Pedofilok itt és ott

Politikai pedofilia! Kiált vészt Arnóth Sándor fideszes honatya. Az ügy jajdenagyon jelentéktelen, de sajtózni lehet vele, meg hát egy újabb alkalom arra, hogy a politikai ellenfelet lehessen sározni. A történtekre komoly megfontolással tekintve nem nagyon lehet tudni, hogy a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselője – és a sajtótájékoztatón mellette ülő régiós Fidesz-felelős, Rácz Róbert – ráérős idejében molyol, esetleg vicces kedvükben voltak a fiúk, de azt mindenképpen kizárhatjuk, hogy a legnagyobb ellenzéki párt két képviselőjének ne lenne ennél fontosabb dolga. Legalább is bízzunk benne. Ha a Fidesz nagyon nagy ingerenciát érzett, hogy rácuppanjon a nádudvari levélre, megtehette volna ezt egy közleménnyel vagy egy kisebb „kaliberű” pártkatonájának megszólalásával. Nincs kétség, itt a kampány, mindenkinek harcba kell szállnia.

 

De nincs új a nap alatt, még itt sem. A politikai pedofilia vádja ebben a régióban legutóbb épp a Fideszt érte, Pósán képviselő urat, és abban a sztoriban - ellentétben a nádudvarival - még gyerekek is szerepeltek, ha már pedofiliáról van szó, ugye. Ha az Arnóth-Rácz páros emlékezett volna képviselőtársuk, Pósán László egykori kálváriájára, akkor talán nem a „politikai pedofilia” szókapcsolatot használják, hanem mondjuk azt, hogy „pitymalló pamputy”. Ennek ugyan nincs értelme, és ennek sincs köze a nádudvari történtekhez, de egészen eredetien hangzik.

 

A duma amúgy nem új. Mert például voltak itt már politikai pedofilok az ifjú balosok, amikor húsvét idején csokitojást osztogattak. Azt is olvashatjuk a neten, hogy az alliteráló szókapcsolatot maga Rogán Antal alkotta, persze, ez nem igaz, bár nehéz elhinni, de Rogán előtt is volt élet a Földön. Meg azt is tudhatjuk, hogy ha egy kampányfilmben vagy plakáton egy politikus gyerekkel mutatkozik, hát az is ide tartozik. A fideszesek szerint az az akció is kimerítette a politikai pedofilia kategóriáját, amikor a Parlament előtti teret nyáron telezúdították homokkal, hogy ott játszhassanak a fővárosi belkerületi lurkók – meg üríthessenek a kutyák. És az iskolatejnek is jelentős köze van szókapcsolatunkhoz. 

 

És dől-dől a hülyeség, ha beütjük ezt a PP-t a netes keresőbe. És a szavak elveszítették az értelmüket. Lassan mi is elveszítjük a magunkét.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr70244184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása