Az igazság napja (Legyünk demagógok!)

Ha igazat szóltak, akkor ma leszavaznak minden inflációs mérték feletti áremelést. Ha hazudtak, akkor megszavazzák. Ennyi. 

Ma súlyos döntéseket fog hozni Debrecen város önkormányzata. Áremelésekről fog szavazni. Az országosan ellenzékben – helyben egyébként hatalmon – lévő politikai erők visszautasítanak minden olyan áremelést, ami meghaladja az infláció mértékét. Ebből az következik, hogy ma a debreceni fideszesek és helyi szövetségeseik – úgymint MDF, KDNP-Jobbik és egyéb szélsőséges képviselő(k) – leszavazzák a városvezetés 10-25 százalékos helyi emelésekről szóló előterjesztéseit. Ha nem ezt teszik, akkor kivétel nélkül mind a szocliber kormányzat fizetett bérencei, népnyúzó és nemzetromboló ellenséges erők, akik leginkább külföldi érdekek szolgálatában akarják nyomorúságba dönteni a debreceni magyarságot. (Nem én mondom, ők mondják.) Kegyetlen a bélyeg, nincs kibúvó. A debreceni képviselők vagy saját lelkiismeretüknek és választóik akaratának megfelelve utasítják vissza az infláció mértéke feletti emeléseket, vagy idegenlelkű szavazógépekként szolgálják a város lakosságát elszegényíteni akaró ellenséges erőket. (Nem én mondom, ők mondják.) Most fognak színt vallani, s ne reménykedjenek abban, hogy elbújhatnak az együttes szavazás tömegében, mert név szerint lesznek újra és újra megemlítve, mint olyan képviselők, akik nem választóikat képviselik, hanem saját egzisztenciális érdekeiket féltve megalkudnak, elárulva saját városuk polgárait. Mert az a döntés, amit hoznak, ha hoznak, nem egyezik a város polgárainak akaratával, így hát eljött az ideje annak, hogy városvezetésestül lemondjanak, s előrehozott választások eredményeként azok kapják meg végre a hatalmat, akik tényleg a helyi lakosok érdekeinek eleget téve akarják irányítani Debrecent. (Nem én mondom, ők mondják.)

Demagógnak lenni a legegyszerűbb! (Ezt nem ők mondják, hanem én.) 

További segítségek ma ülésező képviselőinknek:

- Kósa Lajos például büszke a cigányokra – Holdrablónak ezt a bejegyzését azok olvassák el, akik bizonytalanok a Magyar Gárda ügyében.

- Azok az unatkozó képviselők, akik angyalnak gondolják magukat, nézzék meg ezt és ezt és ezt és ezt

- Azok az unatkozó képviselők pedig, akik ördögnek gondolják a nagy tanácsterem másik felében ülőket, nézzék meg ezt és ezt és ezt és ezt és ezt

- A heteroszexuális férfi képviselők nézegessenek szolid erotikus fotókat

- A biszexuális illetve meleg férfi képviselők és a hölgyek pedig figyeljenek oda a munkájukra, mert ez még mindig egy diszkriminatív világ.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr17270091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oguz 2007.12.20. 08:45:03

Ha ketten mondják ugyanazt, az már nem ugyanaz. Ha ketten teszik ugyanazt, az már nem ugyanaz.
Nagy demagóg vagy te, barátom! Tulajdonképpen örülök a blogodnak, nélküle nem tudhatnám, milyennek látszik Debrecen Gyurcsán seggéből kitekintve.

cityhall 2007.12.20. 09:03:37

Így van ez, Oguz. Ha ti mondjátok, akkor az igazság, ha más mondja, akkor meg hazugság.
Ezt sikeresen kihozta belőled ez a blog.
Más seggben van, te meg seggen kívül. Ezt jól megérvelted. Nincsen benne semmi demagóg, hát tényleg.
Szar ügy lehet tükörbe nézni, most sikerült neked. Részvétem.

tanár úr 2007.12.20. 09:03:45

Szegény Debrecen!
Saját Orbánjuk va:).....de legalább nem Orsós:)

Mandula Csiklandozó 2007.12.20. 09:10:26

Kedves Képviselők, a Fidesz-szimpatizáns lakosság nevében üzenem, hogy csak nyugodtan tessék infláció fölött emelni az árakat, mert ha azt a Fidesz teszi akkor mi örömmel fizetünk!
Az elégedetlenkedőket meg majd lehűti, ha többször fognak a főtéren járőrözni a Magyar Gárdistáink!

Speter 2007.12.20. 09:12:49

El tudom képzelni milyenek lehetnek "tanár úr" diákjai! :-(

levin 2007.12.20. 09:17:48

Minden állat egyenlő! Kivéve a disznókat. Orwell Debrecenbe költözött.

lev 2007.12.20. 09:19:19

A döntés elfogadására már van magyarázat, csak nem figyelsz: a helyi politikában teljesen más viszony van a pártok között mint országosan. Ezt halljuk Kósától és az összes helyi és országos szinten is mozgó politikustól.

Oguz,

A populizmus, amit az áremelésekkel kapcsolatos Fidesz-kijelentés is hordoz nem jobb vagy baloldali, hanem csak populizmus. Erre rámutatni tényleg kicsit demagóg, de tudsz más módszert?

Az ellenzék mindíg hajlamos elfelejteni, hogy az államnak nem a levegőből van pénze, és még nem is a gazdasági növekedésből. Ha támogat valamit, akkor ahhoz valahonnan be kell szednie a forrásokat.

A kormánynak meg soha nem áll érdekében hatékonyan működő apparátust működtetni, mert akkor elveszne egy kis darabka a hatalmából. (ti. a hatékonyan működő apparátus nem szorítható külső nyomással de nem szorul támogatásra sem).

Sz.K. 2007.12.20. 09:44:17

Attól tartok, nem fogják megérteni a kedves képviselők ezt a játékot. Nagy a gyomorból elutasítás. A választóiknak meg azt mondják, hogy a kormány miatt kell Debrecenben 25 százalékkal emelni a parkolási díjat.
De elhiszi ezt valaki?

hengerfejtömítés 2007.12.20. 09:45:42

Jóvan öreg, de holnap ugye várhatom a bejegyzésed a debreceni szoclib képviselők demagóg mivoltáról, ha esetleg ők meg nem szavazzák meg az áremeléseket? :p

civiske 2007.12.20. 09:52:03

Nincs ezen mit magyarázni.
Akik szerint helytelen a fővárosban vagy országosan infláció felett emelni, azok a saját városuk lakosságát se nyomorítsák infláció feletti áremeléssel.
Én szerintem ez erről szól.
Meg lehet érteni pártállástól függetlenül is.

Willám 2007.12.20. 10:02:18

Kovács Ágnes úszónőnk a közgyűlés elején aranyérmet akasztott Kósa Lajos nyakába!
Ez biztosan a barom Gyárfás ötlete volt.
Képviselők! Szóljatok már Lajosnak, hogy ez így gáz.
Már azon is röhögött a fél város, amikor a LOKI bajnoki győzelmei után Lajosnak is aranyérmeket aggattak a nyakába, pedig ő egyszer sem volt a pályán.

krek 2007.12.20. 10:10:06

hogy az ég le nem szakad! világsztár sportoló pukedlizik egy helyi kiskirály előtt?! mi van már itten, bizánc?!?

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.12.20. 10:15:22

Szamár úrral kapcsolatban,

egyszer érdemes lenne felmérést tartani az MSZP szavazótáborábán homofóbiáról, rasszimusról, antiszemitizmusról.

Willám 2007.12.20. 10:22:57

Ha belegondolok, Kósa végülis megérdemli az aranyérmet, mert ha nincs Kósa, akkor nincs Debrecenben ilyen franyesz uszoda, és akkor a magyar úszók nem szerepelnek ilyen jól mint most az EB-n.
Ha Pekingben az olimpián is jó úsznak a magyarok, akkor majd a pekingi polgármester is kap Kovács Ágikától aranyérmet.
Vagy akkor is Kósa fog kapni? Ezen még gondolkodom egy kicsit.

cityhall 2007.12.20. 11:09:30

Elmondom, hogy szokott ez lenni.
A tervezetben azt mondják, hogy 25 százalékos lesz az emelés. Aztán a közgyűlésen lenyomják 19 százalékra és azt mondják majd magukról, hogy milyen jóságosak, a nép meg lehet hálás nekik.
Évek óta ez a beetetéses technika megy itt.

Willám 2007.12.20. 11:51:56

KIVONULT A KÖZGYŰLÉSRŐL AZ MSZP-FRAKCIÓ, NERT NEM KÍVÁN ASSZISZTÁLNI AZ INFLÁCIÓN FELÜLI ÁREMELÉSEKHEZ.
Mint várható volt: válaszként a Fideszesek a kormányzati politika kárhoztatásába kezdtek.
Továbbra is nagy kérdés, mi köze van a kormánynak a debreceni parkolódíjak 25 százalékos emeléséhez.

bardosd 2007.12.20. 11:52:06

Halihó!

Egy ideje, mióta a zIndex címlapon hozza, olvasgatom ezt a blogot. Sajnos, nem nagyon ismerem Debrecent.
Viszont, ha egy álláskereső portálon Debrecen kulcsszóval keresek, a találati arány messze 3 számjegyű, ha meg mondjuk Eger (én egri vagyok), akkor ez 20 alatt van. Ki lehet próbálni cvonline, profession, stb. Számomra, ez mindent elárul Debrecenről. Persze mondhatjuk, hogy Debrecen 3-szor akkora mint Eger, de sajnos, ez megye szinten is így van. Az is igaz, hogy nem is ír itt senki blogot a helyi viszonyokról :))

Willám 2007.12.20. 12:03:58

Ha láttátok volna, hogyan reagáltak a Fideszesek a szocik kivonulására...
Persze, kivonulni csak a Fidesznek van joga rendszeresen a Parlamentből! Ha más vonul, az geci...

hengerfejtömítés 2007.12.20. 12:41:31

A szoci kivonulás meg persze nem populista, ááá dehogy :)
Szó se róla, a fidesz demagóg és populista, de ti szoci/szdsz szimpatizánsok aztán egy qrva szót se szólhattok...

Willám 2007.12.20. 12:49:59

Igazad van Hengerfej, egy kutya mindkettő, de azon talán csak lehet röhögni, hogy ha a Fidesz vonul ki, az pozitív vonulás, ha a szocik vonulnak ki, az meg geci vonulás. Na erre varrjál gombot!
Különben meg mindegyik üljön a valagán és képviselősködjön ezerrel, mert azért kapja a tiszteletdíját.

vipera 2007.12.20. 15:20:48

Willám, azon kívül, hogy helyszíni tudósításaiddal megörvendezteted a jelenlévőket, te miért nem vonultál ki? Avagy te vagy Cityhall, aki hivatalból benn ül?

Willám 2007.12.20. 18:52:56

Valami rosszat tettem volna?
Vipera, ti itt ki akarjátok nyomozni, hogy ki kicsoda. Hol ül, hol dolgozik stb. Nem mindegy? Én sem tudom, hogy te ki vagy, nem is érdekel, ha van véleményed, akkor szívesen elcsevegek itt veled, de ne faggatódzál már akkor se, ha ez a feladatod. Nyomozzál, ügyesen...

cityhall 2007.12.21. 08:45:11

Ejnye vipera-petra! Hát nincs mit jelentened így karácsony előtt? Kell az új besúgás a prémiumhoz?
Mik lenne, ha a témához okoskodnál egy kicsit?
Szerinted helyes a parkolódíjyk 25 százalékos emelése? Biztosan helyesnek tartod, sőt keveselleni fogod.

vipera 2007.12.21. 09:23:14

Kedves Cityhall-kosalander-civiske!

Te vagy a cégnél, leplezendő vörös vonzódásodat biztos te vagy a legnarancssárgább a környéken, ennyit arról, hogy ki jelent és mit, minek fárasztaná magát a városmarketing külsősökkel, ha ott van helyben a havannai ember. Egyébként lehet, hogy tényleg álca, oszt egyébként meg önként fénymásolod a fideszes szórólapokat közpénzen. Ami a parkolót illeti, igen, a sok mazsola, ha már egy hónapban egyszer autóval megy a Tescoba nagybevásárni, akkor menet közben ne álljon már meg az én utcában, csak azért mert az nem fizetős, én viszont nem tudok kiállni a garázsból, mert egymás seggébe érnek a lelkes úrvezetők. Amióta fizetős a Múzeum utca, próbálj parkolni a környéken, de amúgy a Bethlen mélygarázs meg kong az ürességtől. Hajrá Dkv!

Láner J. 2007.12.21. 09:53:48

Nekem nincs garázsom, a Bethlen utcán lakom az egyik 10 emeletesben. Régen ingyen parkolhattam a házunk mögötti nagy parkolóban a most 9 éves Suzkimmal. Kósa úrék bevezették, hogy a saját házunknál is parkolódíjat kell fizetni. Panelproliznak bennünket és nehezítik évente az életünket. 2002-ben még a Fideszre szavaztam, azóta inkább nem megyek el választáskor.
Garázso Vipera ne gyűlöld a garázs nélküli szegényebb debrecenieket!!!
süti beállítások módosítása