#478

Wikiváros

Ez is egyfajta tükör. Ezt-azt kiemel, mást homályban hagy, esetleg egyáltalán nem is látszik benne. Kinek fontos képünk a Wikipédián, a világhálón?

Van-e olyan nethasználó, aki nem tudja, mi a Wikipédia? Ha igen, akkor itt az ideje, hogy rápillantson a bárki által szerkeszthető szabad lexikonra, aminek magyar változata ebben a pillanatba 51 601 szócikket tartalmaz. Nagy anyag! És ha ekkora, nyilván megtalálható benne Debrecen is. Íme egy részlet a szócikkből:

Hm. Érdekes névsor Bódi Sylvivel és a Lux együttes tagjaival. Meg ama hírességek hosszú sorával, akik nincsenek benne. Nem akarom én kárhoztatni azokat, akik érdeklődési körüknek megfelelően gazdagítják a város szócikkét. Sőt. Akár magamat is cseszegethetném, hogy miért nem gyűröm fel az ingujjamat, s kezdek bele a foghíjak pótlásába, helyrebillenteni ezt a sajátosan lejtő listát. Mégis rábíznám ezt avatottabb emberekre, leginkább azokra, akik a hivatalos városmarketing fizetett munkásai. Ne nézzék le ezt a lehetőséget, a magyar Wikipédiát (hiszen a polgármesternek is van ott külön fényképes szócikke), tegyenek, tetessenek fel másokat is a város gazdag múltjából! Meg mást is.

És akkor a Wikivel és a drága pénzen előállított, ellenben igen kusza új városi honlap helyrepofozásával még csak a legelemibb kezdeti lépéseknél tartanánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr85243796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drc 2004.09.28. 17:53:18

engem is felírhatsz, én is Debrecenben születtem :)

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Kösz, bachterman, ha ezek után valaki bele fog pitiszkálni, majd azt hiszi(te)k, hogy én voltam...
De ha véletlenül mégis belepitiszkálnék, akkor MiszterX-et is felírom a listára!

MiszterX 2004.09.28. 17:53:18

Hat en leshetem mikor kerulok ide :)

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

ingujj fel, és ess neki. mi sirolm-tudotlonok is okosodjunk. a kósás wikit meg hekkeld szét valódi adatokkal és iformációkkal, hadd örüljenek a wikikarbantartó jómunkásemberek. ;)
süti beállítások módosítása