#466

Demokrácia-hőmérő

 

Egyre zordabb a politikai klíma, tegnap legalább három fokot süllyedt nálunk a hő és a mérséklet.

 

1. Turi Gábor MDF-es önkormányzati képviselő – az előző ciklusban kulturális alpolgármester, jelenleg tanácsnok – javaslatot tett a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatának módosítására: három fővel is lehessen frakciót alakítani a debreceni közgyűlésben. Az MDF a cívisvárosban szövetségese a Fidesznek, az önkormányzati választásokon Kósa Lajos polgármesterré választását támogatták. Hiába. A Fidesz úgy döntött, hogy nem kíván újabb frakciót a városházán, a szövetséges fórumosokat jobban szeretik csökkentett jogosultságú, rövid pórázon tartott csatlósként, mint önálló politikai erőként.

2. Nem kívánatosak a képviselők a tulajdonosi bizottság ülésén, amennyiben nem tagjai a bizottságnak, amelyik éppen közbeszerzési ügyeket tárgyal. Eddig az volt a hit és a gyakorlat, hogy a választott képviselők az önkormányzat bármelyik bizottságának ülésén részt vehetnek, elvégre az efféle tájékozódás is része megbízatásuknak, felelős munkájuknak. Eddig. A Fidesz Gadus István SZDSZ-es képviselő jelenlétét sérelmezte. Mint a helyi közélet iránt érdeklődők emlékezhetnek rá, Gadus korábban több esetben is szóvá tette a debreceni városvezetés törvénytelen közbeszerzési gyakorlatát. Ezért aztán neki kívül tágasabb – döntött a fideszes többség.

3. A névtelen fenyegetőlevelek ügyében nyilatkozatot adtak ki a szocialisták, amire válasznyilatkozatban reagált a Fidesz debreceni elnöke, Pósán László. A szokásos oda-vissza puffogtatásokon túl megdöbbentő információkkal szolgált a (nyílt)levélváltás, pontosabban a fideszes válasz. Pósán a következőket írja:

„A Fidesz helyi politikusai, a városvezetés választott tagjai, illetve azok hozzátartozói a közelmúltban többször voltak tettleges támadások elszenvedői. Az egyik alpolgármester hozzátartozójának utcai bántalmazásával, vagy éppen a polgármester és a frakcióvezető autójának megrongálásával kapcsolatban azonban – noha megtettük az ilyenkor szükséges rendőri feljelentést – nem próbáltuk a nyilvánosság bevonásával a saját politikai tőkénket gyarapítani.”

Jézusom, mi van ebben a városban?! Eddig arról szóltak a lelkesült beszámolók, hogy a debreceniek és szeretett vezetőik között odaadó és harmonikus a kapcsolat. Erre most kiderül, hogy a fideszes vezetőket és hozzátartozóikat ütlegelik az utcán, és még a polgármester (!) autóját is megrongálták. Ha ez így van – s mivel Pósán úr mondja, nincs okunk kételkedésre –, akkor itt az ideje a lehető legnagyobb nyilvánosság előtt beszélni a sorozatos atrocitásokról, a városban terjedő durvaságok okairól – s nem a saját politikai tőke gyarapítása, hanem a város érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr35243810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ágoston Tibor 2004.09.28. 17:53:18

Rendőr volt az internetes felvételen fenyegetőző férfi
2007-02-14 20:56 Jobbik.Net

Korábban rendőrként dolgozott az a férfi, aki az Indexhez eljuttatott felvételen arról beszél, hogy megtámadja a rendőröket - tudta meg az RTL Klub Híradója.

Korábban rendőrként dolgozott az a férfi, aki az Indexhez eljuttatott felvételen arról beszél, hogy megtámadja a rendőröket - tudta meg az RTL Klub Hírdója. A 38 éves vecsési férfit már elfogták és ki is hallgatták. Azt vallotta: pénzt kapott azért, hogy beszéljen a videón.

Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételen és azt is hozzátette, hogy erősen ittas állapotban volt. Fegyvert, lőszert egyébként nem találtak nála.

A felvételen rajta kívül még beszél egy fiatal is, aki arcát egy sállal takarja el. Már őt is azonosították, de még nem fogták el.

Forrás: hirszerzo, FH

jama 2004.09.28. 17:53:18

Turi Gábornak igaza van! A demokratikus intézmények működéséhez normális szabályokra van szükség!Miskolcon, Szegeden,Szolnokon,Nyíregyházán,Kecskeméten, Pécsett három fő alakíthat frakciót az önkormányzati közgyűlésben.Nem papolni kell a demokráciáról, hanem úgy is kellene cselekedni! Debrecenben azért kell legalább hét képviselő a frakció alakításhoz, hogy a két párti egypárt rendszer zavartalanul működhessen!

El Lobo - A farkas 2004.09.28. 17:53:18

Atyaúristen! Akkor most Debrecent Magyarországtól elcsatolták?
Akkor az ott most Afrika és a különböző törzsbelieket verik az utcán?
És ez a sámán, ez kicsoda, aki veri a harci dobot? Nem lehet, hogy a dobszótól ideges a nép?

ANONIM123 2004.09.28. 17:53:18

PÓSÁN MINDEN MEGNYILVÁNULÁSA AZ AGYRÉM /Fletó látogatása, megemlékezés, mai bejelentés/ KATEGÓRIA. EZEN VÁROS ÜGYEINEK INTÉZÉSE TÜKRE AZ ORSZÁGOSNAK. SEMMIVEL SEM KÜLÖNB AZ EGIK OLDAL A MÁSIKNÁL. AKIKET ŐK OKTATNAK AZOK- NAK RÉGEN ROSSZ, MIVEL A SZEMÉLYES PÉLDAMUTATÁS NULLA. AZ ISMERTEK AMIT ÁTADNAK OLYAN MÉRTÉKBEN ELAVULT ÉS PÁRTOS,HOGY TELJESEN HASZNÁLHATATLANOK. TOVÁBBI SOK SIKERT.
süti beállítások módosítása