Tar-túra harmadszor

Három az már hagyomány? Életképes tud-e maradni egy teljesen civil kezdeményezés a városban, ami mögött nincs semmiféle officiálisan intézményi háttér?

 

Ezen a héten szombaton – szeptember 22. – ismét Tar Sándorra emlékeznek tisztelői, olvasói. Az immáron harmadik Tar-túra délelőtt 10 órakor kezdődik a Csapó utca elején található Turmix Bárban, és az István utcai Ádám Presszóban fejeződik be, ahol a meghívó szerint egy tál gulyásleves várja a megfáradt túrázókat. Az egyes állomásokon felolvasnak a szervezők és barátaik. Az érdeklődők a túra bármelyik állomásán csatlakozhatnak.

Útvonal: 1. Turmix Bár (Csapó utca), 2. Unplugged (volt Lilla - Hunyadi utca), 3. Prémium (volt Moulin Rouge) Söröző (Mester utca és Böszörményi utca kereszteződése), 4. Dorottya (Kishegyesi és Dorottya utca kereszteződése), 5. Balszélső (volt Paksi) Söröző (Kishegyesi és Derék utca kereszteződése), 6. Ádám presszó (István utca és Király utca sarka) – Vendég: Ficsku Pál író.

Tar Sándor után, szabadon. Debrecenben. Aki ráér, nem szégyelli, jöjjön!

A Tar-túrákról korábban:

Belőle bomlik ki a város

Valakinek meg kellett halnia  

Autentikus megemlékezés  

Tar-túra másodszor 

Tar-túra 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr28243572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Kácsorkám nem magyaráz el semmit, mert reménytelen.

Pedig megpróbálta, lásd föntebb.

De többet soha, megígéri.

Gém 2004.09.28. 17:53:18

Úgy látszik Kácsorkám, el kéne magyaráznod a Kósa Köcsögöknek, hogy mi az összefüggés a Pilvax meg a szabad sajtó, a Centrál meg a Nyugatosok, Ady meg a bor között. Hogy mért van minden színházban színészklub. Legalább tudjuk, hogy mélyen megvetik az egész alkoholmámorban fetreng írói, újságírói, zenész, színész, fest satöbbi társadalmat.
A kis Pöcsök hol szopogatják különben a málnaszörpjüket?
Na és hol vannak a beígért videok? Már ez a fórum is olyan, mint a nagyok, feldobja azután meg elhallgatja az ügyeket?

Romanpetra 2004.09.28. 17:53:18

Szabóné, te csak vigyázz a háztartásra, aztán irány a kopasz-túra, ennél jobban úgyis csak a diktatúra ízlene a társulatnak

Szabobe 2004.09.28. 17:53:18

Figyelj Basa! Minél többet ír ide ez a nemtelen alak, annál jobb, hadd lássa az egész ország, hogy mifélék működnek itt milyen módszerekkel.
Egyetértek kósalanderrel, ne reagáljon rá senki, ilyen színvonaltalan kis provokatőr szintjére nem szabad leszállni, gennyezzen csak magában.
Üdv a többieknek: Szabó Béla

Romanpetra 2004.09.28. 17:53:18

Kacsorzs1: (azóta több is van belőled?) A kocsmábajárásról aztán szó se essék, hiszen magad dicsekedtél másnaposságodról, gondolom újságírás előtt is tudatmódosító szerekkel élsz, hogy a Népszabóság olvasói kellően torzult képet kapjanak a városról, melyet az ittlévők állítólag oly nagyon szeretnek. Kamerázás: miért csak Basának van joga helyszines video-spotokat készíteni szánalmas részegekről, hogy aztán villogjon vele témahiány fennforgásakor. Ami pedig a szembeköpést illeti, nem tudom; amikor legutóbb a Belga söröző előtt Orosz Jozefina haverodat védelmezted, nagyon ellágyultál amikor Jocó barátom a zászlórúddal leverte a kalapodat; de azért csak bátran.

Kacsorzs1 2004.09.28. 17:53:18

Romanpetra,
mekkora agyad van neked, hogy nem fogod föl: a Tar-túra NEM a részegeskedésről szól elsősorban???????

Fölfogod???????

Nem tagadjuk, hogy olyankor iszunk, de nem ez a lényeg, fogod????

A felháborodásomat nem az okozta, hogy én kikérném magamnak a kocsmába járást, hanem az, hogy a Tar-túrával szerinted csak ürügyet keresünk a berúgásra.

Azt hittem, hogy majd rebegsz itt egy méla elnézést, de azt nem mertem volna föltételezni, hogy kvázi fenyegetőzni kezdesz egy kamerával. Hogy majd fölveszed a mi túránkat és bemutatod.

Öreg, téged szembe kéne köpni.

nemlak 2004.09.28. 17:53:18

Fenyegetőzik a provokátor? Nézzed a sokrészeget:
http://www.youtube.com/watch?v=2HvAsGu3VHA

Romanpetra 2004.09.28. 17:53:18

Érdekes, mióta cenzúra van, csak Kácsor szólalt meg, ő is másnaposan. Vajha hová tünt az a sok, bátor névvel ellátott ember? Mindenesetre, ha már ilyen mérvű a felháborodás, horribile dictu, a feltételezés, akkor megér egy sétát, és a haláltúra utolsó állomásán kamerázni fogok - vagy más - az eredményt pedig megcsodálhatja majd az irodalomszerető közönség a Youtube környékén. Aztán lehet majd magyarázkodni, - no nem rögtön, előbb pihenni kell - ha regisztrálva egyáltalán előfordul itt még valaki a bloggazdán, Kácsoron meg az ötletgazda vasutason kívül.

Kacsorzs1 2004.09.28. 17:53:18

Öööö, Eper, bocsi...

Az előbbi hozzászólásom visszavonva.

Éjfélkor kicsit mákosan mentem haza, és teljesen félreértettem, amit írtál. Bocsi, bocsi. Szóval az előbbi kommentem az egy hablaty, az egy sztorno.

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

Bachterman tanácsát megfogadva, a mai nap szomorú tapasztalásai okán a hozzászólás lehetősége szeptember 22-ig csak a freeblogon regisztráltaknak adatik meg. Sajnálom, hogy ezt kellett tennem.

Basahalom 2004.09.28. 17:53:18

A Tar Sándorról szóló megemlékezésre invitáló bejegyzésem azoknak szólt, akik ismerték, tisztelték, olvasták, elfogadták őt. A minden kontinensen és minden vallásban ismert kegyelet jegyében kérem az elvadultakat, hogy bármiféle politikai vagy egzisztenciális megfontolás is mozgatja őket, tartózkodjanak további itteni megnyilvánulásaiktól. Amit tettek, bocsáttassék meg nekik, és legyen könnyű számukra a föld, amit majd rájuk hordanak, ne legyen terhes afféle szitkokkal, amiket most ők adnak elő.

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Eper, neked meg üzenném, hogy az egyes szavak mondatban elfoglalt szerepétől függ a pozíciójuk, de neked ez nyílván magas. Magyarán egy szó attól függetlenül igei állítmányi pozíciót tölt be egy mondatban, hogy éppen főnévi, vagy melléknévi vagy határozói igenév. De mindegy, neked ez nyílván magas. Erre abból következtetek, hogy Egyszarvú "helyrerakását" méltatod. Megtaláltátok egymást, gratula.

Eper 2004.09.28. 17:53:18

Kácsor Zsoltinak üzenném, hogy a "hinni" nem ige, hanem főnévi igenév (a "hisz" az ige), de Egyszarvú helyrerakása többé-kevésbé állt... :-)

félszarvú 2004.09.28. 17:53:18

Höhö, bachterman -- ezt meg úgy nevezik (újabb nemes lib. erény), hogy cenzúra...
Aztán lassan úgy jártok, mint a megyei szadeszhonlapon: kvíz-kérdésenként egy-két olvasó ("versenyző"?) -- Kovács legalább elviheti Gadust vacsorázni 10 ezerért...

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

basa: azt hiszem megint nyomhatod a "csak regisztráltaknak" beállítást köpőcsészeileg.

félszarvú 2004.09.28. 17:53:18

Tök viccesek ezek a szarvas jószágok...
Elírások ide, elírások oda, az érdemi felvetést azért érdemes lenne érdemben lereagálni. Ki is akar, és micsodát szegény Tar Sándorral?!
Ja, a da Vinci kiállításról meg úgy kellene beszélni, ha látta is valaki -- nehogy úgy járjon, mint György Péter, aki képes volt úgy írni az ÉS-ben a Modemről, hogy nem is járt ott. Emlékeim szerint a da Vinci kiállítás itt folyó fikázását nevezik előítéletességnek, az pedig nem igazán "liberális" hagyomány... Vagy mégis?

orrszarvú 2004.09.28. 17:53:18

Hüha, a XXI. század legnagyobb filozófusa is megszólalt! Ha nem tudjátok ki az, nézzetek utána! A megfejtök között jegyeket sorsolunk ki a da Vinci-kiállításra.

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Egyszarvú,
köszönjük a kioktatást újságírásból, történelemből, irodalomból és angolból.

Engedd meg, csak a pontosság kedvéért: a hinni ige többes szám első személyű felszólító alakját nem úgy írjuk ám, ahogy te elkövetted. (Ált. isk. ötödik oszt.)

És Esterházy sem sz-szel írja a nevét. Nem bizony.

Nézzél utána, légy szives.

Tök ciki, hogy mindent tudsz, ezt meg nem is.

egyszarvú 2004.09.28. 17:53:18

Figyelem már régóta a pézsé sajátos -- ha gonosz lennék: "leépülését" -- gyönyörűen leképező blog életét. Igazi kis "underground" nyilvánossággá nőtte ki magát -- annak minden erényével, no meg persze többségében hátrányával. (Az "underground" nyilvánosság kifejezés megfejtői között hangszórókat sorsolunk ki! -- egy kis sajtó- és nyilvánosság-történet nem ártana a résztvevők, némelyikének, no meg a blog jegyzőjének...)
Tudod (Kácsor) Zsolt: hősök pedig vannak... Persze '47-89 között leszoktattak minket arról, hogy hogy higyjünk az ebben...
Az pedig, hogy mire is való e látványos és erőlködő "mítoszcsinálás" szegény Tar Sándor ügyében, meglehetősen messze vezetne -- meg lehet próbálni rátelepedni a nevére: ám etől Tar nem lesz jobb író, mint amilyenné munkái által vált, Ti pedig nem lesztek többek, mint ami...
(Eszterházy emlegetése Tar kapcsán pedig különösen pikáns, ha nem tudjátok, nézzetek utána, hogy miért...)

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

ami a vendégeket illeti: Ficsku az egyetlen? egyáltalán Ficsku a vendég? hát...

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Vakapad, amit Tar beszervezéséről tudni lehet: rohadt szemét szolgálati emberek rohadt szemét módon megzsarolták azzal, hogy intimitásokat tesznek közzé róla, ha nem jelent. Majd azzal hitegették, hogy el fogják végre árulni neki, hogy hogyan halt meg a testvére, aki tisztázatlan körülmények között hunyt el egy balesetben.

Tudom, sokak szerint ez nem elég indok, mert voltak, akik megtagadták a spicliskedést.

De ha magunkba nézünk, akkor. Illetve nézzek csak magamba: nem vagyok benne biztos, hogy adott esetben én hős lennék-e. Tudod, hősök csak a mesékben vannak.

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

nem tom mér súgott tar de jól írt.inni meg azért ivott mert feledni akarta a súgást. nem ismertem, hát nem itélem.
de mér nem találgattyuk hoty kicsoda bárki itt, szabónétól hajléktalanon át kosalanderig, meg vakapadig?
mér csak a roman petra érdekes és csak ő a találgatni való?eztet nem értem pontosan de érzem, hogy erre is lesz magyarázat.nosza...

kutyaüt 2004.09.28. 17:53:18

nem kell ennyire ütni ezt a Petrát. legalább lehetőséget teremtett itt arra, hogy méltassuk, méltassátok Tart, beszéljünk róla. Bár a hülyékkel és a fundamentalistákkal nem lehet vitatkozni.

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

méltánytalanul alattomos ez a sztori, nem is akartam beleszólni, de amit folytatólagosan csinál "Román Petra", az egyszerűen gyomorforgató.
mint látjátok, folytatja Tar Sándor gyalázását, örömét leli benne, provokál.
nagy nyugalommal csak annyit javasolnék a kedves kommentelő társaságnak, hogy véletlenül se reagáljon ennek az alaknak egyetlen hozzászólására sem.
nektek peace and love!

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Román Petra, ha már megszólítottál:

1.
Rácz T. emlékére azért nem szerveztünk ilyen túrát, mert a két ember életműve nem mérhető össze. De ha neked ez fáj, te mér nem szervezel Rácz T. emlékére semmit???

2.
Tar Sándor NEM a halála után lett nagy magyar író. Ha nekem nem hiszel, akkor olvasd el, mit írt róla Esterházy, Závada, Dérczy stb. Ők még életében méltatták.

3.
Az ügynök-ügy sokkal összetettebb és mindannyiunkra nézve fájdalmasabb annál, ahogyan ezt te átgondolatlan módon egy félmondatban elintézed.

4.
Mi döntsük el, hogy te ki vagy? Ezt idővel talán neked kéne eldönteni, nem?

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Hú, de belenyúltam a méhkaskába, lehet, hogy torzult személyiségemmel sikerült újabb pontokat begyűjtenem, egyébiránt ismertem valaha a szóbanforgót,talán kétszer is összefutottunk, az azóta szintén Norbi Update mérgezésben elhunyt Rácz T. János mutatta be egy összeröffenésen, szép élmény volt, nem csoda, hogy ez a módja a megemlékezésnek. Tényleg Kácsor, a volt népszabis tudósítóra senki sem emlékezik? Vagy ő kevésbé fontos, nem lévén - halála után - legnagyobbmagyarnovellistának kikiáltva, vagy a maga szerény módján egy korsó és egy flekk között nem köpött be senkit? Egyébként döntsétek már el mi vagyok, ex-román miniszterelnök, vagy helyi ujdondász. Segítsek?

kex 2004.09.28. 17:53:18

Vakapad, badarságokat beszélsz. A hunyó itt az, aki eljátssza Petrománt, ha nem ő az, és nem szól, hogy nem kéne nyúzni a fickót. Tehát ha nem Petromán, akkor egy erkölcsi lószar, és ez szépen az összes kommentjét is ugyanígy jellemzi.
Az egész nem érne egy sercintést sem, ha a sorozatos geciskedésével nem Tar Sándor ügyében nyáladzana.

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

kácsor okos. pedig szoci-fan. van ilyen is.

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

ez baromira teccik. jól leanyáztok valami petrománt majd elkezd derengeni, hogy nem is tudjátok kit anyáztok.ez már majdnem oknyomozó újságírás, csak így tovább!
egyébként nincs semmi gáz a tar-túrával, hogy lehetne rá máshogy emlékezni. én is bírnék inni az egészségére. tán fogok is...

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Kex-szel értek egyet, s Petrománról annyit: ő legalább névvel vállalja a véleményét a Debrecen lapban.

Akármilyen velőtrázó hülyeségeket ír sokszor, azért ma már ez a névvállalás is valami! Ez is valami a fórumok korában, amikor névtelen szarházik okádnak bele a hálóba.

Ezt a Petrománt, akit emlegettek, sose láttam, nem ismerem, de a vszínűleg nem választott volna magának ilyen lebukós nicknevet.

hold 2004.09.28. 17:53:18

Petromán vagy sem,ebben az ügyben nagy kár volt idehánynia.

SM 2004.09.28. 17:53:18

Sajnálom, hogy Tar Sanyi nincs már köztünk. Tudom, hogy ezt az ocsmányságot nagyon nehezen emésztené meg , illetve biztosan írna valamit az ilyen Petrománokról.

kex 2004.09.28. 17:53:18

Lehet, hogy nem Petromán, csak az ő nevére játszik rá, és hiába mondogatjátok neki, nem mondja, sunyizik, aztán szegény Petrománra hullik a hülyeség vissza.

Coppo 2004.09.28. 17:53:18

Én Petrománban azt nem értem, hogy miért érzi kötelességének mindenbe beleszólni. Így akar jó pontot szerezni, vagy ez már csak amolyan bónusz a felettesei felé? Nem értem... Ez már olyan torzulása a személyiségnek, hogy az sajnálatra méltó, és ezt komolyan mondom, nem gúnyolódva. Laci, legyen önálló véleményed, ha 20 év múlva is a tükörbe akarsz nézni.

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Hát igen, azért borultam ki, mert kissé kegyeletsértőnek éreztem a hozzászólást...

Képzeljük el (illetve inkább ne), hogy meghal egy kedves rokonunk és utána elmegyünk egy halotti torra valamelyik hozzátartozóhoz emlékezni, s persze koccintani. Majd erre közli velünk egy kívülálló, hogy ennek a megemlékezésnek a lényege csupán annyi, hogy merevre akarjuk magunkat inni...

Mit válaszolnánk neki?

Még finom is voltam...

MediCori 2004.09.28. 17:53:18

Szegény Sanyi, életében is sokat szemétkedtek vele a városházi politikusok és a szolgálóik.

Szabóbé 2004.09.28. 17:53:18

A szokásos petreromános lejáratási kísérlet. Meg kell támadni ezt is. Bezzeg ha a MODEM rendezné! Nagyon kisstílű akciód már megint. Nézzél lovat!

Kácsor Zs 2004.09.28. 17:53:18

Román Petra, a tömör válaszom a kérdésedre: NEM.

NEM és NEM.

A Tar-túra NEM apropó a részegségre.

Ilyenkor NEM tartjuk magunkat lelkes műértőknek.

A lényeg NEM a fokozatos elgyengülés.

Ha kíváncsi vagy rá, gyere el.

De előzetesen és tapasztalatok hiányában kéretik NEM gunyoros megjegyzéseket tenni egy olyan rendezvényről, amely egy elhunyt ember emlékére született.

Érted?

Tar MEGHALT, és mi rá emlékezünk.

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Ez az a túra, amelynek apropóján merev részegre isszák magukat a lelkes műértők? A DOTE-n is volt ilyen,(kis vérkör vs. nagy vérkör)a kocsmák számától függően, de a lényeget a fokozatos elgyengülésben lehetett torkon ragadni.
süti beállítások módosítása