#631

Itt jár a sátán

 

A városvezetés péntekre időzítette a hír bejelentését abban a hitben, hogy a hét végén nincs kedve gondolkodni a cívisnek, hétfőre meg majd lecseng az ügy. Tévedtek.

 

Az önkormányzati televízió tudósítása szerint a sajtótájékoztatón síri csönd követte a bejelentést: Debrecen városa eladja a repülőterét és az azt üzemeltető cégét, ráadásul külföldieknek. Ez az elhatározás szöges ellentétben van az egy-másfél évvel ezelőtt az önkormányzati és az országgyűlési választásokon elhangzott ígéretekkel, amikor is a város vezetői fennen hirdették: az országrontó balliberekkel szemben Debrecen nem kiárusítja vagyonát, hanem folyamatosan gyarapítja azt.

A megdöbbentő elhatározás hallatán több felelős debreceni személy és szervezet arra a megállapításra jutott, hogy a sátán betette patáját a városba, ugyanis mással nem magyarázható, hogy Gyurcsányon mellett a helyi győztesek is hazudtak volna a kampányban. A különböző összeesküvéseket már több könyvében leleplező debreceni urológus azonnal új kötet megírásába kezdett, ami arról szól, hogy a világot leigázó liberális szabadkőműves hipnotizőrök fondorlatos módon kitörölték a helyi vezetők lelkét és átprogramozták agyát. A Magyar Gárda itteni tagjai arra készülnek, hogy parlagfű-szedésnek álcázva akciójukat körbeveszik a debreceni repteret, hermetikusan lezárják, oda aztán külföldi be nem teszi a lábát. A Loki-szurkolók ultrái új rigmusokat tanulnak be, a „Lesz még Erdély Magyarországé” dallamára a „Nem lesz a reptér külföldieké” szöveget fogják harsogni a következő meccsen.

Feléledőben vannak a helyi polgári körök is. Egyenként fogják megkeresni a korábban általuk is támogatott önkormányzati képviselőket, adjanak választ rá: eladó-e a haza? hazudhat-e magyar a magyarnak? őrváros-e még Debrecen, vagy a külföldiek újabb bástyája?

A debreceni Kossuth téri tüntetők többezres tömeggyűlés szervezésébe kezdtek. A koreográfia nagyjából ugyanaz lesz, mint korábban, csak ezennel nem Gyurcsány őszödi beszédét fogják kihangosítani, hanem a debreceni városi vagyon védelmét hangoztató kampánybeszédek végtelenített hangszalagját. A tömeggyűlésen szerepet kapnak a történelmi egyházak képviselői is, akik nyilvánosan visszavonják a város vezetésére adott korábbi áldásukat.

Nagy a zavarodottság, de nagy az elszánás is. Mert bár péntek délután óta nem ugyanaz ez a város, mint ami előtte volt, a cívis ember bizony nem forgatja a köpönyegét, nem támogatja azt, aminek az ellenkezője mellett állt ki korábban. S ha a fent felsorolt lépések nem járnak sikerrel, akkor kálvinista létére még a Vatikánhoz is fordul egy-két ördögűző papot kérve, mert a sátánnak nem lesz itt hazája.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr98243594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Miért? Itten bántják a magamfajtát? Csak nem?

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Már megint itt tartunk? Csak azt akarja kiprovokálni, hogy valaki beszóljon neki aztán majd sértődötten liberálisozik megint és sír, hogy őt itten bántják. Nagyon átlátszó trükk.

Jajj 2004.09.28. 17:53:18

Petra, neked kötelező az ilyen blogokat olvasnod? Miért nem fogadod el, hogy vannak másfajta vélemények is? Minek kell mérgezni a légkört? Ez annyira szánalmas és szerencsétlen dolog.

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Ha az ide irogatók közül ketten ugranak, az már elég jó arány. Egyébiránt én Tomcat blogját is olvasom, mert a srácnak, ha néha hülyeségeket is ír,legalább humora van; ajánlom továbbá figyelmedbe, hogy a Népszaván és a 168 órán túl is jelennek meg Magyarországon sajtótermékek, mégha az azokat árúsító standokat nektek föl kellene rugdosni.(TGM)

Szabóbé 2004.09.28. 17:53:18

Petromán, Petromán, a "szinte mindenki rádugrott", az én voltam és egy másik kommentelő, azaz ketten. Én sem ugrottam Büszkére (rád?), és megígérem, nem fogok többé reagálni rád sem, aki Tomcat-et olvas. "Szebb jövőt!"

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Büszke, annyira nem foglalkoznak veled, hogy szinte mindenki rádugrott, mert nem a hivatalos fröcsögést terjeszted a hisztero-liberál fehérjehalmazok világában. Legyél rá büszke, azok oktatnak ki, akik szintén valódi név nélkül ünneplik e blog gazdáját, csak mellesleg jegyzem meg, hogy a legolvasottab bloggal Tomcat büszkélkedhet kies honunkban (egyszerű kattintással ellenőrízhető), mégsem láttam a nevét egyik kategóriában sem a nemes versengés során

Szabóbé 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Büszke, rossz érzés lehet, hogy hiába igyekszel, nem akar senki foglalkozni veled, így teljesen érthető, hogy nem érzed jól magad.
Biztosan oka van annak, hogy a véleményedet gyáva vagy nyilvánosan vállalni és a net marad neked fröcsögésre, közben meg a "Büszke" álnevet választottad magadnak.
Akármilyen súlyos is ez a helyzet, nem kéne ennyire ostoroznod magadat, hogy azt mondod magadról: "sunyi féreg".
Vigasztalódást kíván neked Szabóbé(la).

büszke 2004.09.28. 17:53:18

Nem érzi jól magát! Véleményét nyílvánosan vállani gyáva, marad a net a fröcsögésre. Sunyi féreg..

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Jól érzi magát! Ül, nem ugat! Jóóó kutya...

büszke 2004.09.28. 17:53:18

Ismételten felteszem a kérdésemet, bár már ebben a fene nagy liberális szólásszabadságban kitörölték egyszer.. Ha annyira szar itt nektek, miért nem költöztök máshová??

Delivár 2004.09.28. 17:53:18

A politikusok ilyenek. Nem az amatőr színjátszókkal, vagy a népdalkörösökkel akarnak jóban lenni, hanem a vezérszurkolókkal.
A politikusok olyanok, hogy a sajátjukból nem szeretnek adakozni csak a köztulajdonból.

PozAko 2004.09.28. 17:53:18

<Off>
Zsolt: Örvendetes, hogy civilként van rá pénzetek, csak így tovább. De azt sem felejtsük el, hogy a város még a "jelképes összegért használatra adott romos ingatlanokkal" is spórol (már ha elismeri, hogy létezik), ha az arra kzérdekű programmal rendelkező civil szervezet igényt tartana, amennyiben nem tartozik a városvezetés érdekkörébe. Az, hogy egy civil szervezetnek miért kellene ilyen szerepet felvállalnia, már nagyon másik kérdés.
<On>

Azon túl, hogy a Fidesz mainstream "nem adunk el semmit, mert akkor jaj lesz nekünk" vonallal Kósa most alaposan szembement, az is érdekes, hogy minden jel szerint a városházán nincs olyan, aki kettőig tud számolni, ne adj' isten még kompetenciaismerettel és hozzáértéssel is rendelkezik.
De türelmük az van. Azért tényleg komolyan gondolták, hogy 13 év és ~4,8 Mrd HUF kellett ahhoz, hogy rájöjjenek, ez nem fog menni nekik? 3 MRD forinttal ezelőtt a megbíznak egy normális, a témához értő céget mondjuk 500 millióért, előrébb járunk. De hát ehhez ész kell, és esetleg annak felismerése, hogy más is érthet dolgokhoz.
De ha már eladjuk a repteret, akkor én kérném vissza a befektetett adómra járó nyereséget... ;]

Zsolt 2004.09.28. 17:53:18

Az ultrák nem kaptak Kósától ingyen klubhelyiséget. Egy egyezség született, hogy az évek óta üresen és romosan álló ingatlant jelképes összegért határozatlan ideig használjahtják a szurkolók (értelmezzétek: nem lett az ultráké, csak használhatják átmenetileg!) ha cserébe felújítják az - ismétlem: ROMOSAN álló - helyiséget. Ez másfél millió forintot emésztett fel és a város tulajdona lett minden egyes beleütött szeg. Ennyit az ingyenességről. Tájékozódni kellene hamarabb, csak azután teleírni hazugságokkal a szánalmas blogot!

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

az ultrákkal nem szabad viccelődni, mert ők nem ismernek tréfát.
az ultrák függetlenek mindenkitől, kihallatszik ez a mérkőzéseken skandált szövegeikből.
az ultráknak nincs közük kósa lajoshoz, aki ingyen biztosított nekik belvárosi klubhelyiséget; kulturális egyesületek ilyen kegyben nem részesülnek debrecenben.
az ultrák a szólásszabadság és a véleményszabadság nagy harcosai, ha valaki nem azt mondja, amit ők, akkor alaposan kihúzza a gyufát náluk.

aztán mit csináltok a más véleményen lévő bloggerekkel miután megfenyegettétek őket? földhöz csapjátok a biciklijüket?
ki beszél itt loki-szurkolókról…?!

Delivár 2004.09.28. 17:53:18

Jujjuj fiúk! Nemcsak az LOKI szurkoló, aki a kapu mögött van, például én sem ott szoktam mert ott nem lehet nézni a meccset. De Kósa úrnak ténleg szólhatnátok, hogy csináltassa meg végre a budit, mert a hétvégén megint oldalba vizelte a sógoromat egy kolléga abban a lepratelepben.

Zsolt 2004.09.28. 17:53:18

A Loki szurkolókat jó lenne kifelejteni az ilyen jellegű írásokból. A Loki szurkolók függetlenek mindentől és mindenkitől, Kósa Lajost is beleértve, és azok is maradnak. A blog szerzője viszont néhány embernél alaposan kezdi kihúzni a gyufát rágalmazó, igaztalan és Lokisták ellen hazugságokkal provokáló írásáaival...

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Az imént jöttem el a Kossuth téren villamossal. Nagyon tüntetnek mind a tizenöten. Biztosan az új feladatra hangolnak.

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Oké, pocakos, a typisch rosszindulattal szemben nincsenek érveim. Kérlek, ne fáraszd magad egy újabb genyós válasszal, nem fogok reagálni, igérem.

Pocakos 2004.09.28. 17:53:18

K.Zs.:
1. Basa egy szellemes, szubjektív karcolatot írt.
2. K.Zs. (2007. 08. 27. 8:44) kiegészítésként(!) állítja: "... Népszabiban írtam erről a sajtájról..."
3. Feltételezem, hogy jelen volt, hiszen *tudósítása* eleje(nagyjából) megegyezik az angol
http://www.bbj.hu/main/news_30348_hungary%253A+debrecen+to+sell+airport.html
és német nyelvű (magyar!) hírforrásokkal:
http://www.pesterlloyd.net/Archiv/2007_34/0734hu_debrecen/0734hu_debrecen.html
4. K.Zs. helyszíni(?) tudósításában
http://nol.hu/cikk/461708/
NINCS utalás az MTI-re! Ezért feltételezem, hogy "száguldó riporter"-ként azonnal Nyíregyházára sietett, hogy kikérje Veres véleményét.
5. Ha így volt, elnézést, ha nem, akkor megtévesztő ("manipuláció" gyanús) a nol cikk.
6. Érdekes, beírásom lényegét (utolsó mondat): a "korrektség hiányát" nem "sérelmezed". (Typisch nol)

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Gogolák, ezt nem értem. Mi van ZP állásával? Mi ez a zsufinap?

gogolák 2004.09.28. 17:53:18

Mi lesz szegény Zámbori Péter állásával ? Szerda zsufinap ?

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

én meg rövid leszek: nem sajtáj, hanem sejtán. :)

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Pocakos, ez az ügy színtiszta politikai ügy (egyebek mellett a Fidesznek a BA-val kapcs. álláspontja miatt), úgyhogy nem értem, miért helyteleníted, hogy a cikkemben politikai vonatkozások vannak. (Vagy legalábbis olyan érzésem van, mintha helytelenítenéd.)

Kósa Lajos 1 politikus. Veres János 1 politikus. A debreceni reptér önkormányzati tulajdon, vagyis ez is 1 politikai tényező.

S hogy a francba "gyengítené" 1 NOL-cikk a basahalmi bejegyzést?! Hiszen éppenhogy hozzátesz! Vagy azt kéred számon rajta, hogy nem szellemes és nem érzelmekkel fűzött? Jól is néznék ki, ha egy sajtájról szóló tudósítást érzelmekkel fűtenék...

És nem értem ezt az "odabiggyesztették" megjegyzést sem. A pénzügyminiszter sajtótájékoztatón az MTI kérdésére értékeli az ügyet, és ezt én csak úgy "odabiggyesztem"...

Na, mindegy, ennyit nem ér az értetlenkedésem, bocs, hosszú voltam.

Pocakos 2004.09.28. 17:53:18

K.Zs. lefelejtette a linket:
http://nol.hu/cikk/461708/
Én viszont kiegészítem még eggyel:
http://www.bbj.hu/main/news_30348_hungary%253A+debrecen+to+sell+airport.html
Igaz, ez fordítás (Forrás: Gazdasági Rádió - angolul) - mégis úgy érzem, kevesebb benne a "politika", mint a nol cikkben, ahol K.Zs. (helyszíni) tudósításához odabiggyesztették Veres reakcióját, + a gazd. rov. vez. "emlékeztetőjét".
A nol - véleményem szerint - "gyengíti" Basa szellemes, érzelmekkel fűtött írását. Hiszen az angol nyelvű szövegben (hírben) van egy félmondat:
".....the municipality will insist on making sure that the facility will go on working as an airport and the operator will keep a Debrecen-based staff...." (a város meg fogja követelni, hogy a reptér továbbra is reptérként üzemeljen, és megtartsák a debreceni személyzetet)
Tudom, sovány vígasz, de a korrektséghez ez is hozzátartozik!

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

A szombati Népszabiban írtam erről a sajtájról, s a cikkhez a gazd. rov. vez. a követkerző keretest tette hozzá:

A fideszes vezetésű debreceni önkormányzat reptéreladási szándéka újra jelzi, hogy Kósa Lajos nem mindig a párt "fősodorja" szerint politizál, időnként szembemegy a Fidesz alapvetéseivel. Az ellenzéki párt ugyanis a leghatározottabban ellenezte, hogy a Gyurcsány-kormány eladja a Ferihegyi repülőtéret üzemeltető Budapest Airport Zrt. 75 százalékát és vele a reptér üzemeltetésének jogát 75 évre. Ráadásul itt - szemben a debreceni elképzeléssel - maga az ingatlan vagyon nem is került magánkézbe. Bár a budapesti és a debreceni reptér helyzete, jövedelmezősége, üzletfejlesztési igénye között nagy a különbség, az biztos, hogy a Fidesz-központban eddig a reptér-privatizáció szóra automatikusan kigyulladt a piros lámpa. (TTL)
süti beállítások módosítása