#496

Tisztogatás-kommunikáció

 

Mai időutazásunk a pártállami évekre repít vissza bennünket, amikor az elvtársak úgy váltottak le – szakmai okkal vagy ok nélkül – elvtársakat, hogy azt mondták: érdemei elismerése mellett más, fontos vezetőbeosztásba helyezik.

 

Nosztalgiázgatunk? Felelevenítjük azokat az időket, amikor a lakosságnak semmi köze nem lehetett ahhoz, hogy a feje felett mit csinálnak az urai? Úgy tűnik.

Ma postaládákba került a város nevét viselő ingyenes önkormányzati kiadvány legfrissebb száma, aminek 8. oldalán zökkenőmentes tájékoztatási kommunikáció történik a cívis polgárok irányába a jólinformáltságuk végett.

 

   

Ebből tehát közvetve megtudtuk azt, hogy a 2004-ben pályázattal városi főépítésszé lett Tóth Sándor helyébe pályázat nélkül(?) Kováts Ákos kerül, aki az önkormányzat ingatlanvagyonával sáfárkodó Cívis Ház vezérigazgatója volt, Kováts Ákos helyébe Nyíri László lép, aki pedig a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. élén vitte az ügyeket. Mivel három igen sikeres, a maga területén – és az önkormányzati sajtóban – csak elismeréssel illetett személyről van szó, ezért nagy a talány, hogy mi az oka a többszörös lefokozásoknak.

A városi tévé három hete már néhány órára feldobta a hír egy részét a honlapjára, aztán gyorsan le is kaptaAzóta csak a kocsmákban lehet hallani a tisztogatások okairól. (Egy sörért megmondom...)

Kedves helyi lakosság, aki kíváncsi arra, hogy mostanság mi történhet a debreceni közcégek és közhivatalok környékén, az menjen kocsmába, mert az önkormányzati sajtó – mint látjuk – nem fog valós válaszokkal szolgálni.

(Ajánlott irodalom a teljesen közelmúltból: Kósa Lajos polgármester március 15-i ünnepi beszédének a szabad sajtóra és annak hatalomellenőrzési kötelezettségére vonatkozó passzusai.) 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr43243776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drc 2004.09.28. 17:53:18

na igen. szép, velős és tanulságos sztori...
süti beállítások módosítása