Pedofil-gyanús napilapok

Az olvasottság és a látogatottság növelésének egyik legprimitívebb eszközeivel élő napilapjaink képtelenek szakítani korábbi gyakorlatukkal.

Úgy tűnik, megint elfogytak azok a 18 év feletti hölgyek, akik hajlandóak terpeszbe hanyatlani az Inform Média napilapjai (Észak-Magyarország, Hajdú-bihari Napló, Kelet-Magyarország) és azok internetes portáljai (boon, haon, szon) számára. Ismét elő kell venni a frissebb korosztályokat, hogy meglegyen a kellően erotikus fotó a megyei sajtó hátoldalára, a napi 50-60 képből álló szoftpornó galéria az internetre.

Korábban már több alkalommal morogtam itt amiatt, hogy gyakorta 14-15 éves kislányokról készítenek és közölnek pedofiliába hajló képsorozatokat, idén januárban azonban úgy tűnthogy – ha nem is saját elhatározásból, de az osztrák tulajdonos határozott felszólítására – felhagynak ezzel az eléggé el nem ítélhető gyakorlatukkal. Egy fenét!

A három megyei napilap kvázi főszerkesztője, Kiss László a napokban körlevelet intézett a szerkesztőségekhez, ebből idézek betű híven:

„Megirtam nyomatékosan hogy E Russ kifogásolta a „Lolitás”fotósorozatokat,azaz amikor gyereklányokat fotózunk.Nem az a lényeg pontosan hány évesek hanem hogy mennyinek néznek ki:van 16 éves aki husznak és van aki 13-14nek.(…) Szeretném elérni hgy a tulajdonos még egyszer ne kifogásolja meg ezt a dolgot.”

Most nem akadnék fenn a levél formai jegyein (központozás, helyesírás), hanem inkább a központi mondandóra hívnám fel a figyelmet: nem az a lényeg, pontosan hány évesek…

Teljesen egyértelmű, nyilvánvaló szöveg. Csinálhatunk gyereklányokról fotókat, csak idősebbeknek nézzenek ki koruknál, hogy ne tűnjön fel a tulajdonosnak, meg másoknak se – csak az erre vágyakozóknak.

Minő szerkesztési elv, micsoda erkölcs! Hol vagyunk, Ázsia melyik nyomorúságos gyerekpornó központjában?

      
(Korábban e témában: 2004. november 3. - 2005. február 22. - 2005. május 2. - 2005. május 18. - 2006. január 2. - 2006. január 5.)

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr57243991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása