#479

Két keddi blöff?

Pécs helyett Debrecen lesz Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben. A vezérigazgatót lefokozzák főépítésznek.

Havas Henrik beszélgetett Kósa Lajos polgármesterrel a kedd reggeli Mokkában. A politikai árulózások után, a szpícs végén elhangzott, hogy a pályázati nyertes Pécs helyett – a nagy vesztes – Debrecen lehetne Európa Kulturális Fővárosa 2010-ben, merthogy Pécsett gondok vannak, s Toller László ex-polgármester egészségi állapota sem biztató. - Havas Henrik: Debrecen kész, hogy megmentse ezt a projektet. Kósa Lajos: Így van. - A Népszabadság mai száma is foglalkozik a felvetéssel, megkérdezve az érintett pécsieket is.

(Visszajönnek az üveghegyiek? Döntött erről Debrecen legfőbb demokratikus testülete, a város közgyűlése? Vagy a képviselők többsége – mint mindig – majd úgyis megszavazza a polgármester ötletét? Amikor az EKF elnyerésére pályázott Debrecen, akkor az aspiráló városok közül a legnagyobb költségvetési főösszeget (79 milliárd forint) és a legnagyobb saját forrású önrészt vállalta. Aztán miből? Vagy csak blöff az egész?)

Az önkormányzati televízió honlapján kedden néhány órára feltűnt egy hír, még fénykép is volt hozzá, aztán nyomtalanul eltűnt, mintha soha nem lett volna. Amíg volt, azt tudatta velünk, hogy a DTV értesülései szerint Kováts Ákos, a város ingatlanjait hasznosító Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója lesz Debrecen főépítésze.

(Folytatódnának a személycserék a debreceni vagyonkezelő holding vezérkarában? Ha igen, akkor mi okból? Nagy bukta ám vezérigazgatóból főépítésznek lenni. Vagy hamis hírt adott a DTV, ami egyébként ugyanúgy a holding tagvállalata, mint a Cívis Ház, tehát körön belül van, nem külső bulvár. Esetleg blöfföltették a helyi tévét? És mit csinálhat a holding nemrégiben alakult marketing és kommunikációs igazgatóságának csapata? Kavar? Kavartatnak vele? Vagy képben sincs? Minek van?)

Szól majd valaki a debrecenieknek, hogy mit terveznek a városukkal, vagyonukkal, cégeikkel? Legalább utólag.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr75243795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meheszborz 2004.09.28. 17:53:18

Nem az a kérdés, hogy Pécsett komolyan veszik-e, nagy égés lenne , ha a döntéshozók változtatnának,az egész ügy komolyságát, és a téma jövőjét tennék lapátra (sztem).

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

"Baromság" - Pécsett nem veszik komolyan Kósa Lajos ajánlatát
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=30166

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

Szia Basahalom!
Az nem is sikerülhet! (Mármint, hogy két város LAKÓIT egymásnak lehessen ugrasztani.) Annál azért már több eszünk van!

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Bár nagy az igyekezet, szerencsére úgy tűnik, nem sikerül összeugrasztani a pécsieket és a debrecenieket.

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

polgármester úr ne azzal foglalkozzon, hogy mi van Pécsett, hanem azzal, hogy mi van Debrecenben. az új piacnak már rég készen kéne lenni, ott tüsténkedjen

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Szép, szép, de tényleg miből. A város most vesz fel 1,5 milliárd forint kölcsönt alapszintű működési költségekre, mert az eladósodott városi büdzsé már azt sem tudja fedezni. Rázzuk a rongyot!

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

Szép napot DEBRECEN!
Nos, égessük KÉT végéről a gyertyát!
http://www.joljarok.hu/blog/archives/255

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

Jó reggelt Debrecen!
Az az igazság, hogy ez az EKF felvetés pimasz ugyan, de mégis csak sikerült Debrecen "ügyességére", fejlődésére felhívni a figyelmet. Tehát (talán életemben először adnék is egy FÉL piros pontot Kósának.) A dolognak mindössze enyi a jelentősége.
A mai Dunántúli Napló (ez a helyi, megyei napilap, by Axel Springer) bő terjedelemben...
Érdekes, teljes alakú fotó a két polgármesterről. Kósa lépés közben, tehát az állókép is dinamikus, az új pécsi polgármester, Tasnádi Péter pedig egy helyben áll. Tehát dinamika és statikusság, (védekező alapállás?) ütközik a kép szerint. Ezt csak az érdekesség kedvéért mondtam. :-)
süti beállítások módosítása