#464

Koncentrált média

 

Tisztogatás a tisztikarban, az erők összevonása, centralizált irányítás, csapaterősítés az önkormányzati médiában. Mintha háborúra készülnének.

 

Az utóbbi néhány hónapban – a korábbi több éves nyugalmi pozícióból kilendülve – folyamatosan átszerveződik az önkormányzat kommunikáció. Okát nem nagyon látni, mert magyarázzák ugyan egyik elemében költségtakarékossággal, máshol meg éppen új pozíciók kreálásáról, új emberek alkalmazásáról van szó. Egy igyekezet nyilvánvaló: a centralizáció.

 

Debrecen város vezetésének kommunikációja helyben is többcsatornás. A város polgárai számára legszembetűnőbbek az önkormányzat médiaportfoliójába tartozó cégek és produkcióik: a városi tévé, a Debrecen című ingyenes heti kiadvány és annak honlapja, a Friss Rádió és a Debreceni Disputa című folyóirat. A másik pillér a polgármesteri hivatalban ténykedő városmarketinges és sajtócsoport, illetve az önkormányzat hivatalos honlapja. A harmadik csapás pedig a – Cívisváros címmel mindenpostaládás periodikát is megjelentető – Debreceni Vagyonkezelő Zrt., a híres-neves holding és tagvállalatainak kommunikációs csapata. A három együtt igen komoly erőt képvisel a helyi tájékoztatásban, a debreceniek véleményformálásában. De talán ezt sem tartja elegendőnek a város politikai vezetése, ezért következnek az újabb és újabb változtatások.

 Első lépésként új – mái napig szakmailag meg nem indokoltan – tanácsnoki tisztet teremtettek a helyhatósági választások után. (Kósa-csomag 2.,  Mi, fideszügyi városemberAztán a feladatkört igen megemelve új pozíciót létesítettek a holding vezérkarában, a korábbi marketing- és kommunikációs vezetőből igazgató lett. Hamarosan a polgármesteri hivatal új szervezeti egységeként megalakul a Kósa-kabinet, a közvetlenül a polgármester irányítása alá tartozó titkársági osztály, benne a megerősített sajtósokkal és városmarketingesekkel. A holdingnál pedig épp tegnap jelentették be az új irányítási szervezet, a Marketing- és Kommunikációs Igazgatóság megalakítását, aminek feladatkörével és hatalmi pozíciójával kapcsolatban számos nyitott, megválaszolatlan kérdés kering a holding cégeinél. (Állítólag az lenne az igazi dolga az új kreatúrának, hogy az egykori elsőszámú vezetőt, Nyíri Lászlót immáron az operatív munkából is kiszorító Sásdi András holdingelnököt szolgálja – annak kézi irányításával. De meglehet, ez pusztán rosszindulatú pletyka.) 

Egyes híresztelések szerint változások várhatók az önkormányzati médiaportfolió cégeinek vezetésében is, de erre mutató jelek még nem látszanak, s a hírek hitelességével kapcsolatosan az is gyanakvóvá teszi a szemlélődőt, hogy forrásuk épp a médiaportfolió, ahol persze nagyon tudják egymásról a vezetők, hogy a másik mit csinál rosszul…

Akár lesz mozgatás náluk, akár nem, már most olyan változtatások történtek a köztulajdonú médiában és kommunikációban, mintha hatalomváltás történt volna a helyhatósági választások eredményeként. Itt azonban efféle váltás nem volt, a Fidesz és Kósa Lajos kezében maradt a város. Hogy mégis miért a nagyívű átalakítás? Egyszer talán majd megtudjuk, de nem valószínű, hogy az önkormányzati médiából.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr36243812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágoston Tibor 2004.09.28. 17:53:18

Rendőr volt az internetes felvételen fenyegetőző férfi
2007-02-14 20:56 Jobbik.Net

Korábban rendőrként dolgozott az a férfi, aki az Indexhez eljuttatott felvételen arról beszél, hogy megtámadja a rendőröket - tudta meg az RTL Klub Híradója.

Korábban rendőrként dolgozott az a férfi, aki az Indexhez eljuttatott felvételen arról beszél, hogy megtámadja a rendőröket - tudta meg az RTL Klub Hírdója. A 38 éves vecsési férfit már elfogták és ki is hallgatták. Azt vallotta: pénzt kapott azért, hogy beszéljen a videón.

Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételen és azt is hozzátette, hogy erősen ittas állapotban volt. Fegyvert, lőszert egyébként nem találtak nála.

A felvételen rajta kívül még beszél egy fiatal is, aki arcát egy sállal takarja el. Már őt is azonosították, de még nem fogták el.

Forrás: hirszerzo, FH

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Az szerintem is bizonyos, hogy valamiféle prevencióról van szó.

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Ahhoz, hogy a jó dolgok tálalva legyenek, nem kellenek kommunikációs szakemberek, ahhoz viszont, hogy a sz@rt megetessék a jónéppel, annál több és jobb.
Az itteni fontosemberek már tudják, hogy mi jön, és arra készülnek fel. Meg szeretnék előzni, hogy a mi Kossuth terünkön is állandó tüntetés alakuljon ki (másirányú, mint a mostaniak).

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Nem az a legnagyobb baj, hogy nyakig vagyunk a szarban, hanem az, hogy lötyögtetik!
süti beállítások módosítása