Debrecen-Füzesabony világvége

Katasztrófa-turistáktól nagy pénzeket lehetne leakasztani ezért a bejárásért.

Enyészet uralta bakterházak, a tégláig lerabolt állomásépületek, vezetékek nélkül árválkodó telefonpóznák, itt rozsdás helységtábla, amott két botra illesztett… Pusztulás, nyomorúság, elhagyatott világ.

A Debrecen és Füzesabony közötti vasútvonalra még azt sem mondhatnánk, hogy Isten háta mögötti terület, hiszen vonattal ezen közelíthető meg a térség két nagy turisztikai nevezetessége: Hortobágy és a Tisza-tó (Tiszafüred, Poroszló). A kiindulópontja (vagy végállomása) pedig a büszke Debrecen.

Fotók következnek 2009 augusztusából.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr211324868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.08.20. 10:37:36

a kónyai megállóhely 100 éve ilyen. a gyökérkúti szolgálati ház sajnálatos, mióta az ikrek beköltöztek debrecenbe, és az apjuk meghalt, azóta nincs gazdája.
a füredi menesztőcsajt úgy látszik lecserélték egy öregebbre.
az egerfarmosi megállóhely pedig az átkos óta amortizálódik. messze van a falutól, és indokolatlanul nagy infrastruktúrát terveztek oda, gondolva füzesabony későbbi expanziójára. csakhát abból sem lett semmi.

a sínekről nincs fotó, pedig az az igazán cifra. hiányzó, ellopott síncsavarok, elkajlult sínszálak. az ötvenes évek óta nem volt felújítva az egész.

Pannóca 2009.08.20. 20:30:12

Én legutóbb nem mertem arra menni, inkább fizettem sokat a kör-IC-re, de megérte, mert "Vonattal utaztunk, ami elég rossz volt, a vágányzári menetrend miatt át kellett volna szállnunk Tiszafüreden vonatpótló buszra, aztán Poroszlón és Füzesabonyban is, ehelyett inkább a Debrecen-Füzesabony IC megoldást választottuk. Annak ellenére, hogy így 211 km (2 óra 30 perc) az út és nem 120 km (2 óra 58 perc), időben/komfortban jobban jár az ember."

StopSzmog 2009.08.20. 22:10:25

www.idokep.hu/~szvdom/allomas.php?az=gyok

Gyökérkút két éve sem nézett ki sokkal jobban

liberálisváros 2009.08.21. 09:40:33

Szerintem a forgalmisnya jól néz ki.

pudliho 2009.08.21. 18:26:56

Csodálkozok hogy nincs még kint az új hír.

Debrecen, gyilkosságok, dvsc szurkolók, stb. itt a nagy alkalom már látom is a köv. címet: "Kósa volt a megrendelő ?".
Egy ilyen alkalmat nem szabad kihagyni :-)
süti beállítások módosítása