#291

Hételemis kurva

     

Milyen többletinformációt adhat egy prostituált legmagasabb iskolai végzettsége?

Nem egyszerű a válasz, mert, ugye, attól függ, miért lehet érdekes ez az adat. Ha például valaki ügyfélként nem pusztán a szexuális szolgáltatásra tart igényt, hanem társaságra is vágyik, vacsorapartnerre vagy színházi kísérőre, akkor nem lehet mellékes a hölgy műveltségi háttere. Valószínűleg ez a szempont nem lehetett döntő fontosságú annak a prostituáltnak az esetében, akit a minap kapcsolt le a rendőrség. Ennek ellenére lényeges információnak vélte a hivatalos rendőrségi közlemény és az azt átvevő sajtó: „Mivel a hét általánost végzett nő beismerte cselekményét, valamint megbánó magatartást tanúsított a Debreceni Városi Bíróság június huszadikán hozott végzésével nyolcvanezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte.”

Rejtély, hogy mit akar üzenni ily módon a rendőrség (és a sajtó). Vagy valami új gyakorlat köszönt be? Ezután minden rendőrségi és bírósági hírben szerepelni fog, hogy milyen iskolái vannak az előállítottnak, a gyanúsítottnak, a vádlottnak, az elítéltnek?

Azt már inkább érteni vélem, hogy politikusok esetében miért lehet említésre érdemes a legmagasabb iskolai végzettség. A magas képzettség, a több diploma és nyelvvizsga egyfajta büszkélkedésre adhat okot, felkészültséget és alkalmasságot sugall. Míg a diploma hiányát titkolni szokták politikusainkmert – okkal – tartanak attól, hogy ezt a tényt kihasználhatják ellenfeleik. A debreceni polgármester legmagasabb iskolai végzettsége ismét feltűnt egy fórumons valószínűsíthető, hogy a helyhatósági választások közeledtével egyre többször kerül szóba, mivel szocialista kihívója nem szenved hiányt képzettségben, tudományos fokozatokban és elismerésekben.

(A hételemis kurváról még annyit, hogy lakhelyét tekintve piricsei, ez a település pedig a legkevésbé sem tekinthető Debrecen vonzáskörzetének. Ezt pusztán egy korábbi bejegyzésem okán említem, ami többeket felháborított.)

  

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr93244003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása