#460

Ütésváltás és piros köd

     

Előkerül a gumibot, füstbombák robbannak, ordítás kórusban. Az ultrák felköltöztek a videómegosztókra is. Közösségi exhibicionizmus, erőfitogtatásos üzenet az ellentáboroknak, mozgóképi legendárium? Vagy alkalomadtán még ennél is több? Mert ugye magyar rendőr románt üt…

     

A webkettő áldásaival a futballcsapatok szurkolótáborai, azok keménymagjai is élnek. Mint a pelenkázás tudományát és a szoptatás élményét egymással megvitató kismamák. Miért ne tennék?

Korábban csak arra használták a netet, hogy beszámoljanak stadionbéli élményeikről, egymás között megvitassák a bírók baromságait. Majd drukkerkocsmák nyíltak fórumoldalakon, ahol elkezdték vígan anyázni egymást az ősellenség csapatok ősellenség szurkolói – milyen jó a világháló, a virtuális bunyókban ugye nem törnek se orrcsontok, se széklábak… Aztán arra is jó volt(?) az internet, hogy a tavaly őszi utcai zavargásokkal kapcsolatos teendőket megbeszéljék, megszervezzék magukat.

Fejlődünk, a fotók után már a videók is megoszthatók egymással, a világgal. Linkeket, hivatkozásokat cserélnek, nagy külföldi csapatok szurkolóinak mozgását, dallamszerűit, külsőségeit kopírozzák a videókról. Megörökítik magukat és üzennek: erősek vagyunk, eltiprunk benneteket.

A napokban volt egy kisebb csetepaté a Debrecen-Arad „barátságos” meccsenaz erről készült képi beszámolókból állított össze klipet egy román netező. Lehet, hogy szándéka pusztán az volt, hogy elrettentsen a durvaságtól, egy tény: a produkció végén valaki egy Loki-sálon ácsorog.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr39243816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rafi 2004.09.28. 17:53:18

nem fog működni
süti beállítások módosítása