#383

Hazudós politikusok már megint

 

Poligráfot mindegyikre! Követelik, leginkább jobbról, mert szerintük a hazudozás a balosok genetikus sajátja. Pedig nem.

 

A lebukásos Gyurcsány-gyónás óta immáron közhelyesen az a politikusok itthoni küszöbmércéje, hogy hazudnak-e vagy sem. Ez helyből nevetség, mert amúgy mindenki tudja, hogy hazudnak, elhallgatnak, félrebeszélnek, sumákolnak, homályosítanak. Nem most ébredt erre a felismerésre a magyar, hanem minimum 160 éve, amióta feltűntek itthon a főállású politikusok (a megélhetésiek, ha így jobban tetszik).

Ráadásul hantázás nemhogy pártállás kérdése, de még égtájé sem. Amerikától Japánig – és minden egyes köztes országban – dívik, demokráciákban kissé neccesebb, diktatúrákban inkább bevett. Na puff! Mindezt nem Gyurcsány védelmében mondom, hanem Kósa Lajos debreceni polgármester és újhiteles fideszes politikust mentendő. A hazugságvizsgálós hülyeség közepette most ismét előkerült a sokszor lerágott téma, hogy Kósának van-e diplomája és két középfokú nyelvvizsgája, vagy nincs, állította-e magáról, vagy sem. Ezekben a percekben is folyik a vita a haon fórumának egyik topikjántöbbnyire tények nélkül, hitalapon.

Kereken két éve megjelent egy cikk ebben a témában, ami mái napig linkelhető – amúgy elfeledetten fennragadt – országgyűlési aloldallal bizonyítja, hogy Kósa Lajos 1990-től 1998-ig azt állította, hogy van diplomája és két középfokú nyelvvizsgája. A parlamenti honlapon található személyes adatait csak akkor módosíttatta, amikor lebuktatták. Na puff! Mégegyszer. Mégsokszor. Az egész semmit nem számít. Kínos volt neki – máig az –, hogy nagytudású párttársai, de még  szocik közül is igen sokan diplomások, ő meg nem, hát igazított egy kicsit a valóságon. Ha ennél nagyobbat nem hazudik magyar politikus, na akkor jön ránk a paradicsomi jóvilág. Az ügynek pusztán egy folyományának illenék lennie: amikor kórusban üvöltik ezen az oldalon, hogy amazon hazudoznak – ami oda-vissza tényvalóság –, akkor Kósának kissé halkabbra kéne fognia az öblöst. Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr42243897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása