Vasárnap vonulás

Lassacskán a városkép részévé vált a Magyar Gárda.

 

Most éppen a Hősök Napja alkalmából fognak díszelegni a gárdisták a Kossuth téren május 25-én 15 órától. De voltak ők már alegységben ácsorgó részesei a hivatalos városi ünnepségnek október 23-ánugyanúgy és ugyanakkor koszorúztak március 15-én, mint például a polgármester, bár előző nap saját vonulásos megemlékezésük is volt, de ők szeretnek forgolódni a főtéren, ahol sokan látják szép egyenruhájukat. Ha úgy hozza a dátum, Horthy Miklósra emlékeznekesetleg multik ellen demonstrálnak a belvárosban. Ez van, ez lesz.

Hogy mi történhet Debrecen főterén, annak nagy jelentősége van, arról a legmagasabb egyszemélyes szinten születik döntés. Bár az önkormányzati engedélyezéshez kötött rendezvény nem keverendő az előzetes rendőrségi bejelentés után szervezhető eseménnyel, a rossznyelvek és a Piac utcai fák susogása szerint rendszeres egyeztetés zajlik a Magyar Gárda és a Városháza között. Különben honnét is tudnák, hogy éppen szabad-e a főtér vagy nem szabad?! – mondogatják a magukban, szűk körben morgolódók, akik minden valószínűség szerint kisebbségben lehetnek a városban, a cívisek ugyanis nagyobb létszámban még nem adtak hangot tiltakozásuknak, hogy talán vasárnaponként ne bakancsosok menetelgessenek a korzón, hanem például babakocsit tologató szép fiatal magyar családok sétáljanak.

Ha nem tiltakoznak, akkor vagy egyetértenek a gárda jelenlétével, vagy nem érdekli őket, ahogy a város értelmiségének – vélhetően mélyebb következtetésekre képes, távlatokban is gondolkodni tudó – elitjét sem. Márpedig ha senkinek semmi kifogása, akkor a Magyar Gárda gárdázik a belvárosban, előbb ritkábban, aztán egyre sűrűbben, s mára részévé válik a városképnek, otthon van.  

Jó ez Debrecennek? Jó az, hogy a szélsőjobboldali nézeteket vallók kelet-magyarországi fellegvárának tartják a várost? Tényleg az lenne?

Eddig úgy tudtuk, hogy a Fidesz legerősebb bástyája. De hány Fidesz van ebben az országban?

Orbán Viktor pártelnök nemrégiben állítólag azt mondta egy nem sajtónyilvános beszélgetésenhogy ha kormányra kerül, úgy fog tenni a Magyar Gárdával, mint Horthy a nyilasokkal: kioszt nekik két pofont, és hazazavarja őket.

A helyben hatalmon lévő debreceni fideszeseknek nincs efféle elszánásuk, nem mondanak ilyesmit, homlokukat sem ráncolják. Ők együtt koszorúznak. És a többi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr95482415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóbé 2008.05.22. 16:43:40

Ha jól emlékszem, az egykori történet nem azzal fejeződött be, hogy Horthy kiosztott két pofont a nyilasoknak, erre azok hazamentek. Ennél borzalmasabb volt a folytatás.
Tehát szerintem az Orbán-féle megoldás is kevés.

civiske 2008.05.22. 17:15:46

Ha azt hiszik, hogy a Magyar Gárda miatt elmennek a romák Debrecenből, akkor nagyon tévednek.
Ellenben ha elterjed a világban, hogy Debrecenben a szélsőjobb a király, akkor ne várjunk ide külföldi befektetőket (az ázsiaiak sem hülyék), turistákat, nemzetközi sporteseményeket.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.05.22. 17:51:19

én nem tartom magamat se szélsőbalosnak, se szélsőjobbosnak. egyformán utálok mindenkit.

józan' 2008.05.22. 17:59:41

"Jó ez Debrecennek? Jó az, hogy a szélsőjobboldali nézeteket vallók kelet-magyarországi fellegvárának tartják a várost? Tényleg az lenne?"

szerintem ne hallgass több klub rádiót.

Teve 2008.05.22. 18:04:07

1998-2002 között asszem sem gárdák, sem vér és becstelenség nem volt.
2002-200? szélsőséges jobboldali megmozdulások. Lássuk be Gyrcsány nem tudja, vagy nem akarja kezelni a helyzetet.

Heats33ker 2008.05.22. 18:23:00

De volt. 1999 Viking klub pl.

Utána nem engedték őket a Várba. Miért is??

Teve 2008.05.22. 18:25:20

Heats33ker 2008.05.22. 18:23:00
Nyilvános gyűlést értettem , az nem nagyon volt.
Ma hetente van egy. Undorító ,hogy Gyurcsány nem tesz semmit.

calam 2008.05.22. 18:40:01

nem értelek titeket. szerintem nem lehet betiltatni semmit, legfejjebb tiltakozni ellene. Ez egy szar érv, és igazából baromi ideges vagyok olyankor amikor a 98-2002 hozzák fel. Mindenkinek MINDENKINEK van joga felvonulni, tehát ez OV-től nem érdem, hanem szégyen. Ja meg azt bizonyítja, hogy az ő egyszemélyi döntése mozgatta a rendőrséget. Ez akkor okké, ma nem? (Szerintem semmikor sem bizonyos szempontból)

ketyosz 2008.05.22. 18:54:46

Urak,
Én baloldali érzelmű vagyok (Még mindig, röhej, mi?!), de nincs semmi bajom a Magyar Gárdával. Vegyük észre, hogy:
1. Eddig semmi törvénytelent nem tettek.
2. A helyzetet "szegény, szerencsétlen" cigányok gerjesztették. Senki nem akarna kikelni ellenük, ha dolgoznának, igyekeznének beilleszkedni a társadalomba. Jelen pillanatban a bűncselekmények döntő hányada az ő számlájukra írható és nap-mint-nap azzal szembesülünk, hogy az igen sovány visszatartó erejű retorziók hiányában nem is változik semmi. A velük kapcsolatos segélyezési politika is rossz, nekem is böki a csőröm, hogy milyen jogon kap egy ember/csoport inygenesen házakat és/vagy kisebb-nagyobb pénzösszegeket, miközben én nyögöm a házam hitelét és minden fillérét keményen megdolgozom.

A Magyar Gárda számomra is a nyilas (vagy bármilyen, hisz a név mindegy) erőszakszervezetet idézi fel, eképpen tetszeni nekem se tetszik.
De! Addig míg nem tesznek semmi törvénytelent, sőt jelenlétük egyes bűnözéssel erősebben súlytott településre/kerületre akár ideiglenes megnyugvást hoz - tehát eképpen tevékenységük hasznos - fellépni nem szabad ellenük, maximum a nem tetszés nyilvánítható ki.

2008, Magyarország - egy baloldali ember gondolatai

angyal 2008.05.22. 19:12:20

ketyosz:
Jeeeeee, ma Magyarorszagon van olyan, aki nem anyazik jobbrol-balra, vagy balrol-jobbra, vagy csak ugy egyaltalan...
Kellemes meglepetes volt...minden tiszteletem, lehet tanulni a szemleletbol mindenkinek, nem itt tartanank, ha a "tobbseg" igy viszonyulna

calam 2008.05.22. 19:16:17

ketyosz
Hát a MG mondjuk azt, hogy kiment jónéhány cigánysorra megfélemlíteni, ez elég. Mutass statisztikát, arra, h kik követik el a legtöbb bűncselekményt? Cigány, úgy általában? Ez nem butaság? Tudod, h akik házat kapnak milyen körülmények között élnek? Nem azért kapják a segélyt, mert cigányok, hanem azért mert nyomorult körülmények között élnek. Nem teremthet nyugalmag a MG, amikor félelmet gerjeszt. A hozzászólásodból süt az előítéletesség a tudatlanság, és az empátia teljes hiánya.

baszki 2008.05.22. 19:21:07

A piros - fehér csíkos zászló bennem is rossz emlékeket ébreszt. Hiába tettek rá kék téglalapot fehér csillagokkal. Tiltsák be!

Redl 2008.05.22. 19:35:48

A gárda arra alapoz, amire lehetett már néhányszor kis hazánkban: félelemkeltés külsőségekben s tettekben, demagógia, radikális nacionalizmus, a vallás felhasználása népbutitásra...
Bár, Debrecen főbb gondja jelenleg inkább az, milyen csinos adósságot halmozott fel a város Kósa uralkodása alatt..

Casus Belli 2008.05.22. 19:47:57

Ketyosszal teljesen egyetértek. Azt hiszem mindent elmondott, amit írni akartam. Pedig én nem sem vagyok jobbos.

Teve 2008.05.22. 19:56:01

Lecsó:
Hozzávalók (6 személyre):
2 kg zöldpaprika
70 dkg paradicsom
20 dkg vöröshagyma
10 dkg zsír (olaj)
pirospaprika


A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a felkockázott hagymát. Húzd le a tűzről, keverj el benne egy csapott evőkanálnyi édespaprikát, add hozzá a felvágott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, majd tedd vissza a tűzre. 3-4 perccel később tedd bele a meghámozott, felvágott paradicsomot is. Keverd össze, sózd meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forrald. Amikor a paprika és a paradicsom már összeesett, csökkentsd a tüzet és a lecsót fedő alatt párold puhára.

Sült szalonnával, virslivel, debrecenivel, tojással és hasonlókkal szinte korlát nélkül dúsítható.
Anyám szerint kifejezetten jót tesz neki, ha egy kicsi fokhagymát is teszünk bele. Ha valamely összetettebb ételben a friss lecsót konzervvel kell helyettesíteni, akkor úgy lehet számolni, hogy feleannyi konzervlecsóra van szükség, mint amennyi a frisshez felhasznált paradicsom és paprika összsúlya lenne.

ketyosz 2008.05.22. 19:57:45

Pont fordítva calam-kolléga.

Igen empatikus embernek tartanak ismerőseim, én magam még túlságosan is annak tartom magam.
Előítéleteim valóban vannak, de ezeket a tények és több év tapasztalata szülte. Én valóban tiszta lappal születtem-indultam, szüleim mentesek ezektől a gondolatoktól.
Vegyük észre, hogy nem igaz, hogy csakis a nagy állami ellátórendszerek működése és/vagy azok hiánya okolható ezen csoport lemaradásáért és a szegregáció megerősödésért. Lehet valaki bármilyen tudatlan és iskolázatlan, ha megvan benne az igény a kitörésre, de ne menjünk ilyen messze, legyen elég a beilleszkedés, akkor a lehetőségek adottak voltak. Szerintem még most is azok, bár az is tény, hogy egyre rosszabb a helyzet. A helyzet romlása viszont véleményem szerint megint csak a cigányság számlájára írható. Viselkedésük, életvitelük visszatetszést szül az emberekben ezért igyekeznek magukat és családjukat - életüket - távoltartani tőlük, ez pedig gerjeszti a szegregációt.
Tegyük a szívünkre a kezünket: Ki ne tenné ezt? Úgy gondolom te sem iratnád szeretett gyermeked egy rossz hírű iskolába csak azért, hogy "megmutasd". (Ha) Te a törvények és az elfogadott társadalmi normák szerint élsz, akkor úgy fogod gondolni, hogy: "Én minden elvárhatót megtettem, a baj nem az én készülékemben van - változzanak ők!" Senki nem róhatná fel ezt neked, mert teljesen igazad lenne.
A megélhetési családalapítás problémája és a bűnözési statisztikák nem ilyen vagy olyan irányba kitekert vélemények, hanem sajnos tények.
Ha kicsit leereszkedik a lila/vörös köd a szemed elől, akkor vedd észre, hogy nem a régi idők kényszersterilizálási "megoldása" (hogy az ilyen-olyan "Endlösung"-okról már ne is essék szó) után kiáltottam, sem pedig a (számomra igen rokonszenves) KMK intézménye után, csak egyszerűen véleményem és igényem fejeztem ki, miszerint: Ez így nem jó, megoldás kell!
Én a törvények szerint élek, közalkalmazottként rendesen beleteszek a kalapba és nem tűröm, hogy az kifollyék, vagy arra méltatlan célokra/csoportokra herdálják el.
Tény: Minél tanulatlanabb az ember annál nehezebben fogadtathatóak el vele a társadalmi normák. "Minek dolgozzak, ha megkapom a kis jussomat anélkül is?" Kényszerítőerő kell, hogy ezek az emberek beálljanak a sorba. Ha már a képzés oldaláról nem jártunk sikerrel, akkor az alapvető érzékekre kell hagyatkozni. Nem kell mindenkinek diplomás embernek lennie, szükség van olyan munkásokra is, akik leszedik a paradicsomot, vagy az utcát seprik - tisztelet a munkájuknak. DE FEL SE MERÜLHESSEN BENNÜK AZ, HOGY KIFIZETŐDŐBB BŰNÖZNI, SZÜLNI A NYOMORBA EGY RAKÁS GYEREKET A SEGÉLYÉRT, MINT TISZTESSÉGGEL MEGDOLGOZNI A MEGÉLHETÉSÉRT, AHOGY MÁS IS TESZI!
Az esélyt meg kell adni, de ha valaki önszántásból nem él vele, akkor az államnak igenis le kell vennie róla a kezét. Pl: szociális alapon kapjon tüzelőt meg ételt, de ezt az eszméletlen "segélyezést" be kell fejezni. Azt hiszem épp Romániában van valami hasonló dolog, de ezt csak hallomásból tudom, nem is szeretnék rá támaszkodni.

Magyar Gárda és félemkeltés: Igazad van - ami félelmet kelt, nem hozhat megnyugvást. Bennem is félelmet keltett először a fekete paramilitáris csoport látványa. Miután viszont láttam, hogy ők valóban kínosan ügyelnek arra, hogy a törvény betűje szerint járjanak el, félelmem nemtetszéssé sorvadt. Hogy azokban a fent emlegetett csoportokban továbbra is félelmet kelt, az nem véletlen. Aki tisztességes az nem fél sem az APEH-tól, sem pedig a Rendőrségtől - akinek viszont vaj van a füle mögött az jobban is teszi ha fél. Ez a félelem ugyanis nem lehet azoknak az embereknek az osztályrésze, akik egy életen át tisztességesen dolgoztak.
A Magyar Gárda eltitkolt szellemiségének és ki nem mondott céljának valóban nincs helye egy demokratikus társadalomban - legalább olyannyira nem, mint a megélhetési családosoknak, a bűnözőknek (faji hovatartozástól függetlenül), a manapság egyre erősödő politizáló papságnak és a megélhetési politikusoknak sem (hitvallástól függetlenül).

calam 2008.05.22. 20:14:57

nos, ketyosz, sokat és hosszan írtál, nem bírok mindenre reagálni, mert sem erőm sem időm nincs.
Akkor hátulról kezdem: ez egy faszság: kisgyerekeket nem engedtek ki Kerepesen az utácra a gárda miatt. Az anyuka aki félti a kisgyerek az miről is tehet? hol rossz a lelkiismerete? Mondcsak amikor csak egy irat egyeztetsére behív az APEH nincs benned némi félsz? Ha azt mondod nincs nem hiszem el.
Az nem merül fel benned, hogy utanánézz a cigányok körében a születési ráta 2,0 alatt van. Amúgy az egész világon az a tendencia, hogy ahol nagy a szgényésg sok gyerek születik, hiszen bizonyos dolgokhoz nem jutnak hozzá, amikhez a jobb módúak igen. Na ez a minek dolgozzak? Azért ez is mélyebb probléma, amúgy a rendkívüli magyar adófizetést tudnám mondani, mint nemzeti sportot. Amúgy az nem sehgély, ha dolgozni kell. Akkor az munkabér. Segély azért jár mert nyomorúságos körülmények között él.
A helyzet romlássáért csak a cigányok felelősek, assszem erre inkább nem is reagálok szükségtelen. Ez egy baromi nagy előítélet lufi, amit ki kellene pukkasztani. Na most az, hogy te x számú tapasztból sok százezer emberre következtetsz az csak a te hiányosságodnak tudható be. Bűnözés: statisztika, addig meg ne gyere nekem a paraszt indukcióval . (egyszer láttam, mindig igaz)

Gabó 2008.05.22. 20:22:14

Ott a pont. So embernek azszúrja aszemét, hogy vannak olyanok ma kishazánkban akik nem akarnak az oszd meg és uralkodj el alatt élni. Nem gondolnám, hogy a MG tagjai neonácik lennének vagy szélsőjobbosok. Majd ha valóban bármi olyat tesznek ami ezt igazolja akkor lehet rájuk bélyeget nyomni. A kételkedőket kérem arra, hogy költözzenek olyan helyre ahol a kisebbség a többség és menjenek el két három napra otthonról. majd meglátják mennyire is tehetelenek, kiszolgáltatottak. És a rendőrség nem tudja megoldani ezt.

calam 2008.05.22. 20:30:45

de bezzeg a MG az megoldja! mutass már statisztikát, ami ezt igazolja, a félelmen kívül

Keiichi 2008.05.22. 20:33:04

Calam az a baj veled, hogy nem ismered el más igazát... hanem a saját igazadat - amit neked is más vert bele a fejedbe - próbálod bizonygatni...
Azt, hogy a cigányok születés rátája 2,0 alattvan remélem csak viccnek szántad.
Egy 1000 és 1 -szer totál átrágott dolgot akarsz itt félremagyarázni... ne tedd.

n-n-n 2008.05.22. 20:34:31

Ahogy az várható is volt, pvcpadló megint rittyentett egy magyargyűlölő postot, ki is rakta menten az index. Így megy ez aban az országban, ahol a magyar kisebbségben levő, alacsonyabbrendű, kihalálásrí ítélt népcsoport.

átlátó 2008.05.22. 20:35:49

Teve!:) :)
A gárda "valamilyen " oknál fogva jött létre. Ok okozat. Bennem nem kelt félelmet.

Gabó 2008.05.22. 20:36:22

Calam!
a 2.0 alatti ráta nem igaz arról már nem is beszélve, hogy mondjuk a nem cigányoknál 1 generáció az ott 2. Előitélet lufi inkább a MG felé van benned, hiszen még egy gárda tag sem követett el olyan dolgot amit Te irsz ellentétben a kisebbséggel.

Jobbradikál · http://jobbradikal.blogspot.com 2008.05.22. 20:37:42

Kurvára nem vagy képben.

Szerintem a Magyar Gárda tagjai éppen azokat a magyar anyákat-családokat védelmezik, akikre te valójában nagy ívben szarsz, mert csak egy nyomorult balos vagy, akinek nem fontos, ha cigányok ütik-verik a mási kajtához tartozó magyar állampolgárt, aki jelesül éppen magyar nemzetiségűek.

Hülye birka, baromarcú vagy, ha azt hiszed, a Magyar gárda problémája fontosabb, vagy akár egyenrangú a cigányok élősdi magatartásával. És nem minden cigányról beszélek, természetesen.

Hogy egészen pontosan hány %-ról van szó, azt éppen az általad védelmeezett liberális cucilista demokratikus moslék-rendszer akadályozza meg.

Ui: A hazugokat lelövik, ugye? :)

ketyosz 2008.05.22. 20:43:24

Nem hinném, hogy a MG megoldja, nem is volt szó ilyenről.
Keiichi kolléga, ez sem igaz teljesen, mert calamnak is sok dologban igaza van abban amit írt.
n-n-n: No ez a faszság - tele hócipőm ezzel az egész magyargyűlölős hülyeséggel. Azért mert valakinek nem tetszik a MG miért lenne magyargyűlölő? Én balos vagyok, nem tetszik a gárda, de nem akarom beszüntetni. Kikeltem a cigányok ellen (leglábbis calam kolléga ezt bizonygatja) - akkor én most mi vagyok? Zsidó? Náci? Magyar? Magyargyűlölő? Cigány? Esetleg milyen keveréke ezeknek?

calam 2008.05.22. 20:50:15

Nos, a ráta az 2,0 alatt van ezzel ne vitatkozzatok, ezen nincs mit félremagyarázni. Én elismerem más igazát, de te ezt remekül megállapítottad rólam 2-3 komment alapján, ez mondjuk komoly képesség. Nos az én fejembe bevert bárki bármit is nem. MEggyőződésem, hogy a legtöbb itt kommentelőnél több féle dolgot olvasok el, pontosan a függetlenségem megőrzése miatt. Bár nem hiszem, hogy az, h nem vagyok előítéletes valaki által a fejembe vert valami lenne.
Mondcsak: KEdves Jobbradkál, honnan veszed hogy én mire szarok és mire nem? Az, hogy felháborítónak tartom, h kisgyereket, érted KISGYEREKEKET, félemlítenek meg, még nem azt jeletni, h a bűnözés legkisebb formáját is elfogadhatónak tartanám, okoska.
Ja és aki mégegyszer cuculistázik rám, vagy azt mondja, hogy szoci vagyok vagy hasonló arra rászabadítom Semjén Zsolt és Szili Katalin keverékét.

Gabó 2008.05.22. 20:50:18

Ha pedig a félelem oldja meg a bünözési problémát, akkor legyen igy. Az emberek egy része azért nem csal adót, lop, vagy megy át a piroson mert fél attól hogy megbüntetik. Na most akkor ez igy nem jó?

calam 2008.05.22. 20:52:15

de jó, csak azt törvényesen lefektetett alapelvek alapján történik, nem pedig homályos szittya-magyar-nyilas elvek mentén, amik bármikor önkényesen értelmezhetőek egy kis jegyiroda elleni tüntetésre, vagy esetleg egy kis megfélemlítésre. Az a demokrácia ahol egy szervezetnek van joga az erőszakra, ez pedig a rendőrség, másnak nem lehet!

TEVE 2008.05.22. 20:53:01

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
Ugrás: navigáció, keresés
Az önkielégítés, idegen eredetű szóval maszturbálás vagy maszturbáció a nemi szervek kézzel vagy szexuális segédeszközökkel történő ingerlése, melynek során a férfi vagy nő közösülés nélkül jut el az orgazmusig.

Célja lehet a meglévő szexuális vágyak levezetése, amikor valaki nem tud vagy nem kíván másokkal szexuális kapcsolatot kialakítani, de öncélúan is előfordul. A házasságban vagy tartós párkapcsolatban élők együttlétének is része lehet maszturbáció (például ha a közösülést valami okból kerülni akarják); egyéni formája viszont (főleg, ha a partnertől eltérő ábrándokhoz kapcsolódik) csökkentheti az egymás iránti szexuális vágyat.

Régen erkölcstelen cselekedetnek tartották (és a katolikus egyház ma is „a tisztasággal súlyosan ellenkező bűnök” közé sorolja[1]), a kutatások alapján azt lehet mondani, hogy a szexualitás tanulásának egyik eleme a maszturbáció. Kimutatták továbbá, hogy férfiaknál a rendszeres maszturbáció (pontosabban a szexuális aktus nélküli ejakuláció) segít megelőzni a prosztatarákot, mert kiüríti a felhalmozódó rákkeltő anyagokat: akik hetente ötnél többször ejakuláltak 20 és 50 éves koruk között (elsősorban a húszas éveikben), azoknál harmadával kisebb eséllyel alakult ki prosztatarák.[
TI ITT VERBÁLISAN MASZTURBÁLTOK. EJNYE!

Casus Belli 2008.05.22. 20:55:11

Csak egy kérdést vetnék közbe:

Volt valakinek konkrétan bármilyen kellemetlen élménye a Magyar Gárdával kapcsolatban?

Tényleg kíváncsi vagyok.

ketyosz 2008.05.22. 20:57:04

No leszállt az este, összeröffentek a fajmagyar, radikálisoknak csúfolt megmondók is...
Mikor megnyilvánultok mindig arra gondolok, hogy bárcsak vissza lehetne nézni a történelmet, mint egy filmet. Nem egyszer kiderült már, hogy az ősi szittyatudatú emberkék közvetlen felmenőit épp a jelenlegi elvtársaival egytudatú emberkék lőtték pár évtizeddel előbb a Dunába sárga csillaggal a mellükön, esetleg a leghabzóbb szájú kommunistaellenesekről derült ki, hogy a múltban bizony köttettek ilyen-olyan megegyezések, melyekről szeretnek mélyen hallgatni. Az egyik ehhez hasonlatos legszebb élményem az volt, mikor jobbradikálhoz hasonló fajmagyar barátom családfakutatást végeztetett és kiderült, hogy román származású! Nem erdélyi, hanem "fajromán"! :DDD
Ennek ellenére teljesen jó arc, tisztességes ember - igazi hazafi, csak kikerült egy rész az átkozódásaiból. Manapság már csak zsidózik meg kommunistázik.... :PPP

Ősi szittyaérzelműek: Középsuliban volt egy történelem tanárom. Azt mondta, hogy ha valaki - történelmünk ismeretében - azt meri magáról állítani, hogy (faji alapon) tiszta magyar, azt leköpi. Teljesen igaza volt, van.

Gabó 2008.05.22. 20:57:43

Az ott a Gárda volt? nem tudtam, bár máshol hallottam már hogy a Gój Motorosok tették. Javaslom hogy költözz oda közéjük, vagy csak ahol viszonylag sokan vannak és megértesz mindent. Barátnőm szülei laktak ilyen helyen (Tápióbicske), nem mertek elmenni otthonról egyszerre mert mindent elvittek a lakásból (gondolok itt a hütö tartalmára,stb) A rendőrség tehetetlen volt.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.05.22. 21:08:44

Amit az index ír, az mindig igaz, ezt mindenki tudja.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.05.22. 22:55:25

calam: ": kisgyerekeket nem engedtek ki Kerepesen az utácra a gárda miatt. Az anyuka aki félti a kisgyerek az miről is tehet?"

LOL, neeeee, most komolyan. Sírok a röhögéstől. Hány kisgyereket koncolt fel, erőszakolt meg, vert félholtra, rabolt ki eddig a Gárda?
magyargarda.hu/node/192
Úristen, ezek a gyerekek itt halálos vesélyben voltak!!! Hát anya az ilyen, aki odaengedte őket?!
Érdekes, Szögi Lajos autója elé meg ki merték engedni a gyereket...

A valóság ezzel szemben az, hogy én nem szivesen merészkedek ki az utcámba mert a kreolgárda folyamatosan itt masírozik, bepiálva, bedrogozva. Érdekes, engem senki nem akar megvédeni, pedig már megloptak, megzsaroltak és folyamatosan félelemkelően viselkednek.

calam 2008.05.23. 02:10:52

dehogynem, megvéd a MG, Szögivel hogy függ össze mindez, ezt nem értem, mi az, h ott engedték, ez akkora ostobaság, hogy nem értem hogy tetted le az érettségit márha letetted egyáltalán
TaTa86, akkor kicsit olvass utána, ez történt.

9mmPara 2008.05.23. 19:42:00

Egy kis más: az I. Pneumobil Verseny abszolút győztese a Debreceni Egyetem csapata, a DE-AMTC lett, és ők nyerték a távolsági futamot is, egy palackkal több mint hét kilométert téve meg.
Gratulálok a Debreceni Egyetem csapatának!
a vonatkozó cikk: totalcar.hu/magazin/kozelet/pneucup

Keiichi 2008.05.24. 09:18:49

calam, az állitásomat fenttartom... nézz magadba... ha eggyáltalán érdemes.

cardealer 2008.05.25. 13:34:18

Ahol a Gárda eddig megjelent, ott hódolás volt, meg csönd, a kancigányok maguk alá húzták a farkukat, még a seggüket is kitörölték félelmükben s aznap javult a bűnügyi statisztika. Köszonjétek a Gárdának, mert amíg a rendőrséget köti a sok liberál jogszabály, addig nyugalmat ne várjatok. Lehet beléjük kötni, cikizni megjelenésüket meg vonni a nagy párhuzamokat, de ezt főleg azok teszik, akik a Róbert Károly körúti környékről írogatnak, személyesen cigánnyal még nem is találkoztak; tessenek lejönni Hadházra egy nagy sétára este nyolc után, aztán írni. Addig marad az ATV meg a Népszava, esetleg néhány eszement szadeszos blog. Vidékből meg max. a Balaton. Szóval egy kicsit közelebbről árvalányhajas gay parádék mentorai. Uff.

rever 2008.05.25. 17:48:21

Orbán Viktor a mérvadó a gárda ügyében.

Pannóca · http://pannoca.freeblog.hu/ 2008.05.25. 21:02:24

Melyik magyar gárda?

Vagyis: nincs is magyar gárda! és nincszuschlágügy! :)

Szakály György · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.05.26. 13:32:30

Ketyosz cikkéhez mellékelek egy kiegészítést az általa említett erdélyi romahelyzetről. Lehet ezt akár Gárda nélkül is csinálni, ha nem olyan puhány a lakosság, mint ideát:

Subject: FW: Na, ezt kéne terjeszteni!!!! küldd tovább, hátha elterjed a megoldás (fwd)

Elég sűrűn járok Erdélybe, és ottani cigó tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek..
A csíki területet járom rendszeresen, számos ottani barátom véleménye azonos
ebben a kérdésben.

A cigók szisztémája nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani
"kezelési módszerek" sokkal ésszerűbbek, és célravezetőbbek mint nálunk.
Az eredményt ott is az összetartás hozta meg, - mármint a székelyek
összetartása - és következetessége a parazitákkal szemben.
Minap történt egy kis csíki faluban, hogy jártunkban-keltünkben többször
is belebotlottunk a helyi önkormányzat teherautójába, mely a cigány portákon
végig haladva, itt is ott is "letett" egy kupac tüzelőt.
Kérdeztem helyi barátomat, hogy mi ez?
Mire mosolyogva elmondta, hogy tudod, nálunk más a cigányok segélyezése
mint nálatok.
Itt pl. pénzt egyáltalán nem kapnak, csak ha családi szinten 180 nap
munkaviszonyt fel tudnak mutatni. A 180 napot összehordhatják többen egy
háztartásból, de ez a minimum követelmény, hogy egyáltalán kaphassanak valamit. Így aztán amikor az idénymunkák elkezdődnek a földeken, a cigók szépen elindulnak napszámba, mint a többi rendes, dolgos emberke, és a cselekvőképességüket kiélik a földeken.
Ott nincs tele a kocsma, léhűtő, segílykéből játékgépező, késelő
cigányokkal, hanem a kocsma a falusi kultúra, beszélgetős, társadalmi
színhelye ma is, ahogy rendesen volt.
A székelyek bölcsessége megmutatkozik abban is, hogy a cigók életmódját
nem csak tétlenül szemlélik, hanem annak sajátosságaiból le is vonják a
helyes következtetést, és nem engednek teret a szélsőséges, deviáns, agresszív
megnyilvánulásoknak. Például, ha a cigány elköti a székely ember biciklijét a templom elől, akkor a székely ember 3-4 vagy 5-10 - amennyi szükséges - komájával bemegy a
cigány portájára. A minimum az, hogy elhozza a biciklijét, de ha szükséges,
úgy elverik a cigányokat, mint szódás a lovát. Halmazati büntetésként
feljelenti,
5-10 tanúval alátámasztva) és elmegy a "híre", hogy a cigány lopott a
székely embertől, aminek következtében a székelyek olyan terrorba részesítik az érintett családját, hogy az eget is nagybőgőnek nézik.
Alap, hogy munkát senkitől se kap, ugrik a 180 nap, nulla segély. Ennyi.
Lehet cihelődni.
Tetszik a polgármesterek hozzáállása is. Mivel a falu pénzéről és adójáról
van szó, nem engedik azt elherdálni. Az említett tüzelő szállítmány is a segélyezés része volt, de barátom szerint akár naponta is kaphatnak valamit a cigók, de szigorúan
csak "természetben". Egyik nap kenyér, másik nap cukor-liszt, harmadnap egy zsák pityóka, utána meg beváltható tej, tészta, vagy konzerv jegy.
Pénz nuku. Pénz akkor van, ha dolgoznak.
Az önkormányzat is ellátja munkával a cigókat, és azok szorgalmasan festik
is az iskolát, takarítják az árkokat, gereblyéznek a templom kertben,
amiért persze fizetést kapnak, és egy igazolást a kiskönyvbe, hogy aznap
dolgoztak. A pénzből kifizetik a villanyszámlájukat, mint más tisztességes ember.
Saját szememmel láttam. hogy a helyi cigók lovakat tartanak, szekerekkel
bér fuvaroznak, és használják a kerti pottyantóst.
Alapvetően másként néznek ki, mint az itteni züllött fajtársaik.
Nem mondom, hogy "tiszta udvar, rendes ház" de legalább nem ér derékig a
sz@r a portájukon.
Amit még tapasztaltam, hogy a megfelelő bánásmód miatt, sokkal
udvariasabbak, például tudnak köszönni, ha bemennek barátom boltjába, és lássatok csodát, nem mernek a boltban lopni!!!
Az egész faluban 2-3 élelmiszerbolt van, a kapott jegyeket ezekben lehet
beváltani. Kivéve, ha tolvaj az illető.
Egyébként lehet sétálni a szomszéd faluba 5-8 kilométert, de ha ott is
kitelik a becsület, akkor gáz van.
Persze a boltosok is összetartanak.
A polgármesterek pedig beérik az adott szóval, hogy a cigó a kajajegyért
nem fog mást kapni, csak azt ami rája vagyon írva.
Nagyon tetszik ez a rendszer.
Tetszik mert értelmes.
Tetszik mert igazságos.
Tetszik mert humánus.
Tetszik mert láthatóan eredményes.
Láttam a cigány gyerekeket suliba menet. Hógolyóztak a többiekkel.
Láttam cigányt templomba menni.
Láttam karácsony előtt, ahogy a tüzelős kocsi karácsonyfát dobott be minden portára. Magyarnak, cigánynak egyaránt.
Ott ezt is megoldották. Tellett rá.
Mert nem hagyják, hogy ellopják a köz vagyonát.
Látom az összetartás erejét, és látom az egészséges életösztönt, hogyan
rendezi okosan, tevékenyen egy közösség az életét.
Látnám nálunk is. Példának biztos hogy nem rossz.
Ha már mi vagyunk itthon 1-2 ezer éve.
Szebb Jövőt!

És ha belegondolsz... ha sikerül átnevelni ezt a nem kis réteget, lehet
hogy a nyugdíjadat is kitermeli, de ha nem, legalább nem pocsékolja el.

Tehéntőgy 2008.05.27. 16:58:48

Többször felbukkant itt, hogy "a Gárda eddig semmi rosszat nem tett". Gusztus dolga, szerintem, ha valakik önkényesen kirakják a bírósági tárgyalásukon a hallgatóságból a nekik nem tetsző személyeket, az legalábbis nem túl szimpi. A cigánykérdést meg apartheiddel megoldani akarni dettó nem nagy bölcsességre vall.
Jó pár cigányt ismerek, akinek ennél több esze van :-)

ketyosz 2008.05.27. 20:52:21

Tehéntőgy:
Ez valóban nem volt okos húzás, többek közt ez is a náci időkre emlékeztet - ők nyomták el így a nekik nem tetsző, más véleményű résztvevőket. Igaz, ők ki is nyírták ezeket... :)

Az apartheidet idekeverni a hazai körülmények ismeretében minimum erős túlzás, de inkább demagógia.

Szakály Uram,

Tökéletes. Tökéletes. Nem jutok szóhoz. Ezt kell csinálni.

Tehéntőgy 2008.05.28. 18:01:42

ketyosz : (Bocs, közben névváltottam.)
Az apartheidet a Gárda egy tisztje követelte beszédben, azért kapcsoltam ide, nem demagógiából (mármint nem így nevezte, de amit elmondott, az lényegében erről szólt). Kérdés persze, hogy mennyire gondolta komolyan.
süti beállítások módosítása