesz a váltás. Több párt rendszere helyett ismét egy párt uralma következzen? Parlamenti demokrácia helyett diktatúra? Magántulajdonon alapuló piacgazdaság helyett köztulajdont építő állami gazdaságirányítás? Kapitalizmus helyett szocializmus?

Hát nem ezt váltottuk le 16-17 éve? Vagy van más alternatíva is? Biztosan, mert a világ nem fekete-fehér, csak akkor árulják már el a népnek, hogy miféle rendszerváltásért tüntetnek! Mert egyre foszlik a demonstráló, fárad a tudósító, lankad a tömeg, fogy az ész.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr57243890

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: instrumental beats 2018.09.09. 13:46:15

Süni termésből - Kreatív Szoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása