#2

Sellő sárnyán

Bosszantó, hogy tudjuk, de mégsem tudjuk.

Keresek egy képet arról a sellőről, amit a főtéri szökőkútról Debrecenben lefűrészeltek egy nappal azelőtt, hogy a művészeti zsűri megtekinthetett volna, ha nem fűrészelik le. Nem egyfajta tüntetés miatt, mert kit is érdekel már ez a történet, csak kordokumentumként, mert ezt a történetet nem szabadna elfelejteni. Így, a demokráciában. A debreceni demokráciában, amit azonnal idézőjelbe is kellene tenni, mert nem az, szóval nincs.

De nem találok képet. Itt hamisítódik a történelem, a szemünk láttára, és csak nézünk.

Mert látványosan, mindenki számára egyértelmű üzenettel akkor bukott meg a demokrácia debreceni lehetősége. Amikor a betelefonálókra hivatkozva fűrészeltek, pedig csak egy személy nem tetszése rombolt.

Aztán – nagy az ív? – eljutottunk addig, hogy püspökök írtak alá legutóbb hitnyilatkozatot a polgármester mellett – feltételek és kétkedés nélkül. Mit szól ehhez az Úr?

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr3244309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása