Mi hír, Dehir?

Jó hírem van azok számára, akik szívükön viselik a város vagyonának sorsát. Vagy rossz. 

A Dehir mozaikszóban a DE nem ellentétes kötőszó, nem is rövidítése a demokratikus ellenzék kifejezésnek, nem oppozíciót jelez, hanem a várost: DE, mint Debrecen. A HIR pedig nem a hír rövid i-vel írva, hanem annyit tesz, hogy hirdetés. Tehát nincs ok aggodalomra, szó sincs arról, hogy valami új elfajzott médium jelentkezett volna az őrváros kellemesen egyhangú és langymeleg sajtójában. A Dehir a Debreceni Vagyonkezelő Zrt., azaz a város holdingjának új tagvállalata: Debreceni Hirdetési és Produkciós Kft.

Hogyan lett? Mikor lett? A fene se tudja. A lakosság semmiképpen nem, mert úgy tűnik, nem érdemelte meg, hogy tájékoztassák róla. Mi köze hozzá?! Hiába kerestem, nem írt róla a városi mindenpostaládás honlapjanem tudósított az önkormányzati televízió sem, a város hivatalos honlapjának keresője is vak ebben a témában, de még a holding internetes prezentációja sem említi. Akkor mégis honnét az információ? A Dehir Kft. létezéséről közvetve a vagyonkezelő ingyenes kiadványából lehetett értesülni, ott jelent meg a hirdetése – aminek eredetiségével kapcsolatosan lehetnek kétségeink, hiszen a színes ceruzák efféle alkalmazása mintha több más reklámkampányból ismert lenne már.

 

   

Ha kíváncsiságunk tovább hajt bennünket, akkor megtekinthetjük a Dehir honlapjátSzomorú látvány.

 

 

 

Igaz, írják legalul, hogy „fejlesztése folyamatban van, megérésüket köszönjük”, mégsem lehet szó nélkül hagyni: egy ilyen profilú cég (reklám, marketing, online, rendezvényszervezés stb.) ilyen silány produkcióval nem állhat ki, amennyiben piaci szereplőként kíván létezni. Amennyiben. Erről azonban nem tudhatunk.

Tény, van egy új vagyonkezelős kft-je a városnak, lehet hozzá kommunikációs- és marketingtanácsokért fordulni. Bár a belépőjük mikéntje okán talán megkérdezhető, milyen alapon adnak másoknak (nyilván pénzért) tanácsokat, akik a saját létezésükkel kapcsolatos kommunikációt és marketinget így intézik. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr39243555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

lady, pihenned kéne mára, mert nem nagyon jönnek össze a dolgaid. Bachterman a freeblog.hu blogmegosztó egyik háttérsablonjára linkelt rá, és nem egy ingyenes képcserélőre. Magára valamit is adó cég amúgy meg nem vesz le ilyen helyekről fotót, de ez nem az.
Ezekután én a helyedben nem fehérjehalmazoznék le másokat. Pihi!

civislady 2004.09.28. 17:53:18

Tied a pont Kutya, én választókörzetet néztem, aztán összekevertem a kerülettel. El van ismerve. Mint ahogyan némely fehérjehalmazok is tudhatnák, hogy az ingyenes képcserélőkről levenni valamit, az nem lopás, amint arra Bachtermann rögvest az elején rámutatott

Szakály György 2004.09.28. 17:53:18

Hi!

Benszülöttek nem is olvasák a Basahalom bulevardot (csak én)? Akkor legyen inkább a blog neve: Erdélyi körút, és a témája: hogyan ragozzuk az idegenbeszakadt városaink neveit.

Mellé offtopicolok én is a témának:
A múltkor volt valami balhé Hajdúhadházon, és a tévéhíradóban a hírmondó hölgyemény Hajdúhadházát mondott gyönyörű pesties kiejtéssel.

alfel 2004.09.28. 17:53:18

na, ladykém ezt jól megszoptad

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

A 7. kerület képviselőjét úgy hívják, hogy Filló Pál és szocialista. A szadista Molnár István az első fordulóban 15 százalékot kapott szemben a fideszes Kecskés Gusztáv 34 százalékával. Filló győzelme annak köszönhető, hogy a jobboldal Kecskés személyében egy teljesen jellegtelen figurát indított.

Pető az 5. ker képviselője 2002 óta, 1994-ben (ekkor előzte meg Pécsi Ildikó színművész) és 1998-ban listáról került be, korábban a XIV. kerben nyomult.

Az 5. kerről még annyit, hogy tavaly az alső fordulóban Rogán Tóni Petőt 17 százalékkal mosta le, Steiner Pált pedig 8-cal. Petőt még a szocik is földbe nyomták, 11-et vertek rá. Aztán a visszaléptetési deal eredménye az lett, hogy Steiner nem indult a második fordulóban (a szadinak ez volt a legfőbb követelése), a szocik meg Petőnek kampányoltak. Végül csak 2 ezer szavazattal tudott Rogán felé emelkdeni, aki végül az önkormányzatin bizonyított (Steinert és nem Petőt nyomva le).

(A Cluj-Napocat még a kolozsvári románok sem használják, egyszerűen csak Cluj, de a nagyszüleim sajnos soha nem tanultak meg románul, nekik máig Kolozsvár maradt - kiejtésben, kolozsváriasan az első o hosszú!)

Sz.K. 2004.09.28. 17:53:18

Szólna valaki az illetékeseknek, hogy felkészültebb embereket is küldjenek ide? Ez a civislady rendszeresen beég.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

lady, téged itt rendesen leradíroztak. Ettől függetlenül a ceruzás reklám még lopott cucc.
Én is kérdem: ki az ügyvezetője ennek az új titkos kft-nek?

civislady 2004.09.28. 17:53:18

Kutya, azt azért te is tudod, hogy Budapest nélkül nincs szadesz, és speciel a VII. kerület országgyűlési (egyéni körzetben megválasztott) képviselője Dr Pető Iván, s ilyenre azért olyan nagyon sok példa nincs. Ha egy szigetszentmiklósi (Kuncze) utcanevet mondtam volna, nyílván nem lennének áthallások. A kolozsvári példa már sántít: addig hogy mondtad: Cluj-Napoca?

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

ja, amúgy a III. kerben lakom, Tarlós úr volt kerületében (most Fidesz irányítás alatt) és hovatovább jól érzem magam. Dolgozni meg az I. kerületbe járok, ahol NGT a polgi, és ott is jól érzem magam, szórakozásra meg ott az V. ker, üdvözletem Tóninak. Na persze, a bűnös főváros!

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

A Dohány utca környéke a hetedik kerület, ott pedig Hunvald György a polgi, aki maszopos, nem szadista - van is baj vele több mint elég. A szadinak tisztán 4 képviselője ül a kerületi testületben, a Fidesz-KDNP 10 tagjával szemben (forrás: valasztas.hu). Úgy tűnik, hogy az áthallás-trükköd vagy nem müxik, vagy valami rohadt nagy elhajlás van a pártodban civislady. Először akkor hallodtam a Kolozsvárott szót, amikor Magyarországra keveredtem, tod, az erdélyi műveletlen parasztok az -on-t használják - függetlenül attól, hogy az -ott a helyes. A debreceni nép meg úgy választ, ahogy jólesik neki, engem ugyan nem zavar. Tod, a nép ugat, a holding halad.

civislady 2004.09.28. 17:53:18

Kutyaütő, ha már blöffölsz, hihetőbben kéne. Kolozsváron? Ja, meg Budapestben meg Debrecenen. Írástudó magyar ilyet ritkán mond. Egyébként van egy rossz hírem: a tulajdonos a város, jelesül a város önkormányzata, aki létrehozta a cégcsoportot, az önkormányzatot meg a debreceni nép (huh) választotta immáron harmadik ciklusra olyan többséggel, amilyennel csak az SZDSZ büszkélkedhet a Dohány utca környékén Pestben. Pestett. Mindegy, máskor ügyesebben...

Histiry 2004.09.28. 17:53:18

A városi vagyonkezelő holding valójában egy katonai üzem, foglalkozik még fegyverkereskedelemmel és kémkedéssel is a CIA-nak és az orosz titkosszolgálatnak is. Ezért van olyan sok titok a működése körül. Akínaiak keze is benne van a cégben, övéké lesz a repülőtér, mint kelet-európai bázis. Anticionista és szeparatista szándékok is vannak a háttérben, ami jól jön a kínaiaknak fellazítás céljával.

Tudjátok, ki lett ennek az új kft-nek az ügyvezető igazgatója? Az is sokat mond.

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

A ceruzás megoldást már gyerekkoromban láttam Kolozsváron, pedig hát az biz' a Ceausescu-érában volt, és ha volt bárminemű reklám, az rohadt gagyi volt. más: jó bornak nem kell cégér. Mert közismert a piacon, hogy a holding milyen jól trükközik, még a kőből is profitot fakaszt - no persze a főnökségnek, nem a tulajdonosoknak (mármint a debreceni népnek). Ha vállalkozó lennék, biztos, hogy tanácsokat kérnék tőlük, hátha elmondják a titkukat.

k.moss 2004.09.28. 17:53:18

Kié ez a cég ? Mert bárkié is . Szánalmas.

kulfoldi viktor 2004.09.28. 17:53:18

haha, remek weblap, nagyívű koncepció, alapos fejlesztés. a felületeket meg majd jól eladják egymásnak, mint eddig.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Ez a ceruzás dolog nagyon gáz, a többi meg még gázabb.

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

hogy a dizájn honnan ismerős? nekem innen: http://www.freeblog.hu/templates/icons/009.png
silány? a minimál a divat. :)
süti beállítások módosítása