#283

Pártelnöki vágyak    

        

Mostanság nagyon szereti a média Kósa Lajost. A balos is meg a jobbos is.

Nem azért, mert vicceseket szokott nyilatkozni, nem is mélyenszántó politikai okfejtései, eredeti meglátásai miatt. Kósa pusztán azért egyre érdekesebb a média számára, mert a Fidesz választási veresége után olybá tűnik, hogy ő Orbán Viktor egyik esetleges utóda, állítólag ő az Orbán-ellenes erők legbefolyásosabb vidéki személyisége.

A balos média leginkább azért kedveli, mert minden egyes Kósa-megszólaltatás egyben újabb tőrdöfés a mérhetetlenül gyűlölt Orbán Viktorba. Kósa pontosan tudja ezt, nem hárítja el ennek gyanúját, szívesen tetszeleg ebben a szerepben, az új és újabb interjúkkal csak kerekedik az imágója. Kósa az a vadász, aki az elejtett vadkanra térdelve fotóztatja magát, mosolyogva és határozott mozdulatokkal tapodja az állatot, hogy az minél hamarabb kivérezzen. Orbánt ugyan nem ő lőtte ki, de szűkebb debreceni köréből már a választások előtt, a kampányidőszakban kiszivárgott, hogy számukra jól jönne a Fidesz újabb veresége…

Kósát a jobbos média is igen kedveli, a nyilvánosság elől gyakorlatilag eltűnt, enervált Orbán Viktorral szemben a debreceni polgármester egyenesen ficánkol, minden meghívást elfogad, keresi a szereplési lehetőségeket. Mivel terjed a hír, hogy ő lehetne majd a pártelnök vagy a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, egyre több olyan médiamunkás zárkózik fel mögé, aki csak valahová felzárkózva tudja élni életét.

Legutóbbi interjújában Kósa megint arról beszélt, hogy a jelenlegi pártelnök nem lehet 2010-ben ismét miniszterelnök-jelölt (Orbán Viktor táltosnak sokkalta alkalmasabb, mint operatív irányítónak.). És aki nem alkalmas operatív irányításra, az nem csak kormányfőnek kevés, hanem pártelnöknek is – gondolhatjuk tovább Kósa mondandóját. És ki alkalmas? Ki az operatív ember? Szerénysége egyelőre nem engedi, hogy konkrét nevet mondjon.

Egyesek úgy vélik, hogy Orbánnak még mindig van akkora tekintélye (és bebetonozottsága), hogy majd ő dönt utódjáról vagy utódjairólMások szerint pedig Orbán sorsáról és a helyébe lépő(k) személyéről „a pénzadók és magasabb gazdasági körök” sugallatára születik meg a döntés.

Akár így lesz, akár úgy, a médiában szerepelni jó, mert felnagyít, megszépít, fontossá tesz. Csak nem szabad összekeverni a tükörrel. 

    

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr90244011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása