A víz az úr – meg a képviselő

Választók keresik a megválasztottakat. Nyílt meghívólevél a városatyához.

A választási kampány óta nem nagyon lehet „terepen” látni önkormányzati képviselőt Debrecenben, legfeljebb néhány ottmaradt plakát őrzi az arcukat a helyiek emlékezetében. Amióta pedig kezdi a belvíz átvenni a hatalmat a városban, különösen annak amúgy is elhanyagolt külsőségein, a Fidesz látványos visszavonulót fújt. Az egyéni önkormányzati választókerületekben megválasztott képviselőket nehéz utolérni, nem tudja a jónép, hogy most általános szökésben vannak-e a városatyák, vagy éppen csak megválasztóik elől bujkálnak, esetleg két hónappal a választási győzelem után még mindig nem heverték ki a kampány fáradalmait, netalán ennyire hosszúra nyúlt a vígasság utáni másnaposságuk.

A jónép (korábban polgárok, mostanság zemberek) pedig szeretne együttműködni, s ha azt kívánná bármiféle felsőbb akarat, még a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot is kifüggesztik otthon a konyhában, csak legyen már igaz, ami bele van írva. Vagy valami hasonló. Például baj esetén. Ha itt a víz.

Tegnap kaptam egy levelet, ami arról szól, hogy a debreceni 9. választókerület keresi a képviselőjét. Így:


Győri Gyula (Fidesz-KDNP - ahogy minden egyéniben megválasztott debreceni képviselő) a szavazatok 47 százalékával győzött igen gyér választói érdeklődés mellett (28 százalékos részvétel). Győri Gyula nem új harcos, 1998 óta önkormányzati képviselő, ezért is furcsa – vagy talán éppen ezzel indokolható? –, hogy a 24 egyéniben megválasztott városatya közül a legkisebb arányban őt támogatták a helyiek. Reménykedjünk, hogy nem emiatt sértődött meg választókerületére, s esetleges duzzogása nem négy évig, a következő választásokig fog tartani.


Igaztalanok lennénk azonban Győri Gyula képviselő úrral, ha nem említenénk meg, hogy a többi képviselő úr(hölgy) sem jeleskedik a választókkal történő személyes találkozások terén, s bár a belvízi baj már egy hete tart és egyre súlyosabb, eddig még Debrecen város polgármesterének, Kósa Lajosnak sem volt ideje arra, hogy megtekintse városa sárosabb részét. Vagy meglehet, inkognitóban mártotta meg gumicsizmáját a kertségek özönvizében, ezért nem lehetett vele az önkormányzati média.

Pedig most a városi tévé rendesen beszámol a debreceni magyar emberek életét és vagyonkáját tönkretevő belvízről, még abba a Biczó István-kertbe is kimentek, ami Győri Gyula választókerületébe tartozik. A tudósítás nem ma vagy tegnap készült, hanem öt nappal ezelőtt, a helyzet pedig csak romlott azóta.

Debreceniek, magyarok, emberek! Ha látta valaki a polgármester urat vagy a képviselő urakat, szóljon már nekik, hogy nagy a baj! Ha győz a víz, akkor előbb-utóbb valaki(k) veszíteni fog(nak)!

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr522506951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reservatio mentalis 2010.12.11. 05:46:07

Nem kell kimenni a város szélére, az Apolló mozi mögött egy szép belvárosi tó van, már hónapok óta. Aki nem hiszi, nézze meg!

Hanzo The Razor 2010.12.14. 20:06:27

Győri Gyula egy inkompetens fasz Döbrögi kinézetével és viselkedésével.
süti beállítások módosítása