Politikai szmog

Pártalapú légszennyezettség. 

Aktuálisan két kérdés uralja a magyar médiát. Az egyik gázosa másik szmogos. És természetesen mindkettő politikai alapú, még vidéken is.

Hogy lássuk, 2009 sem lesz különb az előző éveknél, íme az első példa!

Debrecenben napok óta igen magas a levegőben a szálló por koncentráció, még a Nagyerdő szélén is. Kovács Zoltán városházi tanácsnok, fideszes önkormányzati képviselő szombaton azt nyilatkoztahogy „csökkenni fog a por mennyisége, és ezért nem rendeljük el a forgalomnak a korlátozását, illetve az autóknak a forgalomból való kivonását”. Vasárnapra azonban nem csökkent, hanem tovább növekedett (az egészségügyi határérték közel háromszorosára) a szálló por mennyisége az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat honlapja szerint. Erre vasárnap közleményt adott ki az SZDSZ megyei elnöke, Gadus István debreceni önkormányzati képviselő, amiben Kósa Lajos polgármestert hét végi munkára szólította fel: a városban érvényben lévő rendeleteknek megfelelően azonnal tegye meg a szükséges lépéseket a szmoghelyzet kezelésére, hívja össze az illetékes munkacsoportot, s még a hétfői munkakezdés előtt készítsék fel a debrecenieket. Ez azonban nem történt meg. Természetesen.Ha Debrecenben az SZDSZ mondja azt, hogy helyzet van, akkor hivatalosan nincs helyzet, bármit is mutatnak a mérőműszerek.

Ezért a szálló portól fuldokló cívis lakosság, különösen a reggeli kipufogógázban köhögő óvodások és kisiskolások érdekében azzal a kéréssel fordulok a debreceni liberálisokhoz, tegyenek közzé egy nyilatkozatot, miszerint Debrecenben nincs szmoghelyzet, és semmi szükség óvintézkedésekre. Amennyiben ezt megteszik, az önkormányzat garantáltan cáfolni fogja őket, s azonnali lépésekre szánja el magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr32872140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.01.12. 16:14:36

nagyon jól vág ide petőfi pató pál úrja, de pató helyett kósával.
kopipasztázni nem akarok, keresse meg mindenki maga és legyen kreatív. ;)
süti beállítások módosítása