#449

Szent István és Gyurcsány

 

Hörgés itt, morgás ott. Zajlik a magyar.

 

István király blogot ír. Illetve írt. Tegnap ugyanis a 46. részben meghalta magát. Az István király naplója egy újabb érdekes produkciója a honi blogszférának. Azért ezt a semmitmondó produkció szót használom, mert műfajilag nem egyszerű meghatározni. Sztori-füzér? Kisregény? Egy film forgatókönyvének előmunkálata? Nem részletezném, inkább ajánlom olvasásra. A tavaly december elején elkezdett sorozatot eddig legtöbben a Brian életéhez vagy a Gyalog-galopphoz hasonlították. Egy biztos, nem a történelemkönyvekből ismert István király lép elénk, nem a hivatalos história elevenedik meg az államalapító naplójában. Nyilván ennek is köszönhetőek a fogadtatásában megmutatkozó drasztikus különbségek. A blogformához igazított naplót viszonylag népes rajongói tábor követte, a fanek kommentjeikben vitatták meg a történéseket, az eszmecserébe pedig maga a szerző, Stephanus Rex is bekapcsolódott – a hozzászólásokkal, a csoportos olvasói reflexiókkal együtt vált többrétegűvé, teljesebbé. Na, ilyen nincs, ha az olvasó otthoni magányában, pamlagon heverészve tesz magáévá egy könyvet.

A lelkesült reakciók mellett ideges felhördülések is megjelentek a hozzászólások között, különösen azután, hogy a Kurucinfo antimagyarizmus rovata külön publikációt szentelt a blognak, s abban keresetlen szavakkal támadta István király naplóját.

A blog szerzője azt ígérte, hogy a történet befejeztével fellebbenti a fátylat valós kilétéről. Az önleleplezés a napokban várható.

 

Gyurcsány Ferenc tegnap Pécsett járt – kifütyültetése kapcsán írt az ottani blogger kolléga, El Lobó –, holnap pedig Debrecenbe érkezik. Itt is volt már szó a látogatás és a fogadtatása előkészületeiről, az önkormányzati sajtó is eleget tett immáron szokásos tüntetésszervezői feladatainakA miniszterelnöki vizitálás legújabb fejleménye, hogy a helyi szocialisták közleményben kérték Kósa Lajost, hogy „nyilvánosan szólítsa fel önmérséklet tanúsítására a város érdekeit veszélyeztető tiltakozókat” és „emeljen szót a találkozó zavartalanságáért”, a városvezető pedig válaszközleményben tudatta: „Debrecen város polgármestereként szeretném határozottan leszögezni, hogy a találkozó zavartalanságát semmi sem veszélyezteti”. (A két szövegben van még több nyalánkság is, itt olvashatók.)

Majd csütörtökön megtudjuk, ki miként érti, kinek mit jelent a zavartalanság szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr16243827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása