#521

Leonardo a hungarusoknál

 

Leonardo da Vinci ma is modern és kortárs, nyilván ezért lesz kiállítása a Modemben, a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központban.

 

 

Tegnap aláírták a szerződést, mindenki boldog. Firenze és Tokió után augusztustól három hónapig Debrecenben lesz látható a Leonardo vándorkiállításHogy mi várhat a látogatókra, arra következtetni lehet az esemény japán honlapjábólde még inkább az eredeti internetes produkcióbólami számos illusztrációjával és animációjával több órás élvezkedésre ad alkalmat a monitor előtt ülve. Ezek a honlapok nem csak japánul vagy olaszul olvashatók, hanem angolul is. Remélhetőleg augusztusra elkészül a modemes magyar-angol nyelvű változat, bár meg kell említenünk – ahogy Parazsurnal is tette a minap –, hogy a Modem annyira modern, hogy saját honlapja sok hónap után még mindig intenzív fejlesztés alatt áll. Például ezért, innét sem lehet tudni olyan alapvető információkat, hogy mennyibe kerül a termeinek kibérlése egy jó kis motoros fotózásra

Ha már a mocskos anyagiaknál tartunk: a felnőtt jegy árát Debrecenben 10 eurónak megfelelő forintra tervezik (mai árfolyamon 2450 Ft.), Firenzében ez 9.50 euróba került, Tokióban pedig 1500 yen (azaz 2280 Ft.). Ebből is látható, hogy a magyar lakosság sanyarú helyzetéről szóló információk tévesek lehetnek, íme, nekünk legalább annyira jól megy, mint a digóknak meg a japcsiknak, de inkább jobban. A kiállítás megrendezése – állítólag, de ezt bennfenteskedők és e szakmában tájékozott rosszindulatúak már vitatják – 600 ezer euróba kerül, aminek megtérülésével számol a város- és a modemvezetés. Nem is alaptalanul. Röpke fejszámolásból kiderül, hogy 60 ezer felnőtt jegyárából kijön az összeg, s erre lehet remény, mert 2005 végén hasonló időtartam alatt 80 ezer látogató tekintette meg a Munkácsy képek Amerikából című tárlatot a Déri Múzeumban. Sőt az is meglehet, hogy nagy nyereséggel zárul a debreceni Leonardo, és a vállalkozást nem kell anyagilag megtámogatni az önkormányzat szolgáltató cégeinek befizetett lakossági hődíjból meg a vízdíjból. Akkor meg kifejezetten extra bevételre lehet számítani, ha sikerült divatba hozni ezt a világszerte is új szolgáltatást, a motoros tárlatfotózást, hiszen egy Leonardo-háttérért nyilván nagyobb összegű bérleti díjat lehet elkérni, mint az Antal-Lusztig-díszletért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9243746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

És a KósAlajos gyalogosan nyitotta meg a tárlatot, vagy "motorháton"? És magára fogja majd ölteni a Leonardo szerkesztette szárnyakat?

cicamica 2004.09.28. 17:53:18

Nagy ötlet a motoros tárlatvezetés. Adok előnyt! Az első futamnál K.Lajika lehet a tárlatvezető. Na ! Versenyzünk?

Meskó Berci 2004.09.28. 17:53:18

b.é.g.: ez volt a nap felvetése :)

b.é.g. 2004.09.28. 17:53:18

Egyedül könnyű. Nekem van házastárs, két gyerek és egy anyós, aztán most mindegyik da Vincibe van belezavarodva. Egy tízes alatt nem fogom megúszni. Debreceniek nem kaphatnának valami kedvezményt, ha már a mi pénzünkből építették ezt a MODEM-et?

Meskó Berci 2004.09.28. 17:53:18

Na nincs az a vizsga, amiért ezt kihagyjam. (ti. a Munkácsy-t amiatt hagytam ki...)

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Látszik, hogy nagyon igyekszik a főnök, hogy elfeledtesse a playboyos motorozást a MODEM-ben. Szombaton tárlatot nyitott ott,hétfőn Leonardóról tart sajtótájékoztatót. Mégis kulturember.
süti beállítások módosítása