#279

Tar Sándor közel s távol

  

…akik most talán finnyásan távollétükkel tüntetnek, és egy magasabb erkölcsiség illúziójával takarítgatják örökre kimosatlan szennyeseiket.

Aczél Géza szavai ezek tegnapról, Tar Sándor síremlékének avatásáról. Egyenes, világos, kemény szavak, illően Tarhoz, illően Aczélhoz.

Többről szólnak, mint amit az alkalom kínált. Sajnálatosan egyediek és magányosak a városban, ahol töretlenül tombol a dilettantizmus, ahol csak a szolgalélek díjazott. Ahol az aktuális hatalmasok nem akarnak tanulni a múlt(juk) hibáiból, s a hivatalosság továbbra is dölyfösen elhatárolódik azoktól, akik nem akartak, nem akarnak enni a tenyeréből.

Aczél Géza szavai biztosan elhallatszottak a városházáig, az egyetemig, talán elgondolkodásra késztetnek némelyeket a szellem helyi higiénéjének jelen állapotairól.

  

(Hogy kerekebb legyen a tudósítás:

- a debreceni önkormányzat egy fillérrel sem járult hozzá a síremlék és felállítása költségeihez;

- a családnak az Alföld folyóirat szerkesztősége és a megyei önkormányzat felügyelete alatt működő Debreceni Irodalmi Múzeum segítkezett;

- a debreceni önkormányzati sajtó ingerküszöbét nem érte el az esemény, nem adott hírt róla sem a városi televíziósem a városi ingyenes kiadvány honlapja

- jelen volt és virággal tisztelgett Turi Gábor kulturális alpolgármester, minden bizonnyal magánemberként, felülbírálva korábbi szerepét a dicstelen tarokításban.)  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr41244015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása