Imi szomorú

Nagyon szomorú. Arca megnyúlt, lógatja az orrát, búsan tekint lefelé. Szemmel láthatóan rosszabbul él, mint négy évvel ezelőtt. Fotójának feketefehérsége is valamiféle gyászt sugall.  

Imi fényképe az utóbbi napokban tűnt fel a helyi sajtótermékekben, kiadványokban a debreceni reklámgyártás legújabb produkciójaként. Rátekintve arra gondolhatunk, hogy minden bizonnyal adakoznunk kellene valahová, mert Imi éhezik, esetleg sokgyermekes család sarjaként nem jut neki pénz ruhára vagy tandíjra. Az is lehet, hogy Imi beteg, és a gyógykezelését kellene támogatni. Mert sajnálatos tény, hogy egyre többen élnek sanyarú helyzetben, és szükség van olyan társadalmi célú hirdetésekre, amelyek emlékeztetnek bennünket erre, hatnak ránk, cselekvésre késztetnek.Ez az Imi azonban nem az az Imi. 

 

 

Mint látható, Imi egy perszonalizált kártya: IMI, azaz Integrált Multifunkciós Intelligens. Ennek a kártyának a tesztelésére toboroznak diákokat. Imi tehát olyan, mint Rudi, a Túró Rudi. Imit ki kell próbálni, fiatalok, gyertek, nosza! Imi egy vidám dolog akar lenni, valami kedvezményes és kényelmes cucc, a tesztelők még akár fürdőjegyet is nyerhetnek vele. Very happy! Csak nem a fotó.

Mit akarhattak a kreátorok? Valami kontrasztos figyelemfelhívást? Olyat, mint amikor a plakáton apáca csókolózott pappal, vagy amikor fekete anya szoptatott fehér csecsemőt? Ha olyat akartak, kellő szufla híján, azt kell mondanunk, nem sikerült nekik. Ez a hirdetés egyszerűen vacak. Talán ezért szomorú Imi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr37243552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

OFF
Bocsika, Basa, nem tud valaki egy helyet Debrecenben, ahol megjavítják a táskám cipzárját?

cityhall 2004.09.28. 17:53:18

Vazze, vipera, tegnapig én sem láttalak itt, de nem gondolom, hogy ezért le kéne ugassalak téged. Nem írogattam semmilyen néven eddig, csak mostanra telt be a pohár nálam. Ne haragudj rám ezért.
A lényeg a lényeg, itt lehet írni véleményeket, az önkormányzati médiában meg lehetőség sincs rá. Ezt az állapotot nem nagyon lehet fényezni, de azért próbálkozz vele, kiváncsi vagyok rá.

vipera 2004.09.28. 17:53:18

Vazze, cityhall, én még eddig nem láttalak itt, gondolom más néven irogattál, ha ennyire ismered Petrát. Most éppen mi a gond? Persze, hogy lehet ellentmondani Basának, csak nézzétek vissza, hogy olyankor mit kap az áldozat Basa csókosaitól...És ő a méregkeverő? Ti mérgezitek a levegőt főleg az ilyen beszólásokkal; az agráron minden tanárról elmondták, hogy az egész egyetem utálja őket, ami persze ott és akkor is légbőlkapott volt....

cityhall 2004.09.28. 17:53:18

PR! Megjött a méregkeverő! Kapjál már a kicsi fejedhez! Itt lehet ellentmondani Basánál, te vagy rá az egyik élő példa nagyon régóta. A városi önkormányzati médiában és a csókosainál, ahol te is lapátolsz a nyelveddel állítólag, ott meg nincs se fórum, se olvasóilevél, se hozzászólás.
Nagyon helyes, hogy idejársz, hátha ragad rád valami az igazi nyilvánosságból. Mert ti csak a bosszúállásban vagytok jók, még szerencse, hogy nem látjátok az IP-címemet, mert nem sok jövőm lenne.
(Tudjátok ti, hogy mennyire utál benneteket az egész köztisztviselői kar? Csak mindenki félti az állását ahogy én is.)

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Ah, egy napig nem vagyok itt és a vacak reklámtól(Basa) eljutottatok a jó(Pannoca)reklámig, ráadásul provokátor(én) nélkül. Ritka jelenség ám ez errefelé, ellentmondani a bloggazdának, blogtörténeti fejlemény ha fogalmazhatok kicsit képzavarosan. Ha viszont már képről van szó, híreim vannak: Iminek több arca van. Ez egy ilyen többarcú gyerekember. Megtekinthető az egyetemen, ki van a srác plakátolva rendesen,és félve jegyzem meg, egészen szellemes a dolog. Pannoca igazságát pedig alátámasztja, hogy messziről kirí az egyébként színes környezetből, s bámulják, dícsérik, ócsárolják - megnézik, beszélnek róla. A cél pedig, gondolom, ez lehetett.

Pannoca 2004.09.28. 17:53:18

Beszélünk róla, megnézzük (akár tetszik, akár nem), ezért jó ez a reklám.

cicamica 2004.09.28. 17:53:18

Mindenkinek! Imádlak benneteket.Ez volt az eddigi legélvezetesebb társalgás a blogon( amit én olvastam)

cityhall 2004.09.28. 17:53:18

DISZNO. Debrecen város közgyűlése tegnap megszüntette a Mezon Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát, helyébe megalapította a Debreceni Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Kft-t. Az új szervezet neve rövidítve: DISZNO.
Gratulálok a városatyáknak!
Maradt még itt normális ember?

koldus 2004.09.28. 17:53:18

A kreátorok nagyon érzékletesen szemléltették e fotóval, milyenek leszenk az Imik, ha már beszippantotta őket az IMI...

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Irigyellek, Pannoca, ha neked ez vicces, akkor nagy kacagás lehet az életed.

Pannoca 2004.09.28. 17:53:18

Szerintem ez tök jó reklám. Figyelemfelkeltő, vicces.

Razide 2004.09.28. 17:53:18

Kíváncsi vagyok, a MAgyar Roma Identitáskártyához majd milyen látványtervvel örvendeztetnek meg mindet :-)

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

szegény imi! ha egyre többen tesztelik majd, igen ki fog tágulni a rectuma.

emel 2004.09.28. 17:53:18

figyusz má, most látom, ez a gyerek nem Bayer Zsoltika 15 évvel fiatalabb kiadásban? amikó még nagyban füvezet, a Mancsba és a Népszabiba írt? (valamelyik nap láttam egy 17 körüli hippi lánnyal, nagy kender jel volt a polóján - lehet, hogy a Szélestől kapott egymilliós fizetés mellett visszatér a gyökerekhez? már nem kell közvetlenül OV-t szolgálnia?)

emel 2004.09.28. 17:53:18

hát persze, hogy nem egy fogalom. ha csak az alpolgikat nézzük, mindegyikük süti a maga pogiját. Halászról úgy hírlik, egész jól infromálja OV-t Kósa viselt dolgairól (mindig is kétkulacsos volt). Pajnának is megvoltak a maga ingatlanérdekeltségei, Halász is tud kavarni - érdemes lenne egyszer megnézni, hogy a diákok után kapott fejpénzt hogyan osztják szét az iskolák között, hogy müxik a szegregáció (ami nem csak etnikai alapon lehetséges.)

Sásdi Bani pénzszerző ügyessége, Simicskára utaló agresszívitása sem mosható össze Lajos húzd meg, ereszd - ugyanakkor ellentmondást nem tűrő - látszólagos simulékonyságával. A holdudvar meg olyan, amilyen. Lórinak nem sok stílusa van, de kellően jó ügyvédeket tud alkalmazni ahhoz, hogy mindent "törvényessé tegyen". Na ebben hasonlít Lajosra.

Lényeg a lényegben, színes, jó csapat, legalább még 10 évig nem akad kihívójuk. Kérdés, hogy megy-e általuk előbbre Debrecen (nem, nem a MODEM-re gondoltam, hanem az eredeti - 1998-as - célra: túlteni a cívisvárost a nyakas, korlátolt parasztpolgár mentalitásán)? Nem, mert senki nem is akarja ezt, hiszen addig lehetnek hatalmon, amíg a város lakosságának mentalitása olyan amilyen.

vipera 2004.09.28. 17:53:18

Azért nem semmi, hogy mit össze tudtok nyafogni, az egyik úgy csinál mintha nem ugyanazokkal társalogna, nektek meg városvezetés, Kósa, holding, holdudvar mindig is egy fogalom volt

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

köszönet az újabb információkért!
eddig úgy tudtuk, hogy a DV Info a városi vagyonkezelő holding egyik cége, az Aquaticum pedig egy másik városi tulajdonú cég intézménye. mostantól tudjuk, hogy mindkettő a "városvezetés holdudvarához tartozik".
csacsogj még lady!

Civislady 2004.09.28. 17:53:18

Lander, szerinted a DV Info meg az Aquaticum az hová tartozik? Nagy titokra fény derült. Egyébként jó amit csináltok, afféle gerilla-marketing,már legalább hatan elolvastátok röpke idő alatt és szerintem a hírdetésnek is ez volt a célja. Egy hirdetőtáblán lévő sok ezer reklám közül egy ilyen pofa messziről világít, így aztán sokan odamennek oszt megnézik, hogy ez mi a franc.

cicamica 2004.09.28. 17:53:18

civislady! Hú ! Írjál még ilyen jókat. A hírdetés minőségének ,hatékonyságának megítéléséhez nem kell egyetem, sem pártpolitikai elkötelezettség, sem szőkenő.
Ez a reklám antireklámnak jobb,mint imireklámnak. Ha kiváncsi vagy milyen a jó reklám, lapozd fel a magyar reklámgrafika történetét.
Ne jobbról, ne balról, hanem egyenesen nézz a szemeközé.Már akinek lehet....

donricardo 2004.09.28. 17:53:18

erről jut eszembe: kedvelem Oliviero Toscani reklámjait. (főleg azt, ami a Benettonnak készült, és amiben a te kedvenced is benne volt foglaltatva...)

hold 2004.09.28. 17:53:18

Hát, én régen röhögtem ennyit. Aki ezt kitalálta, annak tele kellene ragasztani a szobáját Imi képével, de még a plafont is, hogy reggel ez a búvalbaszott arc nézzen rá.

Király, nekem bejött, imis pólót mindenkinek! Ezt a hülyeséget! Köszi Basa, feldobtad a napot!

Imi

Razide 2004.09.28. 17:53:18

Rosszul vagyok a nagylátószögű optika pofába tolásától. A project neve pedig legalább olyan találó, mint Aenimánál most a SEGGEM, pedig az poénnak készült: http://aperfectcircle.hu/blog/?p=1742

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

ez a hirdetés tényleg nagyon vacak.
ellenben civisladytól megtudhattuk, hogy IMI "köthető a városvezetés holdudvarához".
kösz lady az infót!

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

Az ötlet nem rossz, egy bank eljátszott már ezzel az ötlettet. A megvalósítás nem túl izmos.

Civislady 2004.09.28. 17:53:18

Csak azt volna jó tudni, hogy hol szívtál magadba ennyi tudást, már ami a reklámipart illeti; nyílván a kétszemélyes reklámbloggerek találkozóján. Így felvértezve, már megkérdőjelezhetetlenül kimondhatod: vacak. Bezzeg a Trisó a ló előtt, ott volt poéntenger dögivel, dőltünk a röhögéstől a nagy erőlködés láttán-hallatán. Azonkívül, hogy szakmányban kóstolgatsz minden újat, ami köthető a városvezetés holdudvarához, vannak önálló ötleteid? Persze, leszámítva a Tar-túra adta ellágyulási sörmenetet...
süti beállítások módosítása