#290

Holding, te csodás!

    

Mit nekünk az adóemelés, ha van egy csodaholdingunk, aminek az ajtókilincsét úgy adják egymás kezébe a tanácsot kérők, mint egykoron a csodarabbijét.

Tegnap este és ma reggel és délelőtt az egész magyar média vezetőhíre a tömegeket sújtó áfa-emelés volt, ennek mértéke, kihatása, ide-oda gyűrűzése, az ebből adódó koalíciós feszültség, népnyomorúság. Pontosabban: nem az egész magyar médiáé, mert a keleti végeken más szelek fújnak. Ide nem kell rossz hír, itt más vezet. A debreceni csoda!

A megyei napilap éléről ez söpört el minden mást.

A napilap fiókportálján is ez volt a vezetőanyag fél napig.

 

Sokan jönnek, kopogtatnak – olvashattuk nyomtatásban és neten, hogy dagadjon a keblünk, hogy feledjünk áfát és kormányt, megszorítást és országot. Mert itt jó! Ebben a városban csoda van!

És akit nem győzött meg az első és a nyitó oldal vezérinfója, azt a hozzájuk kapcsolódó jegyzet már biztosan két vállra fektetett. Nem maradt mákszemnyi kétsége, ahogy a lelkes újságírónak sem. Mert hülye az a sajtómunkás, az a várospolgár, aki számokkal bíbelődik, a közszolgáltatási díjak mértékét nézi, sarcról beszél és felesleges beruházásokról, több százmilliót felemésztő önkormányzati médiapropagandát emleget – hülye, ha belenéz a főkönyvbe. Mind hülye, mert nem szabad fennakadni a részleteken, amikor csoda történt!

És milyen jó! Csütörtökön sem kell elmenni tudósítani a városi közgyűlésre, ahol a Debreceni Vagyonkezelő holding éves konszolidált beszámolóját vitatják a képviselők, mert már ma, szerdán világgá kürtölte a helyi sajtó, hogy ez a holding hát ez egy csoda. Istenem, de jó nekünk! A pápához kéne fordulni, kérve, hogy református ember is lehessen szent, ha már csodát tett!

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr100244004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása