Szétüvöltötték a Híradót

Újabb országos jelentőségű tettet hajtottak végre a Kossuth téri tüntetők. Egyre többet tesznek Debrecen városmarketingje ügyében. Pozitíve? Negatíve? 

A Magyar Televízió újabban más és más vidéki városból adja esti Híradóját, azzal a céllal, hogy „felhívja a figyelmet a vidék jelentőségére, valamint hogy az emberek számára Magyarország ne jelentsen egyet a fővárossal”. Nekem ugyan kételyeim vannak az ilyen látványos kampányok valóságos sikerét illetően, az azonban tény, hogy amelyik városból adták az élő hírműsort, arra éppen akkor nagyobb figyelem koncentrálódott a közszolgálati tévét nézők körében. Ez a szerencse ma este Debrecennek jutott osztályrészül. Az egyébként debreceni születésű Pálffy István az Aranybika erkélyéről vezényelte a Híradót, háttérben a Nagytemplom, meleg fények a korai télben – minden adott volt egy kellemes városreklámhoz. Csak aztán közbeszóltak, közbeordítottak a Kossuth téri tüntetők.

Előbb csak artikulálatlan óbégatás hallatszott be Pálffy mikrofonján keresztül, majd egyre kivehetőbbek voltak a kormányellenes demonstrálók rigmusai, hiába igyekezett mind jobban megemelni a hangját a műsorvezető. A Híradó 15. percében már magyarázatot kívánt a helyzet. Nem tudni, Pálffy döntött-e így, vagy az adás szerkesztője, esetleg rendezője adta ki az utasítást a fülesben, egy a lényeg, a műsor közepén megosztotta a hangzavar eredetét a műsorvezető a tévénézőkkel. Ezután mintha még inkább felbátorodtak volna a helyi Kossuth tériek, hangjuk egyre jobban beharsogott az adásba. Debrecen ismét kivételeset produkált, a Híradó haknijának korábbi helyszínein ugyanis nem volt hasonló udvariatlanságra példa.

A debreceni tüntetők ugyanis készültek az élő adásra. Kifejezetten az volt a céljuk, hogy ország-világ hallja őket, akár a műsor kárára is. Mivel annyian nem voltak, hogy kiabálásuk elhallatsszon az Aranykiba erkélyéig, ezért mikrofonokba üvöltöttek, erősítőkkel és hangfalakkal izmosították meg hangjukat. Ahogy ők mondták: „a nép hangját”. Nem tudom, mivel bízta meg őket a nép, hol és mikor történt ez a nép általi felhatalmazásuk, de vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy a debreceni nép – vagy annak többsége – tényleg ezt akarja, tényleg így akarja.

A debreceni Kossuth tériek akciói egyre radikálisabbak. Országos publicitást kiharcolva akadályoztak már meg törvényesen bejelentett rendezvényt ásós fenyegetéssel, félbeszakíttattak már élő rádióműsort ordibálásukkal, kezdeményeztek már tettlegesség közeli lökdösődést munkájukat végző újságírókkal. Most meg a mai este. Úgy tűnik, Debrecenben bármit megtehetnek, kapnak politikai támogatást, sőt egyesek – még az önkormányzati sajtóban is – hősként ünneplik őket. A városháza – amit színe okán sárgaháznak hívnak errefelé – urai már több alkalommal leállították a demonstrálókat, amikor azok városi rendezvényeket zavartak volna. Megvan tehát a módjuk arra, hogy tevőleg elgondolkodjanak az effelé ordítozós városmarketing eredményességén. Mi fontosobb, Gyurcsány messzehangzó ócsárlása vagy a városról így formálódó kép. Ez Debrecen?  

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr4243581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PozAko 2004.09.28. 17:53:18

Érdekes, amikor Kósa beszél a főtéren bármilyen rendezvény alkalmából, még a nyomukat sem lehet látni...
Egyébként annyira sikeresek a tiltakoó akciójukkal, hogy nekem, aki itt lakik a főtérnél, már fel sem tűnnek esténként. ;] A Hírados barmolás pedig egyszerűen tuskóság volt.

Egyébként műemlékvédelmileg nem aggályos, hogy mindenféle cuccokat aggatnak a Kossuth-szoborra?

Pannoca 2004.09.28. 17:53:18

Degáz :/

kisszanto 2004.09.28. 17:53:18

es amugy en sem ertem, hogy ki fizeti a fogyasztasukat es esetleg nem zavarjak az aranybikaban elszallasolt vendegeket ill. a kornyezo epuletek lakosait? komolyan lojjunk mar belejuk :)

kisszanto 2004.09.28. 17:53:18

menni kene es lezuzni az ilyen idetlen embereket mikrofonnal egyutt.

1978 2004.09.28. 17:53:18

Ciki Debreceninek lenni most.

puliszka 2004.09.28. 17:53:18

Én csak azt nem értem, miért mindig mindenről O.V. jut eszébe K.Zs-nak? Miért nem azt kiabálják - szerinte - a liberálisok, hogy "Vesszen Horn! Le a pufajkással! Qrva anyját Horn!" Miért nem erre kíváncsi a fogadtatást illetően?

TuRuL_2k2 2004.09.28. 17:53:18

Kácsor Zs:
Igazi magyarliberális vagy, akinek rögtön meggyűlik a baja a véleménynyilvánítás szabadságával, ha nem tetszik a vélemény. Provinciális tolerancia, hehehe...

A tüntetők magatartása kifejezetten ellenszenves, de tőlem mindenki ott és azért demonstrál, ahol és amiért akar.

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

"Azok, akik ezt a provokációt szervezték, este fél 8-ig sehol nem voltak, aztán egyszer csak megjelentek, bekapcsolták a hangosító berendezéseiket, majd a „Gyurcsány takarodj” és ehhez hasonló jelszavakat ordibálták – ecsetelte a történteket Kert Attila."
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=53715

donricardo 2004.09.28. 17:53:18

Bárhogy legyen is, nagy égés ez Debrecennek!

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Már megint rajtunk röhögnek, kapom a leveleket a volt csoporttársaimtól. Sűrű már ez.

verikitass 2004.09.28. 17:53:18

Igaz, hogy erdélyi maffiózók pénzelik a tüntetőket ?

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Én is fölöttébb kíváncsi lennék a kossuthtériek összetételére, mert ha a szócsövüknek tekinthető kurucinfóra ránéztek, ott a Fidesz illetve személy szerint Orbán ugyanúgy köpködve vagyon, mint El Quró és kormánya. Kácsornak teljesen igaza van, vagy valaki szándékosan összemosogat, vagy a Fidesz kommunikáció nem teljesen egyértelmű. Hajlok az utóbbira.

SM 2004.09.28. 17:53:18

Ezek után Gyurcsány - és a kormány - alanyi jogon támogassa a 2010-es Ifjusági Olimpia pályázatát. Netalán az "új stadion" költségeit. Megérdemelnénk.

Miki 2004.09.28. 17:53:18

Mondjuk jó poén (vagy szomorú persze), hogy miközben a Leonárdó kiállítást éltetik egyenesben a televízióban, ezzel párhuzamosan égetik is Debrecent. Kicsit olyan élmény volt ezt így hallgatni, mint amikor megdícsérnek valamiért, miközben leköpnek.

egyszerű 2004.09.28. 17:53:18

Néh én is arra járok és köpök egy nagyot. Ha a gané elfér a főtéren akkor az is. A minap láttam, hogy a Bika teraszán élő zenével próbálják enyhíteni a zajt. Vagy gondolom azért vannak ott. Még örültem is neki, hogy nem hallom azt a pár idiótát, de aztán láttam, hogy ott vannak.
Az a szörnyű, hogy még maguk sem veszik észre, hogy statisztikailag kimutathatalanok. Debrecen lakosságának, annyira kis százaléka, hogy az még a hibaszázaléknál is kisebb. Bár lehet, hogy ők a mi hibaszázalékunk, és egyébként egy rendes kis város ez.

patak 2004.09.28. 17:53:18

Sajnálom, hogy nem zéztem a hiradót. Az nagy esemény lehetett mert Szakács Béla is megemliti a mai naplójában.
Engedelmetekkel szószerint mellékelem a debreceni blogmester szösszenetét!



Kedves Naplóm!

Tegnap leköltözött Debrecenben a Tv hiradó és itt volt a Bikában. Lehozták a sok műszert. Endrével délután el is sétáltunk megnézni, hogyan folyik az épitkezés. Mondjuk az érdekes, hogy egy csomó drótot használtak ami ide-oda szerteágaz. Gondolom előtt pesten szétszerelték itt meg össze. Este meg is néztem a tv-ben és egyből felismertem, hogy Debrecen, amit akkor is tudtam volna ha nem tudom. Pl. Látszott az épület és könnyen kilogikázható. Az is halatszott, ahogy kiabálnak az emberek és azt amit szoktak esténként. Valami oknál fogva belekeveredett a hangjuk a hiradóba. Gondolom összegerjedt mint a vókitóki amit taxisok használnak. Amikor vittem le a szemetet találkoztam Baranyai bácsival aki nagyon boldog volt, mert szereti az ilyen zürzavaros dolgokat. A felesége nem engedte el kiabálni, mert félt, hogy megfázik. Modjuk az hótziher, hogy hüvös volt szinte ősz.

gogolák 2004.09.28. 17:53:18

Azt nem tudom tudjátok-e, hogy az erősítőket a Református Kollégium adja a zavargóknak!

Lénárd 2004.09.28. 17:53:18

Ez nagyfokú PARASZTSÁG volt. A város vezetése leállíthatta volna a felbérelt Kossuth téri hőbörgőket! A Kossuth téri banda többet árt a Fidesznek mint használ.

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

végignéztem. hasonlatos volt egy futballmeccshez, ahol a béközép ordítja, hogy 'három hülye!'. pálffy meg mint knézics jenő, rezignáltan mondta a magáét, néha maga mögé utalt egy-két dícsérő szóval.

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Egy dolgot nem árt figyelembe venni: ha ezek a hőbörögve hazaszeretők így folytatják 2010-ig, akkor többet ártanak majd a Fidesznek, mint használnak. Az emberek azt fogják kérdezni: azért szavazzunk a Fideszre, hogy EZEK kerüljenek hatalomra?

A tisztességes jobboldaliakat ugyanis (ők vannak többen) ebben az ordenáré füttyögésben és óbégatásban sajnos nem lehet meghallani.

Mondom: sajnos. Pedig nem vagyok jobboldali, sőt.

giros 2004.09.28. 17:53:18

Még tegnap este olvastam én is az indexen, hogy mi történt. Egyre jobban szégyellem magam helyettük :(

hold 2004.09.28. 17:53:18

Elkeserítő. Olvasom néhány oldal fórumát. Ilyenek: "Mér? Igazuk van!Debrecen a szabadság Őrvárosa",blablabla.Még jó, hogy Pálffy az erkélyről nyomta, lentről nem tudták fejenvágni zászlórúddal. (Üdv K.Zs.!) Bár lehet hogy gerelyt kellett volna hajítaniuk vele!

SM 2004.09.28. 17:53:18

Újabb döbbenet és szégyen.
Arra azért kiváncsi vagyok, hogy a "tüntetők" mindennapos engedélye a Kossuth térre hogy szól illetve nincs e időkorlát (pld. 18.00 - 19.00 között )Kérdezem: erre a területre márnem vonatkozik a nemrég elfogadott zajrendelet, illetve a decibeles korlátozás.
Az erősítőkhöz szükséges áramot ki fizeti ?

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Az a baj, hogy a Kossuth tériek azt hiszik: a hazaszeretetük (vagy az az érzelem, amit ők annak vélnek), mindenre, értsd, mindenre, azaz valóban MINDENRE feljogosítja őket. Állati ösztönök mozdulnak bennük, és ha ezt szóvá tesszük, ők állatoznak le minket.

Az a baj, hogy Kósa Lajos szerepe ebben megkerülhetetlen: hagyja, hogy a város főterén ezek randalírozzanak minden este.

Egyszer ki kell kellene próbálni, hogy meddig tartana a liberálisok hasonló rendezvénysorozata Debrecenben. El tudjátok képzelni, hogy hónapokon át minden este liberális tüntetők demonstrálhatnának ugyanígy? Hogy azt üvölthessék minden áldott este: "Vesszen Orbán, vesszen Kósa? Kurva anyád, Kósa?" És így tovább, ugyanabban az ordenáré stílusban, ahogy ezek oribálnak minden este Kossuth szobránál?

El tudjátok képzelni?

Az a jó, hogy nem.

guk 2004.09.28. 17:53:18

Ez egy ilyen város , lehet ezen elgondolkozni , egyébként ha találkozok máshol élő emberekkel irigyelnek , hogy Debreceni vagyok ... vajon miért ?? a fűtés számláért ?

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

"...ízlés kérdése, hogy valaki mit akar mutatni a városából, Szegeden például fél órával korábban felkapcsolták a díszkivilágítást, Tihanyban pedig virággal díszítették a háttérben lévő cukrászdát. Sajnálatos, hogy valaki így akarja felhívni magára a figyelmet..."
A debreceni móka az Indexben:
http://index.hu/politika/belfold/dbrcn0906/
süti beállítások módosítása