Kampány és közpénz

Nem nyert. Csak tények. 

2008. szeptember 9-én elhunyt Csobán József, Téglás város polgármestere.

Az időközi polgármester választáson két jelölt indult: Czibere Béla (független), Szegedi Attila (Fidesz).

A Debreceni Városi Televízió (adása 30-40 kilométeres körzetben fogható) a választás előtt egy héttel bő tudósítást adott Szegedi Attila nagygyűléséről, amiben megnyilatkozott Kósa Lajos debreceni polgármester, a Fidesz egyik országos alelnöke és Rácz Róbert fideszes országgyűlési képviselő, a megyei önkormányzat elnöke – mindketten felszólaltak a fideszes jelölt téglási kampánygyűlésén.

December 7-én 1802 szavazatot kapott Czibere Béla, 775 szavazatot Szegedi Attila, az érvényes voksok 70 százalékával Téglás új polgármestere a független jelölt lett.

Czibere Béla választási eseményeiről, kampányáról egyetlen alkalommal sem számolt be külön a közpénzből működő DTV.

A Debrecen város nevét viselő mindenpostaládás önkormányzati kiadvány honlapja a választás eredményéről szóló rövid információjában fontosnak tartotta megemlíteni, hogy Czibere Béla „érdekében – noha függetlenként indult – több kormánytag is Téglásra látogatott a napokban”.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr42814085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SM 2008.12.10. 05:27:43

Új kihivásoknak kell megfelelni egy polgármesternek. Erre pedig Szegedi Attilát látja a legalkalmasabbnak mondta Kósa Lajos a kampánygyűlésen.
Ezzel csak az lett a baj, hogy a téglási választók közül 1802 szavazó nem így gondolta.
Szerintem le kell váltani azeket a szavazókat, mert nem hisznek Lajosnak.

civiske 2008.12.10. 07:30:17

Nem hiszem, hogy úgy van, ahogy a Debrecen újság állítja. De ha igen, az nagyon nagy gáz, mert akkor a téglásiak még mindig jobban hisznek a kisebbségi kormány levitézlett minisztereinek, mint Kósának és Rácz úrnak. Ezt akarta mondani a Fideszes városi újság?

vari-áll 2008.12.10. 07:39:56

a Debrecen hetilap újságírói rendkívül korlátoltak.
azt akarták bebizonyítani, hogy a független jelölt igazából szoci, és azt sikerült bebizonyítaniuk, hogy a Fidesz országos és helyi sztárpolitikusainak a szava már nem sokat ér Debrecentől 20 km-re.

valami új 2008.12.10. 08:23:08

talán ez az eredmény valaminek az előszele ami 2100-ben következik be.

( a választásokra gondoltam )

lehet hogy, gyurcsány nyitotta ki az emberek szemét. és mostmár tudja a többség , hogy ki és mi, és kitől mit várhat , ha csak ennyi az ő éerdeme , már megérte a 6- év országlása.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.12.10. 09:28:12

ejnye, de messzire elnyalt az a debreceni nyelv!

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2008.12.10. 12:21:04

A képen Czibere Béla előtt nem egy DTV-s mikrofon van? Mert akkor nem igaz, hogy "Czibere Béla választási eseményeiről, kampányáról egyetlen alkalommal sem számolt be külön a közpénzből működő DTV."

valami új 2008.12.10. 12:59:27

Bachterman, válaszom ,nyalhat a DEBRECENI nyelv , de a valóságot senki nemt udja megváltoztatni csak idő kérdése ,hogy dolgokat az emberek belássanak.
neked annyit cél elérése nem olyan fontos , ha tudod , hogy közben mivé leszel.
te tudod, hogy tudod , hogy ezeket a sorokat ki írta , csak a gyengébbek kedvéért és a tiédért , ZID ZIEGEL.
apropó tudod hogy ő ki volt?

Szabóbé 2008.12.10. 13:17:39

Droli: "egyetlen alkalommal sem számolt be külön a közpénzből működő DTV".
KÜLÖN! Ez a szó a lényeg szerintem.
A Fideszesről meg volt külön is. A DTV honlapján lekérdezhető.
Szerintem ez ORTT dolog, megint nem tartotta be az egyenlő pályák szabályát az önki TV.

pálmafa 2008.12.10. 13:47:50

Arra senki nem gondol, mennyire manipulálhatók a cocializmusban cocializálódott agymostottak?! Ezektől csak akkor szabadulunk meg, ha liba legel a sírjukon! A független baloldali czibere, akinek a félkormány kampányolt vörösbeggyel az élen, behozhatatlan előnyt élvezett azzal, hogy hivatalban lévő polgárpesterként, az önkormányzat pénzét osztogatta! Karácsonyi ajándék mikulás előtt! Nagyon kilóg a lóláb! és ezért nem kósa+rácz a felelős, hanem a hajdúsági iparművek mindent bevevő prolijai+építőtábori kurtizánjai! Új nemzedéknek kell felnőni ahhoz, hogy ezeknek megjöjjön az eszük! gordonka+vereske+szűcs eltársnő+pumukli győzelmi tort űlhetnek a saját szemétdombjukon!

vakapa 2008.12.10. 14:27:46

valahol a komcsiknak is jár egy sarok, ahol meghúzhatják magukat és mulattathatják a bennük bízó választókat!
téglás ilyen hely. az ottaniak majd azt kapják a szociktól jutalmul, amit a debreceniek büntetésül.
egyébként a cibere nevű alpolgi a jegyző irányításával milliókat szórt a téglásiak közé a város pénzéből az elmúlt 6 hétben, ennyire eccerű. az nem közpénz basahalmán???
kedves zsolt,
önnek már végzetesen szelektív a látása.

niczo 2008.12.10. 15:01:57

Részletezné valaki, hogy milyen miniszterek mentek Téglásra és hányan? (fél kormány?)
Részletezné valaki azokat a milliókat, hogy konkrétan mire szórták ki?
Ne beszéljünk a levegőbe!

SzK 2008.12.10. 15:05:17

Itt egyesek már abba is belekötnek, ha Basa kommentár nélkül idézi a debreceni fideszes médiát. Miért nem a fogalmazóbűvész Széles Tamást kérdezitek?

pálmafa 2008.12.10. 15:19:44

nahát akor tessen, kedves nico! a lakosság 10%-a kapott karácsonyi csomagot, 2000Ft/csomag. Jóhiszeműen feltételezem, hogy cibere, hivatalban lévő polgiként dec. 3-án, 4-én, csomagosztáskor benntartózkodott a hivatalban, s orientálta a kedves agymosottakat arra, hová tegyék az x-t! Mer az mégse járja, hogy ne hálálják meg nékije az időnap előtt kiosztott ajándékot! véletlenül éppen a kampány finisében! nanem, hogy aszt tessenek hinni, hogy manipulálta a talpig tisztességes kivénhedt komcsikat! tutták azok maguktól is, hogy sokat köszönhetnek csótánynak és bandájának! vörösbegyről meg ne is beszéljünk!

sanyi 2008.12.11. 09:43:44

Tégláson minden év december elején kapnak ajándékot a nyugdíjasok.
Akik a lakosság kisebbségét alkotják.
Nem ezért nyert az alpolgármester, hanem mert sok éve ismerik és elégedettek a munkájával.
Bármennyire nem tetszik a fideszéknek, hogy nem ők nyertek. Tessék megbékélni az eredménnyel, demokrácia van.

kácsorzsolt 2008.12.11. 12:06:27


Pálmafa, ne fröcsögj, mindkét nagy párt ugyanazt csinálja.


Választás rendje elleni bűncselekmény miatt 30 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Fidesz-MDF egyik kampánymegbízottját kedden a Nyírbátori Városi Bíróság. Bodnár Zsolt, a bíróság szóvivője közölte: a nyírbogáti férfi egy ismeretlen társával Piricse községben egyenként 1200 forint értékű ajándékcsomagot osztogatott. (MTI, 2002.09.04.)

vakapa 2008.12.11. 16:39:23

csak az egyik "nagypárt" nem jogutódja egyetlen történelmi bűnelkövető, politikai diktatúrát üzemeltető szemétládák gyülekezetének sem. te pedig szabad akaratodból tolod az "egyik nagy párt" szekerét. ha tudod róla, hogy az is olyan mint a másik, miért teszed???

9mmPara 2008.12.11. 19:05:47

Hm. Szóval Piricsén egy nyílt fideszes voks prompt ára 1200 Ft, amit diszkontálni kell a jogerős bünti arányos részével, Tégláson egy álcázott szoci 2000 Ft költségek nélkül. Lehet-e határidős ügyletet kötni szavazatra -- mondjuk 2010 tavaszi lejáratra?

fideszes 2008.12.11. 21:43:36

A fenébe!
Nekem azt mondták, hogy a Fidesz az egyetlen választás. Ráadásul a reprezentatív felmérések is ezt bizonyítják. Már megint hazudik Gyurcsány, mondjon le!

semleges 2008.12.12. 01:00:20

Tisztelt pálmafa . Én TÉGLÁSI lakos vagyok. Egyformán utálom mind a két pártot, de ez a segélyosztás évek óta ebben az időszakban müködik. Én azt is elhiszem hogy savanyu a szőlő,szerintem ne a párthovatartozást nézzük,nézzük az embert.

kácsorzsolt 2008.12.12. 03:19:48


Vakapa

1. Ha rendszeresen olvasnád a Népszabadságot, tudnád, hogy a lapban rengeteg olyan cikk megjelent 1994 óta, amely - joggal - bírálta az MSZP-t, valamint a szoci miniszterelnököket, Hornt, Medgyessyt és Gyurcsányt. (Ajánlom figyelmedbe Tamás Ervin és Várkonyi Iván 3. oldalas publicisztikáit. A netről kigyűjthető.)

2. A világnézet NEM kötődik párthoz. Nem cserélhetem le balos, liberális világnézetemet amiatt, mert az MSZP és az SZDSZ így vagy úgy politizál! Ez olyan lenne, mintha valaki nem tekintené magát többé jobboldalinak csak amiatt, mert kiábrándult a Fideszből. Akkor is balos és liberális leszek, ha valaha megszűnik az MSZP és az SZDSZ.

3. Az igaz, hogy az MSZP és Gyurcsány teljesítménye az elmúlt években kritikán aluli volt, de demokratikus rendszerben élünk, az MSZP demokratikusan megválasztott párt, demokratikusan kell rá szavazni 2010-ben, vagy demokratikusan kell leváltani.

4. Ha az MSZP-sek a te szavaiddal szólva "történelmi bűnelkövető, politikai diktatúrát üzemeltető szemétládák", akkor nézz körül a Fideszben is. A Fidesz szekerét toló, egykori MSZMP-tagokat, pártfunkcikat és KISZ-titkárokat hova sorolod? Az Orbán-kormány fele egykori MSZMP-tagokból állt. Vagy ők nem "bűnösök", mert átálltak a "jó" oldalra?

5. Leegyszerűsítő gondolkodásra vall, ha azt gondolod: ha valaki a Népszabinál dolgozik, akkor "az MSZP szekerét tolja". Ez olyan, mintha azt mondanád: a hazánkban minden jobboldali ember fideszes. (Képzeld, a szerkesztőségben vannak olyanok, akik Fidesz- vagy MDF-szimpatizánsok. És nem tépték le a körmüket! Hát ilyet!)

6. A megjegyzésed alapján tisztában vagyok vele: teljesen fölöslegesen válaszoltam neked. Nem is tudom, miért tettem, legközelebb nem fárasztalak, igérem.

valami új 2008.12.12. 14:10:30

KEDVES KÁCSOR ZSOLT!!!!!

Nem gondolod komolyan , hogy te tudod mi vesz körűl, csak irogatsz a társaiddal egyetemben mindenről mindenfélét , de igazán azokat a a dolgokat tényeket amitől írtok todjátok - e a mélységeit , nemigen ( nem vagyok elllened , csak a rohadt tények )ha ti igazán újságírók lennnétek ( szerintem ) annak válalnátok az ódiumát , magyarázzam meg , nem csak hőbörögni kell hanem tenni is azért amit felvettek, hogyan talán úgy , hogy az egyszerü panelproli életél , és gondolatait közöljétek , mert lehet , hiogy ők vannak többen a szavuk halk , de ott lebeg , és még esetleg felnyitjátok az ő szemüket , ez lenne a doldotok nem csak sumák módon belekapni valamiben és zavartan menni az utcán.

a XX. és az előtte levő századok megmutatták noncs igazságos társadalom , és benne a létsem lehet az , a kérdés csak az lehet ( nemfogod érteni ) , hogy hitlert avagy sztálint váleaztjuk.

MI EZ hitler csak egy népet akart megváltoztatni és az akaratát rájuk kényszeriteni , míg sztálin az egész világban gondolkodott,

a mi politikai élrtün teli van ilyen emberekkel , DE SEWNKI NEM FOG VELEM EGYETÉRTENI ? HOGY A JELENLEGI miniszter elnök 2004- januárjától tudja mit csinál ,csak arra nem gondolt , hohy ez az ország telivan kicsinyes szűklátókörü emberekkel,
A TÖRTÉNELEM ELDÖNTI!!!!!!!!!!!!!!!!!

vakapa 2008.12.12. 14:57:30

Kácsor Zsolt

A válaszod alapján tisztában vagyok vele: teljesen fölöslegesen válaszolom meg soraid, ám mégis...
Teljes mértékben tisztelem a baloldali-liberális nézeteidet, semmiképpen nincs semmi kivetnivaló bennük. Inkább őszintén sajnálom a hozzád hasonló polgártársaimat, kiknek baloldali érzelmeire súlyos árnyékot vet a tény: hazánkban 40 évig a baloldali politika égisze alatt működött a diktatúra. Ez nettó balsors a tisztességes baloldali gondolkodású embereknek. Tényleg sajnálom, egyszer már értekeztünk a kognitív disszonanciáról ezen ügyben.
Az aggaszt csupán, hogy a mai baloldali közírók, közgondolkodók láthatóan arra kényszerülnek, hogy relativizálják a komcsi diktatúra társadalmi bűnösségét azért, hogy ne kelljen meghasonulniuk a jelenben megélt baloldaliságuk miatt.
Rendes ember nem hiheti hogy a kommunizmus különb rendszer volt mint a nácizmus, a mai magyar jobboldalon nem is tündökölnek volt náci pártvezérek.
A fidesz körül settenkedő "bűnbánók" meg pont oda valók, ahová te is kívánod őket. Ugyanakkor te is jól tudod, hogy a fidesz politikai elitjében elenyésző a száma a volt kommunista vezetőknek, az mszp vezetői meg csupa ilyen alakokból állnak. Főleg vidéken igaz ez.
Németországban sem lehetett leányálom nemzeti szocialistának lenni 1948-ban, főleg a volt nácik zászlaja alatt. Értesd meg velem kérlek, hogy miért helyes elviselni, hogy a diktatúra elitje újra csődbe viszi az országot, azzal a legitimációval, hogy ezt most a szavazók többsége akarta magának.
100 milliárd légy meg szart eszik, jelentős töbség. Igazuk van?

kácsorzsolt 2008.12.14. 09:29:09

Vakapa, azt írod:

"értesd meg velem kérlek, hogy miért helyes elviselni, hogy a diktatúra elitje újra csődbe viszi az országot, azzal a legitimációval, hogy ezt most a szavazók többsége akarta magának".

Ne forgasd ki a szavaimat. Soha nem írtam azt, hogy helyes lenne neked vagy bárkinek ilyesmit elviselni.

Azt írtam:

"demokratikus rendszerben élünk, az MSZP demokratikusan megválasztott párt, demokratikusan kell rá szavazni 2010-ben, vagy demokratikusan kell leváltani"

Ezt "a 100 milliárd légy szart eszik"-szöveget meg annyira unom. A demokrácia ugyanis NEM arról szól, hogy a többségnek vagy a kisebbségnek igaza van-e vagy sem. A parlamenti választáson NEM azt döntjük el, hogy kinek van igaza, hanem azt, hogy ki kormányozza az országot.

Egy sor olyan politikai kérdés van, amelyben a jobboldalnak adok igazat, ettől függetlenül jelenleg az MSZP-nek van felhatalmazása a kormányzásra. Amiből nem következik az, hogy ebben az országban kizárólag az MSZP-nek lehet igaza. Kizárólag az következik belőle, hogy ki kormányoz. Miért olyan nehéz ezt megérteni?

Az MSZP hatalmi legitimációjának kérdése pedig megközelíthető az állampárti múltja felől, miért is ne. De ez olyan érzelmi megközelítés, amely nem terjeszthető ki jogi-alkotmányos jelleggel. Azaz: ezen az alapon nem vonható kétségbe az MSZP felhatalmazása a kormányzásra, egész egyszerűen azért nem, mert a jelenlegi alkotmányunk és jogi-politikai berendezkedésünk ezt nem teszi lehetővé. Az alkotmány és a választási törvény ugyanis NEM szabályozza, hogy az MSZMP utódpártja nem indulhat a választásokon. Ettől függetlenül neked ez persze szúrhatja a szemedet, miért is ne, jogod van hozzá. Véleménynyilvánítási jogodat ugyanis az alkotmány - az előbbi kérdéssel ellentében - szabályozza.

Magyarán: bárkinek joga van hozzá, hogy "szemétláda büdös komcsinak" nevezze az MSZP vezetőit, s ahhoz is joga van mindenkinek, hogy "az egykori diktatúra működtetőinek" tartsa őket, de ahhoz senkinek sincs joga, hogy az MSZP jelenlegi hatalmi legitimációját elvitassa. Ehelyett tessék elmenni szavazni, s tessék leváltani a kormányt, ha nem tetszik, amit művel.

unikumumus · http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/6het/tori/partheon.jpg 2009.01.08. 01:15:19

Ebből teljesen nyílván való, hogy a téglásiakat nem lehet megvesztegetni, a kósa propaganda ezek szerint "megtorpan" debrecen határánál, mint a gazdasági világválság meg miegymás...
süti beállítások módosítása