Phaedra Váradon

Decemberben pedig jön Aczél Géza bioverbális életképe. 

A két szomszédvár, a történelem során egymással termékeny rivalizálást folytató Debrecen és Nagyvárad kapcsolatait nem a hivatalos delegációk, szezonlelkesedésű politikusok fogják újjáteremteni, ismét tartalommal megtölteni, hanem a népek, az egyszerű lakosság, magyarok és románok, mi. Amikor innét oda átlibbenünk kirándulni, akár valami olcsóbb cuccot vásárolni, üzleti partnert keresni, netán koncertre. Nagyvárad közelebb van Debrecenhez, mint Miskolc, Szolnok vagy Szeged, Budapestről nem is szólva. Miért ne lehetne átruccanni egy színházlátogatásra. Mostanság épp A revizor megy Gogoltól, Racine Phaedrája (alább videó), decemberben pedig egy debreceni szerző ősbemutatójában részelteti közönségét a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata

Az Aczél Géza verseire alapozott, azokból épülő művet Timúrra várva (bioverbális életkép) címmel mutatják be december 5-én. A társulat honlapja szerint az előadás borzongató-mulatságos intellektuális élményt ígér.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr90758691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kecsege endre 2008.11.09. 17:38:17

Jó.Megnézzük)))

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.11.09. 17:40:37

a két szomszéd vár nem nagyvárad és kolozsvár?
az jutott eszembe, hogy odaát még a színház is jobb. pedig itt is van egy, a másik pedig reaktor lesz. :/

Pogány Gábor 2008.11.11. 20:56:54

Basát irigylem, hogy átjár színházba is.
Géza bácsinak gratula, érdekesek lehetnek versei ily módon, színpadon.

DrKotász 2008.11.13. 19:16:59

Végre egy jó hír.

DrKotász 2008.11.16. 09:48:46

A Fórumról írtok valamit ?

hülyeazértnemvagyok 2008.11.17. 15:19:31

ÍRNÁNK , HA TI IS ÍRNÁTOK, DE MIRŐL A FÓRUMRÓL, SZERINTEM EZ MOST TÖMEGK IS LEHET AKTUÁLIS , AZ AKTUÁLIS CSAK AZ LEHET , HOGY AMIT A BURGER KING SZÓRÓLAPOT BEDOBATOTT AZ NEM KEDVEZMÉNY ,MENNYETEK FEL A HONLAPJÁRA NYOMTASSATOK ÉS MÉG EGY PLUSZ SZENDVICST KAPTOK , HA WOPPERT KÉRTEK.A REKLÁMÁRT A PÉNZT LÉGYSZI A BASAHALOM TULAJÁNAK UTALNI, HA NEM MEM VAGY FER BURGRKING.

AMÚGY MI IS LEHET AZ AKTUÁLIS A MI KIS ÉLETTERÜNKBEN , MINDEN MEGY TOVÁBB , MINDENKI AKI NEM HAJLÍANDÓ ERKÖRCSTELEN ÉLETE ÉLNI ÉS JÓ SOKAT LOPNI AZ ÁLLAM VAGYONÁBÓL ( KÜLÖMBÖZŐ TRÜKÖKKEL ) SZOP, HOPP DE EZ JÓ , TEHÁT NEM . CSAK SZENVEDI A MI KIS VALÓSÁGUNKAT . MEDDIG ADDIG , MÍG MI HAGYJUK, MI NEM HAGYJUK , HAGYJÁK AZOK AKIK ÉLNEK MELLETÜNK ÉS NEM GONDOLKODNAK , NEM ÉRTENEK SEMMIT, CSAK ODÁIG JUTNAK , HOGY ELKÁBITJÁK MAGUKAT ÉS ÉS ELVISELIK A MAGUK KILÁTÁSTALAN SIVÁRSÁGÁT ÉS NEM IS KÍVÁNNÍK SEMMIT A JÖVŐ GENERÁCIÓJÁNAK.
AMI A LEGROSSZAB SEMMIT NEM AKARNAK TENNI A SAJÁT ÉLTÜK ÉRDEKÉBEN. CSAK MEGALKUDNI , TŰRNI, ELVISELNI , LEMONDANI , ÉS LUSTÁNAK LENNI ,MERT ÍGY KÉNYELMESRBB, ÉS KEZDENI ÚJBÓL , ÉS ÚJBÓL, ÉS ÚJBÓL, DE LEHE MONDANI ELŐLRŐL, DE MINDENKÉPP NEM TENNI SEMMIT.


HALI.

DrKotász 2008.11.18. 11:26:29

Szóval Fórum. Miért csúszott az építkezés? Egyátalán mennyibe került?

hülyeazértnemvagyok 2008.11.21. 15:16:42

TISZTELT SZERKESZTŐ ÚR!
NEM CSAK ÖNNEL SZERETNÉM A GONDOLATAIMAAT MEGOSZTANI , HANEM , MINDENKINEK AKI HAJLANDÓ FELFOGNI , HOGY VANNAK SÍKOK AZ ÉLETBEN AMIKET MÁSKÉNT KELL ÉRTELMEZNI , FEFOGNI , TOVÁBB ADNI.
MIT IS .
ÖN AHOGY LÁTOM MÉG NEM FOGTA FEL , HOGY NEM CSAK AZ ÉRTELMISÉGIEK RENDELKEZNEK INTERNET HOZZÁFÉRÉSSEL , HANEM AZ EGYSZERÜ EMBEREK IS , AZ ÖN FELEDATA AZ IS LENNE , HA EZEKHEZ AZ EMBEREEKHEZ ELJUTNA A GONDOLATAIT KÖZÖLNÉVELÜK, ÉS EZEKET A GONDOLATOKAT MEGVÉDENÉ.ÉS ESETLEG SZÁMUKRA ÉRTHETŐBBÉ TENNÉ.
AZ ELMÚLT IDŐSZAKBAN SOK POLITIKUS VALOTTA MAGÁT MÁRTIRNAK , AZÉRT MERT ÍGY JUTOTT TOVÁBBB , AZ ELMÚLT 38 ÉV MÁRTÍRJAI AZ EGYSZERÜ DOLDOS , BECSÜLETES , FIZIKAI MUNKÁSOK , KIKNEK BÜNE ( SZERINTEM , NEM VOLTAK HAJLANDÓK A KEMÉNYGALLÉROS BŰNÖZŐK KÖZZÉ BEÁLNI, MEGTEHETTÉK VOLNA , CSAK AKARNI KELLET VOLNA EZT, DE ŐK VÁLALTAKA KEMÉNY ÉLETET , ESETLEG KEMÉNY SORSOKAT , DE SOHASEM AKARTAK EGY PONTON TOVÁBB LÉPNI, NEM BIZTOS , HOGY EZ TUDATOS VOLT , DE ŐK ÍGY ÉLTÉK NAPJAIKAT,
PERSZE A MOSTANI ELITNEK EZEKRŐL AZ EMBERKRŐL MEG VAN A VÉLEMÉNYE , MEG LEHET , DE ŐK ( MÁRMINT AZ ELIT ) TETT –E ANNYIT MINT AZ EMLÍTETT TÖMEG.
D E M O KR Á C I A = N É U R A L O M,
EZ MEGVALÓSÚLT , NEM MINDZIDÁING , MEG KELL VALÓSÍTÍTANI , MERT CSAK EZEKEN AZ ALAPOKON LEHET TOVÁBB MENNI , NEM CSAK AZON , HOGY KISZOLGÁJUNK POLITIKUSOKAT- VÁLLALATI VEZETŐKET,ÉS EGYÉBB HASONLÓ SZEMÉLYEKET , HOGY ŐK JÓL ÉLJENEK.
PERSZE LEHET EZEKÉRT A SOROKÉRT ENGEM TÁMADNI , DE EGYET NEM SZABAB ELFELEJTENI SENKISEM TUDJA MAGÁT A KÖRNYEZETÉTŐL FÜGGETLENÍTENI.

SZERKESZTŐ ÚR ÖN JÓL GONDOLKODIK, A GONDOLATAI ,CSELEKEDETEI KIÁLLTÁK IDÁIG IS AZ ÉLET PRÓBÁJÁT , HOGY ÖN MIT TESZ AZ A ÖN LELKI ISMERETE, ÉS BÁTORSÁGÁN MÚLIK , HOGY A TAPOGATÓZÓ SOKASÁGOT KIVEZESSE A KIÚTTALANSÁGBÓL.

JA , HA AZ FELVETŐDIK ÖNBEN , EZ NEM P R O V O K Á C I Ó. EZEK A SOROK A TÉNYEKHEZ ÁLLNAK KÖZEL.

krlany · http://rakenroll.freeblog.hu 2008.11.21. 18:48:42

A hétvégén körbejártam a váradi Szinházat, mert elfeledtem, mikor adják az Aczél darabot. Sajna nem láttam kiirva, csak A revizort, meg egy Tennesse Williams darabot. Én is szivesen átruccannék megnézni, de valszeg az 5-e nem lesz jó. Tudja valaki mikor adják még?

krlany · http://rakenroll.freeblog.hu 2008.11.26. 22:54:51

Köszi, köszi.:) Ezt megtaláltam, csak a decemberi programot nem, amiből esetleg kiderülne, hogy 5-én kivül mikor adják még. De akkor várok, türelemmel.
süti beállítások módosítása