#576

Sziget a szennyben

 

Mint az várható volt, eseménytelenül unalmas az időközi kampány. Még a postaládáinkat is alig zaklatják.

 

Saját tapasztalatok alapján állítom, hiszen magam is annak a körzetnek vagyok lakosa, ahol most vasárnap voksolni kéne. Kampány gyakorlatilag nincs, ami van, az a médiában zajlik. Úgy, ahogy

Egyedül a Fidesz rukkolt elő egy terjedelmes kiadvánnyal, bár a 16 oldalas produkcióból inkább országgyűlési választásra gondolhatnánk, mint önkormányzati képviselői helyért folytatott versengésre. A kampányfüzet több mint fele Gyurcsányt és kormányát mószerolja. Olybá tűnik, csak erről van mondanivaló, erről azonban bőségesen. A fideszes jelölt programja pusztán két mondatban olvasható, azt a kettőt is a kiadvány 13. oldalának aljára lökték oda.  

 

Annyi derült még ki a Fidesz propaganda-kiadványából, hogy errefelé nagy hiánya lehet a sok víznek, mert amikor képesen akarnak beszélni, akkor tengeri-folyami hasonlatokkal állnak elő. A polgármester például szívesen szokta az ország világítótornyának nevezni Debrecent, a most kampányoló jelölt szerint pedig sziget vagyunk: „Sokan mondják, hogy a mi városunk jelképes értelemben egy sziget, ami magasan kiemelkedik a gyurcsányizmus mocsaras, sekélyes szennyvíz-fertőjéből. Ebben sok igazság van… 

Szóval szarban úsznak a magyarok, kivéve minket.

Az MSZP jelöltje se nagyon virít. Illetve mégis. A párt debreceni online platformja megjelentette az ifjú politikus beszámolójátaminek címzettjei is vannak: „Kedves vezetőség, párttagjaink, szimpatizánsaink!” A rövidke fogalmazásban felsorakoztatja a jelölt, hogy mi mindent tett kampánya során. A legtetszetősebb mondat így hangzik: „A mai napig több száz darab tollat ajándékoztam el.” Gratulálunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr94243668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fityula 2004.09.28. 17:53:18

A csudába, már nem olvasható ez az érdekes tollas beszámoló... Etek szerint a szociknál olvassák a Basahalmot...

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

nyomjatok egy csikket a hónaljukba, hogy észhez térjenek pillanatra.
mi a faxnak ez a költséges választán, nem vagyok kegyeletsértő, de halála után is maradhatott volna képviselő balla irma, legfeljebb a helye mellett ülő nyomta volna helyette a szavazógombot. mer ez a kérdő zsuzsa kislány is egy szavazógép lesz, oszt jónapot.
a szoci bassel gyerek meg egy hülye, de vannak nála nagyobb hülyék is az emeszpében, például azok, akik feltették a gyermeteg dolgozatát a netre.

icolicom 2004.09.28. 17:53:18

Szánalmas Fityesz, s még náluk is szánalmasabb Maszop. Nem értem, miért kell erőltetni azt, ami nyilvánvalóan nem megy. A debreceni "mocsárnak" még egy "béka " is jó lenne, ha Fideszül tud/na brekegni.

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

ettől a fickótól sem lesz gátszakadás a szociknál.
süti beállítások módosítása