Lopakodó villamos

Az új debreceni titkosfegyver.

 

Sokáig sok vonala volt a villamosnak cívishonban. Aztán jött az átkos, és egy híján mindegyiket felszámolták. Az energiamizéria, a környezetszennyezés, a közlekedési zsúfoltság, a demokrácia, a most regnáló városvezetés és az Európai Unió együttes hatása eredményeként hamarosan lesz újabb vonal, a kettes.

A kettes, ami részben az egyes eddigi vonalán közlekedne, tehát nem is kettes igazán, hanem másfeles. Emiatt tiltakoztak a lakosság soraibólde úgy tűnt, hiába teszik, mert ne szóljanak már bele komoly dolgokba, ez itt errefelé nem szokás, egyébként is el van döntve már mindenoszt jónapot. Egyes nem hivatalos fórumokon – mint például itt – még politikai purparlé is támadt a kérdésből ama rendkívül egyszerű logika alapján, hogy akinek nem tetszik a kettes villamos tervezett vonala, annak nem tetszik a jelenlegi politikai városvezetés, tehát szemét szocliber, azaz árulója városnak-hazának, oszt megint jónapot.

Tegnap meglepetéssel szolgált az önkormányzat tulajdonosi bizottsága. Ülésükön úgy döntöttek, hogy a város pályázatot írjon ki „a nyugati kiskörút Széchenyi és Miklós utca közötti szakaszának megtervezésére, valamint az építési engedélyek beszerzésére. Ezzel együtt a Hatvan utca és a Széchenyi utca közötti, már megtervezett szakaszt is módosítanák annak érdekében, hogy fákat telepíthessenek az ellentétesen haladó sávok közé” – írja a deol.

Hogy mi köze van mindennek a villamoshoz? Araszoló tájékozódásunk egy másik önkormányzati hírforrásból találhat erre választ. A belvárosi tehermentesítő úton kétszer két sávban halad majd a forgalom. Ahhoz, hogy a benzingőz ne terhelje a környéken élőket, az út közepén egy zöld elválasztó sávot építenének ki. „Ebbe a sávba egy zöldsávot tervezünk, amely a későbbiek során egy új villamosvonal létrehozását tenné lehetővé” – nyilatkozta Jenei Imre, a tulajdonosi bizottság tagja.A Csemete és az Erzsébet út közötti kiskörúton ugyanis nemcsak autó- és buszforgalom indulna meg, hanem egy új villamosjárat is. A zöldsávot azért kell megépíteni, hogy ott a későbbiekben a burkolatot ezért már ne kelljen felbontanitudósított a bizottság üléséről a városi köztelevízió

Akkor rakjuk össze az infót! Fákat ültetnek a tervezett kiskörút közepére, hogy majd kivágják azokat, és a helyükön legyen egy új villamosvonal. Aha! Remek előrelátás, friss előrelátás, mert néhány éve még nem láttak előre ennyire, ezért kell most nem kis pénzért módosítani a korábbi terveket. Nem baj, volt már ilyen, lesz is. De milyen villamosvonalról van szó a plánumot ismertető nyilatkozatokban? Csak tán nem rájöttek az urak, hogy hosszabb távon mégsem lesz jó a kettes villamos általuk erőltetett vonala? Mégis a lakossági tiltakozóknak lenne igazuk? Ilyet beismerni sosem fognak a sárgaházban, ezért szól most a nóta faültetésről, aztán majd idővel azt olvassuk, hogy a városvezetés a maga bölcsességével jövőbe látva fásított az út közepén. Ez sem baj. Az is lehet azonban, hogy az útközi fásítás nem a kettes villamosnak szól, talán még a két és felesnek sem, hanem majd itt közlekedik a hármas debreceni villamos. És akkor a történet kezd hasonlatossá válni a budapesti négyes metróhoz.

Elmondaná valaki a debreceni lakosságnak, hogy mi a fenéről van szó? Talán mondjuk döntéshozó választott vezetői? Hm? 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr100238039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása