Kósa és népe

Már megint cívishonon röhög az ország. Akkor mi vegyük komolyan!

Meggyőződésünk, hogy a rendkívül kínos szoborincidens után Kósa Lajos polgármester (országgyűlési képviselő, Fidesz-alelnök) nem akarhatta, hogy ismét művészi (jellegű) alkotás készüljön róla. Arra is mérget vehetünk, hogy Boros József debreceni mágnás nem akart gúnyt űzni Kósából, s pusztán hálája bizonyságául festtette fel hatalmas (11,5x2,3 méteres) szállodai falidíszére a városvezetőt és több más helyi nobilitást, köztük saját magát is. A két szándék ellenére Kósa mégis mű(rész) lett megint saját városában, és röhögnek rajta rendesen. Ma átadták Boros József szállodáját, a négycsillagos Hotel Óbestert Debrecen belvárosában, az ünnepség részeként pedig leleplezték a Huszártalálkozó 2010 című képet.


Az esemény híre néhány óra alatt elárasztotta a honi online sajtót, címoldalas anyag lett a Nolon (Sej-haj, Kósa huszár) és az indexen (Kósa, lovon), özönével publikálták a kisebb orgánumok. És persze jöttek a kommentek… Többen azt fejtegették olvasói hozzászólásukban, hogy a szállodatulajdonos Boros József – aki 2009-ben a 100 leggazdagabb magyar ember listáján a negyvenedik helyet foglalta el a Napi Gazdaság szerint – nyilvánvalóan baloldali provokátor, aki Kósa nevetségesé tételével akart az MSZP kedvében járni. Ezt a feltételezést határozottan cáfolnunk kell: nyilvánvalóan nem debreceniek és semmiféle helyismerettel nem rendelkeznek azok a hitalapon okoskodó pártkommentátorok, aki ekkora hülyeséget leírnak.


A helyi média megint variált a beszámolóival. A Cívishír tálalta először az eseményt képgalériával gazdagítva, de a huszáros alkotás értékelésébe nem ment bele, ezt a terepet átengedte az olvasói hozzászólásoknak. A Deol, a mindenpostaládás önkormányzati hetikiadvány honlapja előbb szűkszavú tudósítást adott az eseményről, elhallgatva a Kósát huszáregyenruhában mutató képet, majd miután országos ügy lett a délceg ábrázolásból, kiegészítették beszámolójukat, és megfűszerezték némi saját információval: "a polgármester (aki nem volt ott a megnyitón) viccre vette, amikor közölték vele, hogy szerepel a freskón”. Hogy ez – „viccre vette” – konkrétan mit jelenthet, arra nem tértek ki. Egyébként a Független Hírügynökség azt adta hírül, hogy érdeklődésükre a városháza szóvivője annyit mondott, hogy az ügyben nem adnak ki közleményt, nem kommentálják az esetet. Ezt erősíti az is, hogy a város hivatalos honlapján olvasható tudósítás bár bő terjedelmű, de a monstre képről egyetlen szó említést sem tesz. Az önkormányzati televízió ugyan tudósított a szállodanyitásról, a nagy művet is megmutatta, szólt is róla, ám a polgármesterről hallgatott – így is bátor tett volt a szerkesztő részéről, meglesz még ennek a böjtje.

A helyi érdekeltségű blogok közül a Debbenet reakcióját kell kiemelnünk, némileg vitatkozva vele. A közösségi blog egyik munkatársa úgy véli, hogy az inkriminált alkotás nem több reklámfogásnál, azért készült, hogy hírét vigye a hotelnek, hogy sokan látogassanak oda „látni a megfestett (rém)álmot”. Az kétségtelen, hogy ekkora hírverést még nem kapott új szálloda, s az is meglehet, hogy sajátos zarándokhellyé válik: ki hódolni járul majd oda, ki kuncogni, de az biztos, hogy a kép megszületése mögött nem ez a gondolat, nem ez az érzület, nem ez az igyekezet munkált. Hogy mi? Hát az, amit Kósa Lajos nem fog közleményben megosztani a lakossággal, a médiával, mert a város egyik (másik) leggazdagabb emberét nem akarja nyilvánosan megsérteni.


A Kósát ábrázoló művészi (jellegű) alkotások pedig – ha már elkészültek – sok debreceni megélhetésében segíthetnének. Mellszobrának kicsinyített (fröccsöntött műanyag, aranyozott gipsz, súlyos fém) változatait árusíthatnák a főtéren, hogy aztán szobadíszként, levélnehezékként, könyvtámaszként vagy diótörőként hasznosuljanak. Huszáros festményéből minél hamarabb levédett képeslapokat lehetne gyártatni – megelőzendő, hogy az egyébként rendszeresen későn ébredő szocialisták választási óriásplakátot csináljanak belőle. Ugyanez a daliás ábrázolás bögrékre is kerülhetne, netalán valamely másik jelentős országos pártszemélyiség szintén vitézies megjelenítésű képével összehajolva, ahogy az első világháborús csészéken látható Ferenc József és Vilmos császár. És annak is itt lenne az ideje, hogy a „magyar kártyáról” végre eltüntessük a svájciakat, s helyükre idevalósi huszár politikusok és vállalkozók kerüljenek. Garantált üzleti siker!

A mindezekre a termékekre kivetett giccsadóból aztán végre köztéri lovasszobrot kaphatna szeretett állomáshelyén Simonyi József huszár óbester. Számos csata tisztelt hőse, ennek az egész mostani ügynek az egyetlen és arra érdemtelen vesztese.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr541702616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

walker57 2010.01.26. 09:20:12

Buta ötlet volt a tulajdonostól, de magánterületen saját tulajdonán azt tesz amit akar.
Minden esetre híre már van a szállodának.
Látszik,hogy válság van még a negyvenedik leggazdagabb magyarnak is, 211 millió állami hitel kellett a szálló elkészítéséhez :)
Különben meg, a mecénásokat mindíg megörökítették a támogatottak.

kívülálló 2010.01.26. 09:20:12

Ostoba megközelítés. Az éjjeli őrjárat is a helyi lövészegylet tagjait ábrázolja.
Debrecen büszke város, belefér egy ilyen festmény.

Röhögni lehet az eredményeiken, csak szánalmas.
Éljenek a huszárok!

walker57 2010.01.26. 09:20:30

Aki akar gyorsan mondjon véleményt, mert a K.Funky blogbejegyzése már zárolva is van!!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.26. 09:27:48

borost sem az eszéért szeretjük.
mondjuk én semmiért sem szeretem, de gondolom van, aki tisztelettel és szeretettel tekint rá.

vénkujon 2010.01.26. 09:27:48

nagyon gagyi lett a festmény. halálos röhögés fojtogat.

ami még elképesztő, hogy milyen ízléssel bír magyarország egyik leggazdagabb embere. mostmá azt is elképzelem róla, hogy simán beülne a maonika sóba, ha hívnák.

@kívülálló: az éjjeli őrjáratot idecitálni??? na megyek, rendbeteszem magam, mert most tényleg magam alá vizeltem.:)))))

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2010.01.26. 09:27:48

Kétségek közt hagytál minket, hogy milyen érzület is munkál Kósában.

gonosztojás (törölt) 2010.01.26. 09:33:30

Hát igen...
Legalább tudható, miért vesztettük el 48-at.Mert csak a mulatozás meg a mennyeskeseggek taperolása ment, a harc meg nem..
Hát méltó ez a förmedvény a magyar huszár mítoszához.
Ja.

Külföldi Viktor 2010.01.26. 09:33:38

ez a boros nevű jellegzetes figurája debrecen újgazdag elitjének. egyszerű, suksükölő pincérből először játékgépes kétkarú rablóvá, majd poltikusokat kézből etető (cívis)nagypolgárrá vált. (övé pl. a volt dohánygyár, ahol állami intézmény, a vámhivatal is székel - melyet boros magánútján, pénzért lehet megközelíteni. tegyék oda a parlamentet is talán.)
boros úr kiváló ízléséről bárki meggyőződhet, ha megtekinti simonyi úti villáját a kőoroszlános lépcsővel és a bölcsbagolyos homlokzattal.
jaj annak a kapitalizmusnak, melynek nagyvállalkozói játékgépes mucsai parasztokból szerveződnek (ld. csak debrecenben: szima (dvsc-tulajdonos), pocsai (fun taxi stb), tutor (liget lakópark, fórum) stb. a klasszikus kapitalizmusban a gazdasági elit társadalmi és kulturális értelemben is mintaként szolgált egykoron. debrecennek ezek jutottak.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.26. 09:35:51

idézném egy komám véleményét:
"ennek semmi köze a savanyúsághoz. csak már egyesek jódolgukba semmi mást em tudnak, csak minden szarba belekötni, mindent felfújni, minden mögé valami összeesküvés elméletet gyártani
az, meg hogy mi folyik a felsőbb körökben, a büdös életben nem lesz nyilvánosságra hozva. amiket időnként megtudsz,hogy kósa igy kósa úgy, meg ezt vett a csapó utcán meg ennyi milliója van, az csak a jéghegy csúcsa
ennyit engednek láttatni, de a valódi geciségek azok nagy ajtó mögött vannak, ezer lakattal.
de hogy most emögé mindenféle politikai meg személyeskedési fasságot bekreálni, szerinhtem semmi értelme."

Kopasz Szuzukis 2010.01.26. 09:36:12

@kívülálló: Még ostobább párhuzam. Az Éjjeli Őrjárat-on a város átlagpolgárai láthatók, és nem a köz által választott, közpénzből élő városatyák. És korabeli öltözékben.

Azzal egyetértek, hogy éljenek a huszárok!!! Ízlésesebb lett volna, ha tényleg Simonyi óbestert festették volna meg.

Layosunkat meg egy másik képen, amint Loki-mezben épp felavatja az új városi stadiont.

kívülálló 2010.01.26. 09:41:30

@vénkujon: 1642-ben a lövészegylet kivonulása hasonló célból készült, mint a debreceni huszárok.
Akkoriban nagyon sok hasonló festmény volt, melyekből ma keveseket nézünk áhitattal.
(pempörsben ülj a gép elé, akkor nem érhet ilyen baleset:))

Logan Grimnar 2010.01.26. 09:42:00

A mai magyar politikai viszonyok között nem szerencsés ez a kép. És nem is túl ízléses.
A Societas rengeteg bögrét és kertitörpét fog kiosztani a trolljainak, akik habzó szájjal anyáznak majd erre a különböző fórumokon...

Mike36 2010.01.26. 09:42:00

lehet, hogy Kósa nem akarta, nem kérte, simán el tudom képzelni
de a többieknek, a seggnyalóknak, a törleszkedőknek nincs esze? miért kell ilyen magaslabdát adni
miért vonzza ez a párt a sérülteket?
mindig emiatt szívnak

Külföldi Viktor 2010.01.26. 09:45:04

t. basa!
jó lenne a megfestett arcokat beazonosítani névvel-ranggal, nyilván nem ismer mindenki mindenkt.
vö. bernáth aurél munkásállam secco-jával az egykori mszmp-székházban, melyen kádár sakkozott, aczél kibicelt sőt talán még nagy imre is megbújt a háttérben.(www.168ora.hu/cikk.php?id=2030&print=1)

Mike36 2010.01.26. 09:45:42

@walker57: a szállodának nincs, csak a képnek

stratez 2010.01.26. 09:45:42

Nagy erők mozognak már idétlen idők óta Kósa lejáratásán, köztük erejét felülmúlóan és nem kímélve a Szocihalom is, nem sok eredménnyel. Ráadásul ugye kampány van, és a helyi szocik mégsem plakátolhatják ki Gyurcsányt lóháton, a cívisek elég ijesztőnek találtak az Audi nyergében is...

__ 2010.01.26. 09:47:41

No de miért nem Lali ül a fehér lovon?

szárny 2010.01.26. 10:00:03

@Külföldi Viktor: Írod: "jaj annak a kapitalizmusnak, melynek nagyvállalkozói játékgépes mucsai parasztokból szerveződnek..."

Szerintem meg annak a kapitalizmusnak jaj, amelyben bolsevik ifjútörök kisztitkárokból előbb multimilliomos nagykapitalista, majd az iországoz elkúró miniszterelnök lehet: GYURCSÁNY FERENC.
Annak a kapitalizmusnak jaj, amelyben a kapitalizmust elhárító bolsevik kémtisztből előbb milliomos bankár, majd beszédhibás miniszterelnök lehet: MEDGYESSY PÉTER.
Annak a kapitalizmusnak jaj, ahol ultrabalos maoista besúgóbólbudapesti főpolgármester lehet: DEMSZKY GÁBOR.
Annak a kapitalizmusnak jaj, ahol az Európai Közösség és a kapitalizmus közeli összeomlását 1985-ben tanulmánykötetben megjósoló MSZMP-pártcsinovnyikból a Gyurcsány-kormány által Brüsszelbe küldött unióas ADÓÜGYI biztos lehet: KOVÁCS LÁSZLÓ.

Folytassam?

Mi ezekhez képest egy törtető parasztból lett nagyvállalkozó?

Vagy azt hiszed netán, hogy Rockefellert gyerekkorában az aranyzongora körül kergette az apja, ha nem eltartott kisujjal táncolta a menüettet?

Viszont Rockefeller apja nemigen volt jakobinus. Legfeljebb pisztollyal kergette az ilyen elfajzottakat a prérin.

Dike 2010.01.26. 10:00:57

De boldog ország lenne ez, ha minden politikusunknak az lenne a legnagyobb bűne, hogy szerepel egy izlésficamos festményen.

Aviator 2010.01.26. 10:03:55

Érdekes és elgondolkoztató a blog utolsó bekezdése. Simonyi óbester élete(sajnos) jól jellemzi a magyar karaktert: kiváló helyzetfelismerés, gyors határozott döntésképesség és személyes bátorság konfliktushelyzetben, ugyanakkor tekintélyelvűség és hatalommal való visszaélés a "normál" életben. Élete utolsó 20 éve alapján abszolut a fenti képbe illő alak volt - viszont jelenkori utódaival ellentétben ő még megkapta méltó jutalmát - lefokozva és kitüntetéseitől megfosztva halt meg az Aradi várbörtönben.

walker57 2010.01.26. 10:10:03

@Külföldi Viktor:
"akinek Isten hatalmat ád, észt is ád hozzá."
Sajnos ez ...akinek Isten pénzt ád észt is ád, hozzá....nem érvényes :)

LumPool 2010.01.26. 10:10:32

Nem is értem az irigykedés tárgyát. Mi kedves adófizető honpolgárok, nem lehetünk ennyire megvezetve a irigység bűnétől.
Szerzett 211 millát az építéshez, ő a vezető elitet képező kisebbséghez tartozik.
Szerintem legyen olyan 4 év, amikor mint mi adófizetők adunk esélyt Kósának és a társaságnak, hogy építsenek, javítsanak, újítsanak! S ennek jogfolytonosságaként, ábrázoltassanak azokon a helyeken.
El tudok pl. képzelni a 4 metró befejezésekor, egy Orbán, D.Tamás, Kósa csendéleti festményt Szinyei Merse Pál stílusában amint fekszenek a fövenyen, koccintanak, hölgy celebjeink pedig körbe rajongva felnéznek rájuk. Itt megjegyzem pár adófizető is elfér a több négyzetméteren tehát mi is képviseltetve vagyunk.

Ez is a jelen, megélt kultúra része.

walker57 2010.01.26. 10:15:27

@Kopasz szuzukis:
Jó lenne tudni, maga az alkotó látható e a képen, mint Renbrandt az Éjjeli Őrjáraton :)

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.01.26. 10:15:27

Nem tudom, miért bántjátok ezt a festményt, hiszen oly' szépek rajta a lovak!

old_field 2010.01.26. 10:15:48

@Dike: Ez a lényeg,teljesen igazad van ! Szánalmas,de lassan már szórakoztató ez a szoclib görcsölés, hogy valami negatívat húzzanak rá a jobb oldalra. Hááát ennyire futotta :). 8 év ilyen hazugságokkal és bűnökkel teli kormányzása után 1 ízlésficamos festményről okoskodni...brávó
gratulálok!! :) még hogy Debrecenen röhög az ország... az ilyen szánalmas szoci-halom görcsölésen mosolyog kínjában az ember... van még lejjebb elvtársak' ??

vénkujon 2010.01.26. 10:20:53

@kívülálló: ..tehát. Rembrandt van Rijn vs. akárkifaszomöccse. ÉÉrted má'??

Hagyjuk a körülményeket(mert jóindulatú vagyok):)és vizsgáljuk(csak röviden)a képek színvonalát.

Most pedig megyek, és szarok egyet.

old_field 2010.01.26. 10:22:10

ui, "rendkívül kínos szoborincidens" hát ez is csúcs hazudozás... én láttam 1 dokumentum filmet, azzal a kiállítással kapcsolatban, amiben Kósa teljesen korrekt módon viselkedett és távol állt bármiféle olyan hatalmi megnyilvánulástól, amivel itt vádolják ! Persze megrögzött, szánalmas hazudozókkal szemben nem könnyű...

walker57 2010.01.26. 10:28:59

@gonosztojás:
Simonyi Óbester 1833-ban elhalálozott, valószínű ez is oka volt, hogy elvesztettük'48-at '49-ben :(

subtotal 2010.01.26. 10:29:00

@Külföldi Viktor: "övé pl. a volt dohánygyár, ahol állami intézmény, a vámhivatal is székel - melyet boros magánútján, pénzért lehet megközelíteni. tegyék oda a parlamentet is talán"
az, hogy pénzért lehet megközelíteni, 1 baromság, nem igaz.
Ha parlamentet nem is teszik ide, de a Kósa által mostanában elővett decentralizáció keretében egy minisztérium bőven elférne.

Állítsuk meg a ......... 2010.01.26. 10:32:55

Ha Kósa rendes ember lenne , akkor nem haverkodna ilyen maffizókkal.
Ha WC ülőke is készül a giccsparádéra , abból kérnék egyet!

A Boros villa elé meg már csak egy kerti törpe hiányzik , ennyit a jóízlésről.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.26. 10:40:00

@walker57: "Aki akar gyorsan mondjon véleményt, mert a K.Funky blogbejegyzése már zárolva is van!! "

Esetleg olvasd el a Kfunky policy-jét. Minden bejegyzésnél limitált a hozzászólási lehetőség, nem csak ennél a témánál.

Simon Bolivar 2010.01.26. 10:41:57

Kósa Lajos azt üzente, elfogyott a regimentje.

Állítsuk meg a ......... 2010.01.26. 10:56:22

ˇ"Ha még egyszer, azt üzeni, Mindjáunknak el kell menni"

Azt hogy kellene érteni , hogy el kell menni?

Frank Columbo 2010.01.26. 11:00:36

A város vezetése egy olyan leginkább öncélú maffia jellegű gazdasági szervezet, amelyre még Berlusconi is elismerően csettintene, politikai és magán elitjének összefonódását és azok kultúrához való viszonyát pedig nagyon jól jellemzi eme műalkotás.

Dike 2010.01.26. 11:05:36

@Frank Columbo: Szerintem pl Pécs vagy Budapest (meg még jópár város) lakossága összetenné a két kezét ha a városvezetése csak ennyire lenne öncélú és maffia jellegű, mint Debrecené.

Állítsuk meg a ......... 2010.01.26. 11:05:36

Miért nem MODEM-be került , miért nem egy méltó helyre ez a "gyönyörű műalkotás".
Egyébként Kósa nem fehér lovon gyün , és úgy látszik , mintha az ülés pillanatában éppen fájt volna a foga(valamire).

Frank Columbo 2010.01.26. 11:28:38

@Dike: Ebben igazad lehet, de a tényeken nem változtat. Az, hogy valami kevésbé rossz még nem jelenti azt, hogy jó.

Karcsibá 2010.01.26. 11:28:39

@Dike: Maffia jellegű??? Bp és Pécs nem? :) Ha-ha...Nézz már körül Budapesten és Pécsen is.

.szali 2010.01.26. 11:32:12

Micsoda arcátlan, "maffiajellegű" cselekedet, hogy vki a saját (szar/nem szar) festményére azt mer festeni, amit akar. Minimum a Hunvald-féle ingatlanpanamához, Eleonóra néni zsebpénzéhez meg a Zuschlag-ügyhöz mérhető.

Ennyit tudtok. Szánalmas.

nestrot10 2010.01.26. 11:32:12

Mé? Rákosi Mátyásnak is volt hasonló képe, és szobra, sőt mellszobra mint könyvnehezék..és képeslap.is...Orbánt úgyis a Kósa Lali király váltja előbb utóbb...vannak akik már tudják ezt és igazodnak:)

Dike 2010.01.26. 11:33:12

@Karcsibá: Sztem te nem értetted amit írtam.

ddrum77 2010.01.26. 11:41:42

A pénz mennyiségének és az ízléstelenség arányosságának régi igazsága...

Állítsuk meg a ......... 2010.01.26. 11:41:42

Egy maffiózó nem alakalmazkodik , a városatyák alakalmazkodnak és hűen követik az utasításokat.
Pincér Boros Jóska az első száz leggazdagabb magyar közé keveredett.
Biztosan becsületes munkával , mint a Gulyás meg a többiek.

bass.gitár 2010.01.26. 11:41:53

Gyere Lali, vonulj végig az országon fehér lovon. Őrizd a hagyományokat! A debreceniek benned bíznak, mutasd meg, mit tudsz!

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.01.26. 11:48:57

@kívülálló:

Ezek szerint Debrecenben még a XVII. században járnak?

@walker57:

A K.Funky 30 hozzászólást fogad posztonként, ez a blog rendje.

OmegA404 (törölt) 2010.01.26. 11:52:45

Mennyiben más ha valakiről festenek egy képet vagy csinálnak egy fényképet retusálva? semmiben.
Nagy ügy.
Sok büdös kommer hőbörgő.

BushDoctor 2010.01.26. 15:37:18

@stratez: te mi a retekről hablatyolsz ? Véded a védhetetlent ?

nyg 2010.01.26. 15:37:18

Szerintem ez megint inkább pontokat fog hozni Kósának. Gondoljunk csak a korábbi szobor provokációra vagy a "kurvás" ügyre. A legnagyobb nyertes kétség kívül a vállalkozó.

BushDoctor 2010.01.26. 15:37:18

@szárny: demszky ? Maoista ? Neked elgurult a gyógyszered ?

Frank Columbo 2010.01.26. 15:37:18

@.szali: Természetesen nem a festményre értettem a maffiajellegű jelzőt, az csak egyszerűen nevetséges. Amiket felsoroltál jó példák, Debrecenben is vannak olyanok csak kicsiben.

Teljesen más téma a bloggerhez: a Teva gyógyszergyár és annak nagyobb környezetében a Nagyerdő közkedvelt városi övezetében terjengő állandósult vegyi bűzről esetleg nem akar-e postolni?

Dr Kangörény 2010.01.26. 15:37:18

Látszik, hogy az agyatlan fanatizmus oldal független. A jobboldali fanatikusok ugyanolyan röhejes, szánalmas figurák, mint a baloldaliak.

Azért azon már túl lehetett volna jutni, hogy a fidesz túlkapásait szóvá tévőket lekommunistázzátok.

De nem baj, ha nektek kell egy saját, debreceni Rákosi, vagy Kádár, akkor örüljetek Kósának, a tiétek. Fessétek meg minél többször, állítsatok neki szobrot, nevezzetek el róla utcát és hirdessétek, hogy ez mind rendben van.

Az egészéges lelkű emberek (jobb és baloldaliak egyaránt) meg majd jól kiröhögnek titeket.

fura csuka 2010.01.26. 15:37:18

@walker57: Nem állami....és nem hitel ...az amit Boros kapott, hanem az Észak-Alföldi Operatív Program szálláshelyfejlesztési pályázatán nyert 211 millió forint viszzanemtérítendő támogatást!

figyelem (törölt) 2010.01.26. 15:37:18

Én jót röhögtem Kóser Lajoson/bár gondolom a debreceniek nem/!:-)Nem tudom írta -e már valaki, de ez a már a 3. botránya :az első az a bizonyos qrvás ügy volt, amit , persze megúszott..
Ez a pali kb, annyira jobboldali, mint a Fidesz vezetése, semennyire..liberális volt, az is maradt/és nem vagyok se balos, se a Jobbik rajongója, mielött../

Foltos Gatya 2010.01.26. 15:37:18

Kapja be mindenki!,aki helyesnek találja,hogy az elmúlt 20 év bármelyik politikusát is megörökítsék az utókornak!
És kapják be a pártszimpatizánsok is!
Le a politikusokkal,éljen a civil társadalom!

csekk 2010.01.26. 15:37:18

Tényleg gázos itt a sok agyalágyult bolsi.
Mi baj veletek?
Nekem pld. nagyon teccene, ha mégtöbb akár ilyesmi magyarkodás váltaná fel a bolsevikoskodásotokat. :)

Hanzo The Razor 2010.01.26. 15:37:18

De jó lenne, ha régiónként lehetne szűrni a hozzászólásokat! Akkor az összes Debrecenen kívüli kommentáló nem terhelne minket a sületlenségeivel. Tessék már felébredni és felfogni, hogy Debrecent egy minden szinten összefonódó maffia vezeti! Ám ha kiteszem a lábam Debrecenből, mindenütt azt hallom, hogy Kósa az isten, és jópár érvet fel kell sorolni, hogy a másik kihúzza a kezét a biliből.

bass.gitár 2010.01.26. 15:37:19

Miért kellett a Fidesznek kampányarcot keresni? Vitéz Kósa Lajos miért nem volt jó?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.26. 15:37:19

Függetlenül attól, hogy én sem hinném, hogy Kósa örül annak, hogy most már őt is ott szarják a legyek a falon, mint (az egyébként csodálatos népszerűséget és konszenzusos elfogadottságot szerzett) Ferenc Jóskát, azért csak van valami jelzésértéke annak, hogy Demszky báró és apródjai képét még az országcsúfító graffitisek sem festették a falra...

nyg 2010.01.26. 15:37:19

Az index (és basahalom) az MSZP kottájából játszik. Ugyan mi mi köze ehhez Kósának? Nem ő készítette, nem ő rendelte meg, hanem róla készítették a tudta nélkül. Ha valaki Mesterházy és Lendvai Ildikó szerelmi légyottjáról készített festményt fotomontázst, bármit) ők a hunyók? Ugyan már, ostobákok.

ThufirHawat 2010.01.26. 15:37:19

A gazdagsághoz nem kell ész.
A kép ritka szar lett, így láthatóan ízlés sem.

tölgyes 2010.01.26. 15:40:47

Kósa a szobrot se akarta.Akkor kiadott egy elvi nyilatkozatot, amelynek az volt a lényege, hogy ilyen alkotás nem készülhet helyi politikusról az önkormányzat által támogatott intézmény megrendelésére, ezekben az intézményekben kiállítani nem lehet stb. Most megint lefestették.. szegényt, de mi a fenét lehet az ilyen ellen tenni. Ha betiltja a saját szobrát az is rossz (korlátozza a művészi szabadságot), ha nem tiltja be az is rossz...Úgy látszik nálunk oda jutottunk, hogy műalkotással és műalkotás szerű alkotásokkal lehet ártani egy politikusnak. AZ SENKIT SEM ZAVAR, HA POLITIKUS A TÖMEGBE LÖVET, ELLOPJA A TORONY ÓRÁT LÁNCOSTUL, SZÁMOLATLANUL VESZI FEL A VÉGKIELÉGÍTÉST..
Én megértem, hogy Kósa nem örül.. de vigasztalja, hogy Lorenzo il Magnificót is megörökítették...és az Éjjeli őrjárat is a korabeli közszereplőkről készült.

sznob 2010.01.26. 15:40:47

Minden vállalkozó megőrül? Ez a Boros is olyan, hogy Lagzi Lajcsi hallgat ? Igazi tahó?
Kik vannak még a képen? Sajnos nem ismerem a Debreceni tahó tizezert.

Valaki1 (törölt) 2010.01.26. 15:40:47

Már fújnak a fidesz rémuralmának és személyi kultuszának előszelei.

csak nehogy lecsoffadjon arcotokról a röhögés amikor orbánviktor szobra előtt kell hajlonganotok ünnepnapokon, és átnevelő táborba visznek vagy a dunába lőnek ha otthon nem teszed ki a képt, meg nem isteníted őt (őket).
majd amikor viktor aranyszobra a hősök terén a nap felé forog, és minden magyar szolgájának jelvény kell legyen a ruháján a képével vagy agyonlövik akkor nem lesz ilyen nagy a szátok.

Állítsuk meg a ......... 2010.01.26. 15:40:48

Én mostmár határozottan követelem , hogy a Feszty körképet fessék át.Irják át a történelmet.
Azt nem tudom a hét vezérből melyik legyen Kósa.....
Szende
Szundi
Hapci
Kuka
Morgó
Tudor
Vidor

hááááát 2010.01.26. 15:40:48

Szerintem beszólt neki Viktor,h mán megint túl népszerű vagy csinálj mán magadból hülyét.Igen fönök,bocs fönök.:)

jjeessuuss_ok 2010.01.26. 15:40:48

Ez a kép annyira ronda, hogy az nem igaz. Attól függetlenül, hogy ki van rajta.
Bár így híres emberekkel még ütősebbre sikerült.

FESTŐMŰVÉSZ!!!! :)

bass.gitár 2010.01.26. 15:40:48

Ha változik a városvezetés, akkor átfestik a képet? Másnál lehet a kassza 8-10 év múlva, lesz a művésznek dolga!

Fekete Dália 2010.01.26. 15:40:48

Simonyi Óbester most forog a sírjában , nem elég , hogy az ő utcájában lakik Boros , még odapiszkított egy panziót is , aminek a stílusa hagy némi kívánnivalót maga után .

rockjano 2010.01.26. 15:40:48

Gyerekek én szakmabeli vagyok...a legfájdalmasabb az egész politikai részén túl hogy milyen kurvára elrajzolt kép ez. Eszetlen béna ennél középiskolában jobbakat rajzoltunk, pláne a képző főiskolán.

És erre adnak ki milliókat (mert annyi egy ilyen kép).

Szerencsétlen Kósa szívja a fogát biztos nem tudom megkérdezték-e amilyen hülyék nem.

Persze ettől még viszi a várost minden gond nélkül.

Netuddki. 2010.01.26. 15:40:48

Aztán ki a franc venne kósás szobrot?

Ha már összeesküvéselmélet:
Szerintem meg ezzel igazán Orbán aki jól jár. Kósát nem OV legnagyobb riválisaként szokták emlegetni?

kalman.kalman (törölt) 2010.01.26. 15:40:48

Ízléstelen kép, de ez inkább a készíttetőt minősíti, mint Kósát.
Seggnyalás, szervilizmus, urambátyám ország. Már meg sem lepődök. Meg azon se, hogy a szocik ezen lovagolnak. Azt hiszik, így kisebbet buknak majd?

smartdrive 2010.01.26. 15:40:48

@kívülálló: jó, de akkor fessék meg Rembrandt szintjén, mert ez elég kis gagyi lett

borisfedor 2010.01.26. 16:51:00

@rockjano:

Nekem laikusként úgy tűnik mintha néhány jó részlet után beleunt volna a festő. Megnéztem a neten a festményeit és nem ilyen rosszak. Nem tetszenek de azért nem ilyen minőségűek.

Állítsuk meg a ......... 2010.01.26. 17:01:49

Én nem érzem magam Kósa népének , azért mert ő paraszt , én még nem vagyok az.
Azért majd ugye vállalja Debrecen főépítésze a felelősséget, hogy egy ilyen külsővel megáldott épületet tervezett és engedélyezett ,igy könnyű érvényesülni.Kováts Ákos ez nem illik az Óbester emlékéhez!

szárny 2010.01.26. 19:24:57

@BushDoctor:írtad vagy két órája: "demszky ? Maoista ? Neked elgurult a gyógyszered ?"...

nem gurult el. Csak éltem már akkor is, amikor az itt szájat tépő libsybolsik még pikáns álmok se voltak.

Éltem akkor, amikor Demszkyt megrótták, MERT KOMMUNISTA TÜNTETÉST SZERVEZETT az 1973. március 15-én brutálisan szétvert és börtönbe zárt magyar egyetemisták elítélésére. Éltem akkor, amikor Tamás Gáspár Miklós még Ceausescu filozófusa volt Romániában (neki akkor még nem Erdélyben), Bodor Pállal együtt (alias Diurnus).

Egyszóval, bár ez olyan maradi duma, de én, ellentétben veletek, ifjúlibsyk és bolsik, tudom, tudom, milyen volt az a "létező szocializmus", amelyet ti olyan nagyon visszasírtok.

De ha már itt tartunk, hadd kérdezzek egyet. Ha olyan fasza dolog volt az, miért van, hogy az összes rohadt kommunista főhazaáruló elsőként nyalta ki a Nyugat sggét és rögtön milliomos lett a magyaroktól elrabolt vagyonból? Miért nem harcoltak az utolsó töltényig, mint Ságvári a cukrászdában?

Úgyhogy ne gyertek nekem Kósa huszárral, gyerekek. Gyertek inkább Gyurcsány kisztitkárral, hogy mit keres ő a Motim tulajdonosi székében? De apátokat kérdezzétek inkább, hogy is volt az, amikor a Rózsadombon banánzsúrt tartottak a zabrált villában?

borisfedor 2010.01.26. 22:15:25

Itt a megoldás, hogy miért olyan érdekes helyenként a kép, persze ez csak a kivitelezésre vonatkozik és nem a témára meg úgy általában az egészre mint ízlésvilágra.
Maga a festő nyilatkozatában van.
www.origo.hu/itthon/komment/20100126-kosa-lajosnak-meglepetes-volt-a-fresko.html?cmnt_page=1

Fekete Dália 2010.01.27. 11:04:01

Kósának elment az esze!!!

Forrás:haon.hu

Helyi egészségügyi reform készül

"Már tart az előkészítése az orvostudományokat oktató és a gyógyító részleg (a klinikák) szétválasztásának a Debreceni Egyetemen. A centrum vezetői partnerek abban, hogy csatlakozzanak az egészségügyi holdinghoz. Így foglalható össze a Kósa Lajos által mondottak lényege. A polgármester hétfőn a Naplónál járva tett említést e nagyszabású tervről. Ugyanerről az orvoscentrum elnöke, Paragh György kedden így fogalmazott: „… a gyógyító és oktató részleg szétválasztásáról, a gyógyító részleg esetleges integrációjáról a Debreceni Egészségügyi Holdingba kérdéskör tanulmányozása a lehetőségek felmérése szakaszában van, még a döntés előkészítéshez is további információkra, egyeztetésekre és tervezésre van szükség”.

Helyiegészségügyi reform készül

A Kenézy Kórház dolgozói körében Rácz Róbert, a megyei közgyűlés elnöke és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere részvételével tartott gyűlésen már hetekkel ezelőtt elhangzott a bejelentés: amennyiben tavasszal a Fidesz alakít kormányt, kezdeményezni fogják az oktatási miniszternél, hogy a klinikák is csatlakozzanak az egészségügyi holdinghoz – hallottuk az intézmény alkalmazottaitól.

Ezt követő - nem hivatalos - tájékozódásaink nyomán arról értesültünk, hogy az orvoscentrum több professzora vezető fideszes egészségpolitikusoktól érdeklődött, valóban szándékukban áll-e ebből a célból külön választani az orvoscentrum oktató és gyógyító részlegét. Úgy tudjuk, a válasz a számukra megnyugtató „nem” volt.

Megvizsgálják

Akár így, akár úgy, Kósa Lajos hétfőn a Naplónál járva tényként említette, hogy az egyetemen már tart a tervek előkészítése. Természetesen rákérdeztünk a hírre a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum vezetőjétől. Paragh György egyetemi tanár, centrumelnök írásban a következő választ küldte: „A DE OEC és a Debreceni Egészségügyi Holding Kenézy kórháza között valóban folynak tárgyalások együttműködési lehetőségek feltárása érdekében, miután a két gyógyító intézmény jelenleg is eredményesen együttműködik, például a gyermek- és a traumatológiai ellátás területén.

A DE OEC tanulmányozza működési környezete változását, tervezi a fejlődését, megvizsgálja a lehetőségeket, majd javaslatait megfelelő előkészítés után a DE OEC Tanácsa, majd a szenátus elé terjeszti döntésre. A DE OEC gyógyító és oktató részlege szétválasztásáról, a gyógyító részleg esetleges integrációjáról a Debreceni Egészségügyi Holdingba kérdéskör tanulmányozása a lehetőségek felmérése szakaszában van, még a döntés előkészítéshez is további információkra, egyeztetésekre és tervezésre van szükség”.

A színvonalban

Amennyiben a klinikák valóban a holding részeként működik majd, a betegek ezt közvetlenül nem érezhetik meg, hiszen a változás csak szervezeti, döntési szinteket érint. Közvetve persze minden változtatás hatása megjelenik az ellátás, a gyógyítás színvonalában. Ha szerencsénk lesz, kedvező hatását tapasztalhatjuk."

llcool 2010.01.28. 12:43:11

Boros Joe akkor nyit egy négycsillagost, amikor az (egyébként lepusztult) Arany Bikában kikapcsolják az áramot. Arról nem is beszélve, hogy a belső - a képek alapján legalábbis - igencsak a pár éve kimúlt John Bull Pub (szintén BJ érdekeltség volt) belsőépítészeti jegyeit hordozza. A kilencvenes évek design-ja újratöltve.

Ha valaki járt már a hotelben, akkor mondja meg, igaz-e amit látunk?

A debreceni megalománia újabb szép példánya ez a hotel.

Éljen soká a város kézi irányítása, a Kádár rendszer tökéletes megvalósítása.

Állítsuk meg a ......... 2010.01.28. 18:35:11

Van olyan hülye debreceni "polgárrr" aki a város eme panzióját látogatja?
Bár amennyi lakosztálya van , lehet , hogy a nagyfickók szobáztatására lett kitalálva:DDDDD

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2010.01.29. 08:40:05

@pcr: Csak annyi debreceni polgár megy majd oda, ahány pécsi egy pécsi panzióba.
Viszont a nem-debreceni baloldali érzelműek tuti hogy odatódulnak majd, hogy jövet-menet kiröhöghessék a festményt. Ez még a baloldal mostani gyengélkedése mellett is szép forgalmat biztosíthat.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.29. 12:20:50

@Dr. Morcz: én pártállás nélkül is röhögök ezeken.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.02.01. 09:54:39

@pcr: "Ha a >>paraszt<< nem szarik, az >>úr<< nem eszik."

@Dr. Morcz: Nem is messze a szocialista realizmus ezen reinkarnációjától van egy panzió, ahol egyszer nem engedtek a (provokátor) cigány náci fajvédőknek szállást foglalni, mondván, hogy nincs szoba (Egy nemdohányzó panzióban mit is keresnének?), viszont a "jogvédő" szőke, nemdohányzó "önkénteseknek" meg lazán kiadták a szobákat. Lett is nagy perpatvar, minden tévéadó őket mutatta napokig, meg is büntették vagy százezer forintra a panzióst.
A következmény?
Folyamatos teltház hónapokig. A vendégek egy része azzal a félénk kérdéssel nyitott, hogy "tessék mondani, ugye ez a cigánymentes panzió?" Állítólag még a szomszéd konkurens sem járt rosszul.
Egyetlen tévéadó főműsoridejében egy hétig fél perc elcseszett - sablonos-lapos vagy kenderkreatív - reklám jóval többe került volna...

Állítsuk meg a ......... 2010.02.04. 12:08:29

@Kitalátor feljegyzetei:
Akinek már van vagy 3-4-5 gyermeke az már biztosan nem, legfeljebb egy panzóban , vagy a négyesen:DDD

Komolyra fordítva a szót ,őszintén szólva kit érdekel , hogy impotens-e már kósa és csapata vagy nem?
süti beállítások módosítása