Nagyon alul járó

Toalett lehetett. És most is az. Basahalom-Alsó.

Nem a perifériákon járunk, ez nem városszél, mégis Basahalom-Alsó. Juthat eszünkbe közvetlenül a debreceni Nagyállomás mellett, ahol éppen felújítják a síneken átívelő felüljárót. Újítják. Felül. Alantabb már nem. Erre következtethetünk ebből a két fényképből. Tudja valaki, hogy mi lehetett egykoron a két ajtó mögött, amiknek mára csak a kerete maradt meg? Talán toalett. Ha igen, akkor a funkció mái napig nem változott. „Debrecen, a mi otthonunk” – olvashattuk heteken át szerte a városban a nagyon erős párt választási szlogenjét. Most, hogy ismét győztek, el lehetne kezdeni kitakarítani ezt az otthont.

Fotó: Konyhás István

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr292405474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.10.29. 06:36:23

periférián kívül eső (minden, ami nem kósatér) dolgokkal juszt se foglalkoznak.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2010.10.29. 06:36:23

Itt '90-ben buszforduló lett volna, csak a környékbeliek aláírást gyűjtöttek, és végül nem lett, azóta meg csak egyre rosszabb a helyzet, legalább arra vennék a fáradtságot, hogy befalazzák - mármint az egész aluljárót, úgysem jár arra senki.

barnaadam 2010.10.29. 21:30:36

Hasonlóképpen néz ki a Péterfia u./Hunyadi u. sarki telek (a Tanitóképzővel szemben), a Péterfián hat épület (fekália, szeméthegyek, patkány, üvegcserép a járdán)nyolc éve, a Hunyadi utcán a honvédség épülete melletti telek dettó (ez kb. tíz éve), stb., stb.
Lásd például Kácsor Zsolt cikkét:
nol.hu/belfold/20100812-folt_a_civis_homlokzat_mogott
Egy fos ez a város.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2010.11.05. 12:07:01

De hol van ott aluljáró? Én még sose láttam.
süti beállítások módosítása