#366

Sámánok és fővárosok

 

Őrváros, cívisváros, a legkeletibb nyugati város, a Napba öltözött város, rockváros, a sport fővárosa. Nincs vége, van még.

 

Velünk vannak őseink, nagy szellemink élnek, kivirágozzon a harc égen és földön, a mágusok és a sámánok várják Isten kürtjeit és az utolsó rohamot… - szónokol egy hölgy a Parlament mellett a kormányellenes tüntetés sokadik napján. A hvg.hu videóval gazdagított beszámolójából azt is megtudhatjuk, hogy egy idős úr Budapestet a hazugság fővárosának nyilvánította, Debrecent pedig a magyarság fővárosának. (Legutóbb Pósán László honatya címkézte fel Debrecent, amikor azt mondta, hogy a magyar feltámadás hitének városa.) 

Ismét főváros lettünk. Először 1849-ben tette azzá Debrecent Kossuth Lajos, amikor ideköltöztette a kormányt. Másodszor 1944 decemberében Sztálin, amikor itt hozatta létre az ideiglenes nemzetgyűlést és kormányt. Most a budapesti Kossuth tér népe közfelkiáltással. És vannak, akik ezt komolyan gondolják, nagyban bólogatnak rá itthon, kimondottan büszkék.

Józanodni kéne lassan.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr65243917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása