Duplán kopogtatnak

Nyilvánosságra hozták a Fidesz-közeli helyek listáját.

Kétmillió ajánlószelvény összegyűjtését tervezi a Fidesz – ez a nap híre. Hatalmas szám! A célok pedig nyilvánvalóak: 1. Amit mi gyűjtünk össze, azt nem kaphatja meg más párt jelöltje, tehát jól megnehezítjük a konkurensek dolgát. 2. A gyűjtési részeredményekről, a célszám közelségéről, majd eléréséről folyamatosan lehet sajtózni mind országosan, mind a vidéki médiában. 3. Ekkora adatbázis, amekkorát építenek az ország felnőtt lakosságának negyedéből, komoly kincs lesz a jövőben is. 4. A kétmillió ajánlószelvény az szinte már maga a győzelem, ezzel azt üzeni a Fidesz, hogy a többi párt szavazója ne is menjen választani, mert felesleges fáradtság.

Egy dolog nem történhet meg a mai bejelentés után: az, hogy nem sikerül összehozni a tervezett mennyiséget. Mert az csúfos leszereplés lenne, komoly belső személyi felelősségre vonásokkal, kívül pedig nevetségessé válással. Talán nem véletlen, hogy a tervet nem Orbán Viktor jelentette be, hanem Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója, aki ha belebukik, hát belebukik.

Ez az egykori szocialista munkaversenyeket idéző tervszám minden bizonnyal fejfájást okoz a helyi pártszervezőknek, a debrecenieknek garantáltan. Nincs három napja, hogy Halász János debreceni országgyűlési képviselő és alpolgármester bejelentette, hogy a helyi Fidesz legalább 20 ezer kopogtatócédulát szeretne összegyűjteni a városban. Ez sem kevés, de nem lesz ám elég! Ha a tízmilliós országban kétmillió szelvény a cél, akkor a kétszázezres Debrecenben 40 ezret kell összeszedni. Minimum! De mivel Debrecen fideszes él- és mintaváros, és nem holmi ipari vagy bányász balosfészek, ezért cívishonban többet kell begyűjteni az arányosan ide számítható résznél. Azaz nem 40, hanem inkább 50 vagy 60 ezret. Huh! Kemény!

A siker érdekében nemcsak kopogtatással igyekeznek megszerezni az ajánlószelvényeket, hanem a város 50 pontján gyűjtődobozokat helyeznek el, ahová ügyes-bajos dolgaik intézése közepette a polgárok bedobhatják kitöltött ajánlásaikat. Nem új módszer ez Debrecenben, korábbi választások alkalmával is éltek ezzel az eszközzel. Ismeri a város, innét azonosítja, hogy mely boltok, kocsmák, gyógyszertárak tulajdonosai fideszesek. Hiszen nyilvánvaló, hogy csak párthoz közeli üzlettulajdonos ad lehetőséget kampányolásra a bizniszében. A helyi rossznyelvek szerint egyes boltosok még azt is alaposan megnézik és megjegyzik, hogy melyik törzsvásárlójuk pottyant a dobozba, s melyik az, amelyik csak legyint rá. Szintén ármánykodó emberek terjesztik, hogy annak az üzlettulajdonosnak, aki kihelyezi a fideszes gyűjtődobozt, később nem lesznek gondjai akkor, ha például a polgármesteri hivatalban kell valamit intézni. Jó tett helyébe…


A gyűjtőhelyek listáját fizetett politikai hirdetésként megjelentették a mindenpostaládás ingyenes városi hetikiadványban, hogy mindenki a kedve szerint kiválaszthassa a neki legközelebbi vagy legkedvesebb profilú helyet. Van itt minden: zöldséges, műkörmös, pékség, hotel, varroda, szépségszalon, lottózó, söröző, virágbolt, patika, horgászbolt, hentes, pizzéria, csárda, ékszerbolt, italdiszkont, autósbolt, cukrászda, szerviz, tüzép és presszó.

És még állatorvos és állatkereskedés is.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr481749383

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Körkép 2010.02.11. 21:31:01

Kicsit körbepillantva blog.hu hasonló témáin, mindjárt találtam pár olyat, amelyek sokkal céltudatosabban jutnak hasonló véleményre. Sokkal inkább a jelen helyzetet emlegetik, mint a szövevényes és bonyolult, sokszor nehezen befogadható kapcsolatot, az...

Trackback: Évérték 2010.02.11. 19:09:25

Arra gondoltunk, hogy - bizonyítandó, mi is tudjuk mi történik a világban - írunk egy vitriolost a nagy manitu aktuális évértékelésével kapcsolatban. De mivel nem mondott semmit, nem írunk. Köszönjük a figyelmet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2010.02.11. 16:05:35

... és a bolt sem kér pénzt a Fidesz reklámozásáért. Ez is segít abban, hogy a 386 millión belül maradjon a kampányköltség.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.02.11. 16:05:36

a politikai hovatartozásnak, mint a vallásnak és a szexuális életnek is magánügye kellene, hogy legyen az embernek.

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.11. 16:05:36

Na ezért nem tudom kire szavazzak... De győzzön a jobbik párt!!!

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2010.02.11. 16:05:36

"Van itt minden: zöldséges, műkörmös, pékség, hotel, varroda, szépségszalon, lottózó, söröző, virágbolt, patika, horgászbolt, hentes, pizzéria, csárda, ékszerbolt, italdiszkont, autósbolt, cukrászda, szerviz, tüzép és presszó.

És még állatorvos és állatkereskedés is."

micsoda alávalóság, hogy ezen vállalkozások tulajdonosai egy párt szimpatizánsai, ugye? foglalkozzanak a sörrel, a hússal, meg a kávéval inkább, ugye?

mi a baj a fenti rendszerrel, kedves posztíró?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.11. 16:05:47

mi valtozott 98, 02, 06hoz kepest?

mar azt az egyet leszamitva, hogy mivel az egyetlen komoly ellenfel tokonrugta, majd allcsucson vagta magat az egeszpalyas letamadas mukodhet:-))))))))

2010.02.11. 16:17:35

A 'fáradság' és a 'fáradtság' nem uaz.
Grammatikanáci lennék?

kicscsávók 2010.02.11. 16:17:35

"Van itt minden: zöldséges, műkörmös, pékség, hotel, varroda, szépségszalon, lottózó, söröző, virágbolt, patika, horgászbolt, hentes, pizzéria, csárda, ékszerbolt, italdiszkont, autósbolt, cukrászda, szerviz, tüzép és presszó.

És még állatorvos és állatkereskedés is."

És ezek hogy pofára esnek majd, ha kiborul a szekrényből a sok csontváz és nem lesz adó- és járulék csökkentés. Kénytelenek lesznek ugyanúgy ügyeskedni mint eddig (minimálbér, nyugta nem adás, stb.) és ugyanúgy nem lesz meg az elvárt bevétele az állam bácsinak és ugyanúgy nem lesz senkinek semmivel semmi jobb.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.11. 16:18:00

Akkor lenne nagy megrokonyodes ha a Fidesz ezt a valasztast is elbukna.

Durchzugabwicklungskommandant 2010.02.11. 16:20:02

@Bachterman: Az is, de ha vállalod, telekürtölheted vele a világot. Nem arról van szó, hogy a fidesz "kiadta" a szimpatizánsai listáját, hiszen ha belépsz a boltba, állatorvoshoz, stb. láthatod az urnákat a saját szemeddel.

immobull 2010.02.11. 16:23:17

szánalmas ország, szánalmas vezetőkkel...

freagle 2010.02.11. 16:24:19

@triumphator: Például az, hogy a patikákban törvény tiltja a politikai tevékenységet.
Ha jól emlékszem, épp most fut egy remek hecckampány Mesterházy ellen, mert ki merte mondani, hogy az orvosok között vannak jobbosok. Pedig ez triviális, mindenki tudja, aki az elmúlt néhány évben megfordult orvosnál.

A probléma egyébként az, hogy én pl. zöldségeshez zöldségért szoktam menni, és nem azért, hogy valaki letesztelje a politikai hovatartozásomat.

Ez megint egy olyan eszköz, amivel remekül meg lehet osztani a lakosságot és szítani a feszültségeket.

De persze a kétharmadért mindent...

rockjano 2010.02.11. 16:36:43

Lehet aranyos más-jellegű cédulákat is dobálni a dobozokba... fehérporos boriték stb...

Sir Galahad 2010.02.11. 16:39:32

Csak az 1. ponthoz szólnék hozzá, ebből nagyjából le lehet szűrni a posztíró szándékait. Aszongya a gyűjtés okáról: "1. Amit mi gyűjtünk össze, azt nem kaphatja meg más párt jelöltje, tehát jól megnehezítjük a konkurensek dolgát." Na most, ha a Fidesz összegyűjti mind a 2 millió ajánlószelvént, akkor is marad kb. 6 millió, mert nagyjából 8 millió választópolgár él az országban...

II.Briandrew 2010.02.11. 16:39:32

egy nap alatt ez már a második emeletes baromságról szóló poszt....unatkoztok???

az ember fejéhez nem tartanak puskát, hogy "ideadod vazze, mert lemészárollak a fidesz nevében"...de úgy látszik, hogy sokan hiszik azt, hogy ha a fidesz összegyűjt a több, mint 7 millió cédulából 2 milliót, akkor a többinek nem jut...hát ez a hülyeség csimborasszója!

és ami a legszomorúbb, hogy a sok ember, aki nem épp arra használja az eszét, amire való, még támogatja is ezt a mítoszt. jó kis ország ez, aztán csodálkozik mindenki, hogy itt tartunk!

Durchzugabwicklungskommandant 2010.02.11. 16:39:55

@freagle: Az alapvető probléma egyébként az, hogy sokakban él a tévhit, hogy ha kiderül a politikai hovatartozása hátrányok érik.

Az pedig, hogy ki kire szavaz, baromira NEM magánügy. Pont hogy közügy, a delikvens az ország kormányának összetételéről dönt. Ennél nagyobb közügy nincs is.

Nem azt akarom mondani, hogy a szavazás nyílt legyen, mert az veszélyes és súlyosan antidemokratikus, de ne jöjjön már mindenki azzal, hogy titok, hogy kire szavazott.

Egy példát mondjon valaki az elmúlt 20 évben kit ért komoly hátrány a politikai nézetei miatt!

mrbéla (törölt) 2010.02.11. 16:45:41

eléggé balos ez az index. főoldalon két blogajánló ami a fidesz k.cédula gyűjtése ellen buzdít. szépen vagyunk!

II.Briandrew 2010.02.11. 16:50:59

@mrbéla:

nem az a baj, megvádolták már az indexet azzal is, hogy jobbos, amin diszkréten elmosolyodtam, majd kértem, hogy olvassa is néha :)

amúgy láthatóan nem tetszett a drága szerzőnknek, amit az előbb írtam, mert nem merte közszemlére tenni, de megint leírom, hátha lesz bátorsága engedni megjelenni:

mi a toszt sír a szája pont egy olyan városban, ahol látszik a fejlődés évről-évre! ha használná is az eszét a kedves posztoló, akkor pont helyi szinten láthatná, hogy nem ördögtől való a fidesz, de már megint úgy védem, mintha rájuk szavaznék, pedig még erősen gondolkodom!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.11. 16:51:10

@mrbéla: miert?
csak balos lehet, aki az erosen balra huzo fideszt es modszereit kritizalja?:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.11. 16:51:30

@II.Briandrew: puskat valoban nem tartanak, de ha a fideszt mediamarktnak, vagy tesconak hivnak, ezert a tevekenysegert "tisztessegtelen verseny" cimszoval ugy 50 milliora birsagolna a gvh..:-)

kokoro 2010.02.11. 16:51:53

Ez a sokadik blog arról hogy jajj nem jut a kicsiknek. .. ugyan már a nagy pártok mindig önként és dalolva adtak kopogtatót a konkurens kicsiknek taktikai okokból ugye. Most miért lenne máshogy ?

hapcika 2010.02.11. 16:54:13

@mrbéla: Miért nem lehet kritizálni a Fideszt? Az index.hu-ra csak jobbosok írhatnak?

ki kicsoda 2010.02.11. 16:57:44

Nem az a baj, hogy a közgazdasági ismeretek híján lévő Orbán jogász(?) lévén hülyeségeket beszél, hanem az, hogy nem látszik mögötte egy jól felkészült egyformán beszélő, tudás birtokában lévő háttér, aki meg is merné mondani ezt neki. Ez viszont már tragédia és ami a nagyobb baj, a mindannyiunk tragédiája. Amiben Orbán nagyon erős háttérrel rendelkezik, az a megfélemlítő, gumigerincű, vörösesbarnaingesei, a "balsaiistvánok","demeterervinek" hada, a III/III-as operatív tisztek barátsága.
Gyűjtsetek csak szorgalmasan, hamarosan lefagy orcátokról a vigyor, pedig akkor már nagy melegek lesznek és az utcán fogtok óbégatni, ha mertek még megszólalni egyáltalán.

II.Briandrew 2010.02.11. 17:01:22

@az igazi Sipi:

a kopogtatócédula(vagy más néven ajánlószelvény) nem azért van, hogy a szekrényben vagy a párna alatt rejtegessük emberek! több, mint 7 millió van belőle, nem 2 millió 500 ezer, mert akkor megérteném ezt a hisztit, amit itt levágnak egyesek, hogy "jaj, úristen, meneküljünk, jön a csúnya fidesz és elveszi minden cédulánkat, holott mi nem is nekik akarjuk adni, jaj, segítség"

mint az oviban! másnak is jut, nem csak a fidesznek és attól mert valaki odaadja nekik, még nem is biztos, hogy rájuk szavaz! használjátok már amit remélek, hogy van is nektek: észnek hívják!

Durchzugabwicklungskommandant 2010.02.11. 17:37:25

@ki kicsoda: Ha a fidesz valóban az általad vizionált diktatúrát tényleg megvalósítja, esküszöm egy hónapig fizetem a söreidet!

Bummer 2010.02.11. 17:37:25

Képzeljék! Nem kötelező bedobni!

Lorp 2010.02.11. 17:37:25

@freagle: Csúsztatsz. Mesterházy nem azt mondta, hogy kapaszkodjon meg mindenki, vannak jobbos orvosok, hanem azt hogy a jobbos orvosok nem látják el megfelelően a balos betegeket. Ez ilyen fasiszta dolog lehet gondolom.
@hapcika: Más dolog kritizálni, és más dolog hülyeségeket ismételgetni, fasiszta diktatúrát sugalmazni.
És most mindenki sikítva meneküljön mert demagóg leszek! Az elmúlt 8 év történései után azon vergődni hogy egy párt mennyi kopogtatót akar összegyűjteni... Vicces na.

rakaz 2010.02.11. 17:37:25

Első Viktor királyunk, ugy él és dolgo-
zik, mint Dzougasvili... Igy én nem
csodálkozom, ezen a sztahanovista
munkaversenyen.

hitelflotta.hu · http://hitelflotta.hu 2010.02.11. 17:37:25

Kedves FIDESZ !

Most te hazúdsz éjjel-nappal.
Elkúrtad. Nem kicsit, hanem nagyon.

IME A FIDESZ SZÉGYENLISTÁJA :
Mádit leradírozta, Orbán Anita férjének BKV-s ügye, Szíjjártót jogerősen elitélte a Bíróság.....

Vajon lesz folytatás ?

lüke 2010.02.11. 17:37:25

milyen Fideszközeli
helyek?
a milánói scala fszt. első sora
vagy a Royal Albert Hall páholya?
vagy a grinzingi kocsma törzsasztala?
atya isten, hol vagyunk...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.02.11. 17:37:25

@II.Briandrew: senki nem mondta azt,hogy ez tilos.

ha gondolod, mutass egy kommentet, vagy posztot ami ezt allitja;-)

amit en es tobben is mondanak mindossze annyi, hogy meglehetosen tisztessegtelen, sunyi huzas ez a fidesztol, plane annak fenyeben, hogy aki emlekszik meg a rendszervalto viktorra tudja, mennyire fontos volt neki a prularizmus..

valahogy a mostani strategiaja, azaz "rugjuk ki a labat mindenkinek meg a valasztasok elott, aki akar egy szavazatot is elvehet tolunk" erdekes modon sokkal inkabb hajaz a kadari mszmp stratigiajara, mint egy rendszervalto szocialliberalis partbol jobboldali liberalissa, majd keresztenykonzervativva, majd napjainkra szocialdemokrata(?) - de mindenkeppen erosen balos, ugyhogy inkabb a demokratara vonatkozik a kerdojel.. - partta avanzsalt fideszere:-)

carrasco 2010.02.11. 17:39:02

@ki kicsoda: Ez így kerek, ahogy leírtad, de ezt a sok ostoba hályogosszemű jobber nem érzékeli.

Pincehelyi 2010.02.11. 17:42:35

@Sir Galahad: És abból mind el is megy, mi? 100%-os részvétel, sőt?

II.Briandrew 2010.02.11. 17:42:36

@az igazi Sipi:

én sajnos persona non grata vagyok ebben a blogban, mert nem értek egyet vele! jó a cenzúra, csak gratulálni tudok hozzá! azt hiszem, ez mindent elárul, nincs is több kérdésem! jó beszélgetést egymás között!

hitelflotta.hu · http://hitelflotta.hu 2010.02.11. 17:42:36

Gyerekek , ne bántsuk már azt a Viktor !

Fúj Komcsik ! Bezzeg az ÁTKOSBAN! :)

Éljen a Bőkezű Viktorunk !
Hajrá Magyarország !

Van pénz, van lóvé!

Örüljünk :) :)

Lesz minden , kánaán, nyugdíj , születik sok gyerek.... és minden happy :)

Én így szeretem ....

De felkeltem ...

Lehet, hogy újból aludnom kellene ?

Spéter46 2010.02.11. 17:43:57

Basa! Te már most be vagy szarva, pedig hol van még a választás?

Ppix 2010.02.11. 17:49:20

@triumphator:
"mi a baj a fenti rendszerrel, kedves posztíró? "

Normális országban semmi, itt a Balkánon csak annyi, hogy ha kiderül egy vállalkozóról, hogy nem a mi kutyánk kölyke, akkor baszhatja. Nem csak korrupció létezik, hanem hatalommal való visszaélés is.

Persze mindez fordítva, MSZP-vel behelyettesítve is működik. Vidék, kisebb települések, mindenki ismer mindenkit. A Fideszben sem szentek ülnek, anyámék kisvárosában is önkormányzati választások után szépen kirúgták az önkormányzati cégek vezetőit és jöttek helyükre a kipróbált pártkatonák 2006-ban.

Pincehelyi 2010.02.11. 17:50:28

@II.Briandrew: Mivel az egyes választók nem tudják, hogy egy-egy pártra éppen mennyi ajánlócédulát adtak le, viszont a Fidesz ajánlócédula-begyűjtési kampányt indított, ezért a kis pártoknak kevesebb fog leesni, ezért nem biztos, hogy elérik a 750-et, vagy amennyi kell egy jelölt állításához. Nem tudom, érted-e? Persze nem tudom, mennyire valószínű, hogy aki nem szokta leadni az ajánlót, az most éppen miért ne a Fidesznek adá oda? Egy kis párt kevesebb embert tud ingyen dolgoztatni, hogy gyűjtse a cédulákat.

stav79 2010.02.11. 17:55:52

Szerintem itt sokan nem értik a lényeget! Legelején tudja e valaki az itt kommentelők közül, hogy mi célt szolgál az ajánlószelvény?
Az ajánlószelvény arra szolgál, hogy a választópolgárok bizonyos száma (750) ajánljon egy arra érdemes embert egyéni képviselőjelöltként. Magyarán, hogy ne minden ökör indulhasson el...
De ehhez bőven elég EVK-ként, a hibákat is beleszámítva, 1000 ajánlószelvény, ami ugye összesen 176.000. Az ezen felül összegyűjtött ajánlószelvényeknek egyetlen célja, hogy más ne indulhasson (vagy csak nagy nehézségek árán) a választásokon.
Talán még emlékeznek az emberek, hogy volt olyan rendszer, ahol nem nagyon szerették, ha más pártok is indultak a választásokon... Én nem szeretnék ilyen rendszerben élni!!!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2010.02.11. 18:13:21

@Durchzugabwicklungskommandant: attól függ, mit értesz "komoly hátrány" alatt... Én például kétszer voltam feljelentve, no persze névtelenül. :D :X

pokesz70 2010.02.11. 18:21:34

1) Debrecen valóban szépen épül, annak is nézzen valaki utána, mennyi adósságot halmozott fel Kósa bácsi (én 450 milliárd huf-ról olvastam valahol, de lehet, hogy tévedek).

2) Úgy is meg lehet nyerni egy versenyt, hogy az ellenfeleket bezárjuk az öltözőbe. Meg úgyis, hogy jobbak vagyunk náluk.

icolicom 2010.02.11. 18:24:17

Akinek elege van az egymást váltó korrupt pártokból, a feltörekvő csahos, Európa által megvetett Rosszabbik megoldásból; aki úgy gondolja, hogy elég volt az elit politikai pártjainak autista óvodájából, annak van választása, hogy MÁS LEHESSEN A POLITIKA:)

pokesz70 2010.02.11. 18:24:18

3) Emlékeztek mi volt az ellenzéki irányítású városok (pl. Bp) sorsa 98 és 2002 között? Kaphat-e vajon majd támogatást az a kisközért, amelyik NEM engedte a gyűjtőláda kihelyezését?

kamasuka 2010.02.11. 18:24:51

Balos létedre te odaadnád a kopogtató cédulád a Jobbiknak vagy Jobbikosként a Cionista Pártnak? Na ugye.

Ez nem beszolgáltatás, ami kötelező. Ez egy lehetőség. Vagy odaadod, vagy elkergeted a kopogtatókat. Ez egyéni döntés.

Talán ez lesz az első választás, ami előtt a szociánista banda úgy lenullázta magát, hogy nem feltétlenül lesz ereje arra, hogy egy MDF vagy LMP formációt bejuttasson a sajátja(i) mellett 2.(3.)-nak még bejuttasson, így nem fog majd számítani az, hogy vajon egy szaros SZDSZ vagy egy Nóóóóórmááááliiissss MDF majd éppen kit támogatna.

ilne 2010.02.11. 18:44:43

Jesszus. Ez agybaj. És nem a választásról szól - mármint az ilyen jellegű viselkedés - hanem az erődemonstrációról.

Oblomov 2010.02.11. 18:44:44

@stav79: Egyetértek.

Megnézheti-e vajon magát Debrecenben az a bótos... (stb.), aki más pártnak gyűjt? "Demokratának lenni annyit tesz: nem félni." (Mármint Bibó szerint.) A fideszt én persze nem tesztelném, ha bótom ... (stb.) lenne.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.02.11. 19:04:17

na tessék, már kopogtatott egy bájolgó kis majom.
mondtam neki, hogy nem járulok hozzá, hogy meglegyen a kétmilliójuk, megmondhatja első, azaz mérges orbán királyának.

Nephes · http://deception.blog.hu 2010.02.11. 19:04:18

"Késsel támadtak egy Fidesz-aktivistára a fővárosban." --> Halad a gyűjtés!!!

Tomasz_a_gozmozdony 2010.02.11. 19:04:18

en leszek az elso aki elkuldi az anyjaba a gyujtogetoket :)

kamasuka 2010.02.11. 19:12:15

@Bachterman: Újabb pokoli történet ...

teljesenertelmetlen (törölt) 2010.02.11. 19:12:15

Az a párt, amelyik a maradék 6 millió cédulából nem képes összegyűjteni 750-et, az mi a faszt akar? Az olyan szinten tehetségtelen és 00 társadalmi támogatottságú, hogy ne akarjon beleszólni az ország irányításába.

Mellesleg nagyon szórakoztatók a frusztrált ballibák! :)

schnarrpfe 2010.02.11. 19:45:25

Mi ezzel a baj? Minden pártnak vannak gyűjtőpontjai.

stratez 2010.02.11. 19:46:02

Nagyon szeretem, amikor hülyének nézik a választópolgárt a bloggerek. Mert nem ám annak adja a szegény hülyéje, akinek szánja, hanem, aki előbb ér oda. Úgy látszik, én vagyok az egyetlen kivétel, mert ma megint jöttek, kopogtattak, és nem adtam oda. Lehet találgatni, hogy kik lehettek, emmel kezdődik és pével végződik...

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.11. 19:51:04

Ezeknek soha többet nem adom!

A rengeteg állami pártpénz mellet még lejmolnak ,tarhálnak 130 milliót a néptől, mikolás tollra, dájcstomis sapkára, kövérlacis kitűzőre!

Ennél álszentebb, sumákabb, szánalmasabb banda mint az O. Viktor vezette fidesz nincs.

Nem mer Bokros vitára se kiállni a gonosz törpe!

lekvárzsibbasztó 2010.02.11. 19:56:00

basahalom!
milyen adatbázisról beszélsz te kis óvodás?
a "kartoték" már régen meg van minden pártnak, ezer éve!

Kalmár 2010.02.11. 20:11:51

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:
Mekkora ász vagy.
Jópofa ötletnek tűnik kiállni egy 50-60% os támogatottságú párt vezetőjének egy 3% párt jelöltjével?
Ennyire nem vagy te naiv, csak jól esik köpködni, töröld le a monitorodat is bajnok.
Hallottad, hogy az idősebb Klicskó nem állt ki boxolni Jáksóval?
Biztos nem mert.....

szobatars 2010.02.11. 20:39:46

megnéztem a hirdetést, szerintem ez nem lehet a Fideszé, egyetlen svéd-tipusú nyugdíjas klub címe sem szerepel rajta...

:-))

szobatars 2010.02.11. 20:39:46

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:

a friss levegő mellé meg jöhet a Te régiekre emlékeztető gyűlölködésed.

LMP-s-e vagy???

Bambano 2010.02.11. 20:45:20

@teljesenertelmetlen: az olyan ember, aki nem tud számolni, miért akar szavazni?

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2010.02.11. 20:45:21

Az LMP ugyanezt csinálja. A Zuglói Lapokban, fizetett hirdetésben szépen felsorolta, hol lehet leadni az ajánlószelvényeket. Többek között "Az Amerikai út Erzsébet Királyné út sarkán lévő Rózsa Patikában". Uramfia, most mi lesz?

Bambano 2010.02.11. 20:45:21

Hozzám többször is becsöngetett fidesz gyűjtő, a végén már szóltam, hogy ez már zaklatás.

Meg jön a fickó, csönget, mellette egy nő címlistával, jegyzetel. Nem ártana, ha az ombudsmanok utánanéznének, hogy mit.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.11. 20:50:14

Évek óta gyűjti a terhelő adatokat a Fideszről a Jobbik
Amikor hatalomra jutnak, a rendőrségre viszik a mappákat. Vágó Sebestyén képviselő-jelölt Tatabányán beszélt.

Vágó, aki egyben a Jobbik Komárom-Esztergom megyei elnöke, Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókörzetében indul. Mint életrajzából kiderül, korábban állattenyésztői végzettséget szerzett, majd a főiskola elvégzése után szociálpedagógusként helyezkedett el, szaktudását felhasználva segíti a párt szociális és családügyi kabinetjének munkáját is.

Borítják a bilit

„A hívő református fiatalember fontosnak tartja a politikusbűnözők elszámoltatását” – olvasható a Jobbik honlapján, és a minapi lakossági fórum csak megerősíti: Vágó komolyan gondolja az elszámoltatást. A néhány tucat érdeklődő jelenlétében megrendezett kampánygyűlésen ugyanis elmondta, a Jobbik politikusai évek óta gyűjtik a terhelő adatokat „a Fidesz által elkövetett bűnökről”.

Vágó azt állította, az adatokat mappákban tárolják, a mappákat pedig „különböző helyeken őrzik”. Amikor pedig hatalomra kerülnek, a rendőrségre mennek - mint a képviselő fogalmazott - „borítani a bilit.”

Vágó emlékeztetett rá, hogy 2006 óta a Fidesz uralja az önkormányzatokat, Tatabánya nem fejlődik, a korrupciós ügyeket pedig eltussolták, mert érintettek.

A csendőrsortűz rendben van

Vágó Sebestyén életében mindig fontos szerepet játszott a hagyományőrzés. Talán ennek tudható be, hogy a fórumon szóba került a tatabányai bányászokat ért, 1919. szeptemberi csendőrsortűz is, amely több ártatlan munkás életét követelte.

Vágó ezzel kapcsolatban kijelentette: - Amikor a sortűz történt Tatabányán, akkor a vezetőik által felhergelt bányászok tulajdonképpen a fennálló rendszer ellen támadtak. Tehát a magyar csendőr szolgálatteljesítés közben azt tette, amire felesküdött: belelőtt a tömegbe. Oszlatás esetén - a csendőrszabályzat alapján - a csendőr saját hatáskörben dönthetett a fegyverhasználatról, vagyis – érvelt Vágó - az a csendőr, aki Tatabányán a tömegbe lőtt, a magyar jogrendszer alapján járt el.

A Jobbik jelöltje mindezt a 2006-os – szerinte törvénytelen – tömegoszlatások ellenpéldájaként fogalmazta meg. Mint köztudott, a Jobbik programjában szerepel a csendőrség visszaállítása is.

Voloka 2010.02.11. 20:53:12

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:
Csak nem gondolja bárki is komolyan, hogy
Ibolykának szüksége lesz Bokrosra, ha bejutnak a parlamentbe?
Ahogy változnak az idők, úgy fog változni az MDF vezetés is. S az a párt, amelyik a tagságát meneszti, mennyire vehető komolyan? S annak az "elnökjelöltje" mennyire vehető komolyan? Bokros ma is ugyanazt mondja, mint 95-ben.Azóta eltelt 15 év.S azonkívül, hogy elszedte az emberek pénzét, a másfél éves tevékenysége után menesztették, úgy Ibolyka is meneszteni, ha már nincs szüksége rá.
( Bent vannak a parlamentben )Egy bohóc párt bohoccá tett elnökjelöltjével vitatkozzon, az aki ezeket komolyan veszi!

fura csuka 2010.02.11. 20:53:12

@Spéter46: anyád van beszarva te köcsmög!

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.02.11. 20:53:44

- Orbán Viktor genetikai adottságai miatt mindig igazat mond!
- Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!

- Orbán Viktor meg nem veszített el választást, csak hagyta, hogy azt valaki elcsalja!
- Mikor Orbán Viktor ezer forintossal fizet, húszezrest kap vissza. Ezzel 2 új munkahelyet is teremt!
- Orbán Viktort gondolatával képes lenne elpusztítani az egész világot, de Orbán Viktor sose gondol rosszra!
- A világon a 3 leggyakoribb örömforrás: a szerelem, a szülői szeretet és Orbán Viktor!

- Orbán Viktor negatív adót vetett ki országára a középkorban. Akkor kellett eltörölnie, amikor már nem fért több arany a királyi kincstárba!
- Orbán Viktor nem szereti, ha a gépeket a gyárban készítik. Ő a földben termeli meg őket!
- Orbán Viktor azért nem játszik a Magyar Labdarúgó Válogatottban, mert nem akar csalódást okozni a világ összes többi nemzetének!

- Orbán Viktor nem azért szereti önmagát, mert beképzelt, hanem mert maximalista!
- Orbán Viktor egyszer azt gondolta, hogy minden háztartásba ingyen bevezeti a sört.
- Aztán úgy döntött, hogy nem, mert Orbán Viktor csak olyan dolgot vezet be, amit mindenki szeret!
- Orbán Viktor semmit sem tud elrontani. Nem tanították meg rá!
- Az emberi agynak csak 10%-át használjuk. A maradékot Orbán Viktor használja helyettünk!

- Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
- Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!
- Isten magára hagyta a Földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!
- Orbán Viktor egyetlen dobásból megnyeri a Gazdálkodj okosan-t. Kétszer!
- Orbán Viktor sose szabálytalan a fociban. Orbán Viktor rábeszéli az ellenfél csapatát, hogy álljon át hozzájuk!
- Orbán Viktor nem emeli a benzinárat! Orbán Viktor eltörli a benzinárat!

Ezeknek soha többet nem adom!

A rengeteg állami pártpénz mellet még lejmolnak ,tarhálnak 130 milliót a néptől, mikolás tollra, dájcstomis sapkára, kövérlacis kitűzőre!

Ennél álszentebb, sumákabb, szánalmasabb banda mint az O. Viktor vezette fidesz nincs.

Nem mer Bokros vitára se kiállni a gonosz törpe!

- Amikor Chuck Norris meg akar küzdeni Orbán Viktorral, Chuck Norris 5 perc alatt morális válságba kerül anélkül, hogy Orbán Viktor barmit is tenne.
- Minden ember szereti Orbán Viktort. Minden EMBER!
- Orbán Viktor nem hős! Orbán Viktor az Orbán Viktor!
- Chuck Norris nem legitim. Orbán Viktor legitim!
- Orbán Viktor nem akar miniszterelnök lenni. Orbán Viktor a miniszterelnök!

szobatars 2010.02.11. 20:55:20

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:

Neked fizetnek ezért a sok marhaságért, vagy magadtól vagy ilyen???

Tényleg emelni kellene a kerítés magasságán..:-)))

2010.02.11. 21:15:23

A Fidesz azt ígéri a magyaroknak, amit azok mindig is szerettek volna. Gondoskodó államot. Néhány ellenszenves fejes bezárását. Az uram-bátyám rendszereink tovább éltetését.

freagle 2010.02.11. 21:20:08

@Lorp: Nem csúsztatok. Speciel konkrét eseteket tudok, amikor így volt. Az egészségügyi reform idején meg mindennapos volt, hogy a beteget elküldték pl. ilyen szöveggel "Menjen Ágikának panaszkodni", vagy "Legközelebb jobban nézze meg, kire szavaz" stb.
Én magam is ültem úgy rendelőben, hogy a háziorvostól politikai agitációt kellett végighallgatnom, s mit tesz Isten, nekem sem volt kedvem elárulni, hogy nem értek egyet.
Éger hazudik (ez régi szokása egyébként), amikor úgy tesz, mintha az egészségügyben nem politizálnának - egyébként elsősorban a saját jól felfogott anyagi érdekeik szerint, ami most speciel a Fideszével esik egybe.
Meglátjuk, mi lesz két év múlva.

freagle 2010.02.11. 21:26:28

@Durchzugabwicklungskommandant:
1. Nem tévhit, hanem tapasztalat, sokaknál.
2. Némiképp ellentmondásban vagy magaddal: ha ugyanis közügy, kire szavazol, az bizony nyílt szavazást jelent, ami viszont szerinted is antidemokratikus.
3. Az közügy, hogy részt vegyél a köz életében és véleményt nyilváníts - vagyis hogy szavazz. Az nem, hogy ezt kire teszed. A titkos szavazás éppen azért van, hogy külsé kényszertől mentesen tudj megfelelni az állampolgári kötelességednek. Ettől persze még kiállhatsz és elmondatod, kire szavaztál, de ha nem akarod, megillet a titkosság védelme. Na ezt sérti a Fidesz fenti akciója, méghozzá úgy, hogy semmit nem tudsz tenni ellene, max. elkerülöd a megnevezett boltokat - bár ez is egy jelzés ugye...
Elkerülhetetlen külső kontroll. Még az is lehet, hogy mint ilyen, alkotmányellenes.
De persze mikor érdekelte a Fideszt az Alkotmány szellemisége?!?

pazola 2010.02.11. 21:41:58

En csak annyit szeretnek mondani, hogy amikor legutobb gyujtogettek nalunk kopogtatocedulat, akkor a kovetkezo parbeszed zajlott le:

- Jo napot kivanunk!
- Jo napot kivanok! Segithetek?
- Kopogtatocedulat gyujtunk a Fidesznek.
- Mar odaadtam korabban.
- Kinek?
- Miert kerdezi?
- Es a tobbiek?
- Milyen tobbiek?
- A nyilvantartasunk szerint itt meg laknak harman.
- Milyen nyilvantartas?!
- Ok is leadtak mar?
- Melyik partnak gyujtenek?

... es meg elmenoben azt hallotam, hogy "na, ez is az mszp-re szavaz".

Meg ok voltak felhaborodva. Ja, es nalunk ez a korzeti megbizott vagy szem vagy miafaszom.

Akkor megfogadtam: soha tobbe Fidesz! Rolam csak ne tartsanak nyilvan semmit...

Zetek 2010.02.11. 21:53:21

Géza, akkor nem vásárolsz ezeknél. Ez ilyen egyszerű.

Kalmár 2010.02.12. 04:18:55

@Friss levegőt, új pártokat, arcokat a parlamentbe!:
Banyek, te súlyosan beteg vagy.
Ha sokat eszel éjjelre, akkor Viktorral álmodsz?

kettőbé 2010.02.12. 04:19:41

@pazola: ezt olyan jól leírtad, hogy félek, nem is igaz. Ugye?

vakszemmel 2010.02.12. 14:34:58

Tetszik a lista! Van olyan ahol a JOBBIKnak is gyűjtenek, erre vajon mi a magyarázat?

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.02.12. 14:51:07

@pazola: Ahogy leírtad, mi is hasonlóan jártunk. Jöttek, csöngettek, kérték a cédulát, mi mondtuk, hogy már másnak leadtuk ... erre firtatni kezdték, hogy kinek adtuk le. Azt mondtam, hogy ez magánügy ... ők el ... s távozóban még láttuk, ahogy minket is bejelöltek - van valami listájuk -, tehát valamit írtak.. Na, ezek után gyerekek így nyissatok bárkinek is ajtót, ha kopogtatócédulát akarnak tőletek kérni!

EdinaEdina · http://edinaoldala.blog.hu/ 2010.02.12. 14:51:08

Amit az előbb leírtam, az ma történt.
Szóval való igaz lehet, hogy a pártok listázzák az embereket.

hapcika 2010.02.14. 08:15:19

@Lorp: És más dolog az ajánlószelvényekkel való csalás. Megjelent 50 olyan hely neve, ahol leadható a szelvény, kereskedelmi, vendéglátó, és szolgáltatóhely és mindegyik pénzforgalommal rendelkezik. Így nem feltűnő, ha ezeken a helyeken pénzért adják, veszik a szelvényeket. Még az is eltűnik szem elől, hogy a pénz honnan származik.
Hülyeséged fitogtatásán kivül néha gondolkozhatnál is.
süti beállítások módosítása