Vágják

A másfélszeres meg a tíz százalék.

Elkezdődött a debreceni 2-es villamos nyomvonalának kiépítése a Thomas Mann utcán – adta hírül az önkormányzati hírportál, s igyekezett egyből megnyugtatni azokat, akik ismét az egészséges fák kivágása miatt ráncolják homlokukat. „A kivitelező 291 fát vág ki azokon a szakaszokon, ahol azok akadályoznák a villamos haladását. Pótlásukra másfélszer annyi, összesen 400 fát ültetnek.” A Facebookon – a cívis "mainstrem" média legújabb ellenségén – már megint megszólalnak a morcoskodók: 291 kivágandó fa másfélszerese az nem 400, hanem 436,5. A vágás már megy, a számolással még gondok vannak.

Tegnap a Nagyerdőért Összefogás néven tömörült civilek is tanácskoztak, a közösségi tervezés módszerével kívánnak fejlesztési irányokat mutatni a Nagyerdő tereinek megújítására, létesítményeinek újrahasznosítására. A sajtótudósítás szerint szombaton elhangzott, hogy a civilek úgy gondolják, erősíteniük kell a partnerséget az önkormányzattal. Már csak az a kérdés, hogy az önkormányzat akar-e bármit is erősíteni a civilekkel. Merthogy nem szokása. Következő találkozójukon, február 26-án a nagyerdei stadionrekonstrukcióval igyekeznek foglalkozni a civilek. Lesz miről beszélni. Aztán vagy meghallgatják őket, vagy nem. Mint ismeretes, a nagyerdei stadion-projektről az önkormányzat vezetői legelőször Orbán Viktort tájékoztatták érdemben. Ő pedig se nem debreceni, se nem civil. De ad pénzt az államkincstárból! Annyi pénzt ad, amennyinek a 10 százalékából a stadion(át)építés során elpusztított természeti értékek sokszorosát lehet újjáteremteni. Hacsak nem kell valami másra az a 10 százalék.

(Konyhás István fotói a Thomas Mann utcából.)

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr922641665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

subtotal 2011.02.06. 11:35:23

Olyan jó lenne, ha egyszer hamarabb ültetnék el a pótlást, mint kivágják.
De hát miket is beszélek, hiszen a polgármester úr 1-et elültetett a kampányban.

Zotya 2011.02.06. 15:18:23

Ennél harmadannyi fa kivágásával is meg lehetne építeni a 2-es villamost, csak akkor parkolósávokat kellet volna megszüntetni. Ebből látszik, hogy nem a környezetvédelem az elsődleges szempont.

A Mikszáth Kálmán, a Thomas Mann, meg Nádor utcákon amúgy sem lehet folyamatosan 2x2 sávban haladni, nem is lenne indokolt a 2x2 sáv.

Ami pedig a Dózsa György utat illeti. A fasor két oldalára tervezett vágány megint csak nem a legjobb megoldás. A vágány építés a fákra veszélyes, a megmaradó fák pedig a felsővezetékre...

Mindkét vágányt a fasor nyugati oldalán kellene vinni, az utca kelti része meg megmaradna közútnak, így nem érintené a kivitelezés mindkét oldalról a fák gyökérzetét....

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.02.06. 16:53:37

látványberuházás, mint a latinovits erőmű. csak a 10% meglegyen, a többi le van szarva.

9mmPara 2011.02.17. 09:27:07

Az a kivágott fa kb. 30 éves. Nemrég jártam egy letarolt, 80-100 éves bükkösben. Azon gondolkodom, hogy aki kiadja az utasítást a láncfűrészre, egyszer is gondol-e arra, hogy mi volt ő 30 (80-100) évvel ezelőtt, illetve mi lesz 30 (80-100) év múlva, mire az esetleges pótlás ugyanekkorára megnő.
süti beállítások módosítása