#296

Lelkes Verebes szerelmes

      

Amit mondott az imént, az kedves muzsika az én fülemnek – szólt Verebes István sokirányú médiatehetség Kósa Lajos fideszes politikushoz.

Nincs abban semmi előzetes megfontolás, hogy Hajós András és Havas Henrik után most Verebesen a sor. Egyszerűen „történelmileg így alakult”, mint egykoron az egypártrendszer az elvtársak interpretációja szerint. Eszembe nem jutott volna jeles személye, ha a tegnapi Nap-keltében nem Kósa Lajos az egyik vendége. Épp itt volt az ideje, mert utoljára egy hónapja szerepelt a polgármester úr a Gyárfás-produkcióbans ily hosszú kihagyáshoz nem vagyunk hozzászokva.

Verebessel kapcsolatban nem újdonság, hogy tíz esetből kilencszer felkészületlen, a lényegest nagy biztonsággal keveri össze a lényegtelennel, az esetleges kérdéseire adott válaszolok többnyire nem érdeklik stb. – nem ragozom, unalmas.

Tegnapi produkciója már egyenesen szánalmas volt, különösen a Kósával töltött 21 percnek az a része, amikor Verebes saját magáról beszélt: „színes ember vagyok…” De ez sem fontos.

A beszélgetésnek egyetlen érdemi momentuma, nóvuma az lett volna, amikor Kósa Lajos a honi médiáról szóló újkeletű nézeteit fejtette volna ki. A mostanság pártelnöki, majd miniszterelnöki tisztség felé kacsingató fideszes politikus szóbahozta a túlzó baloldali jelenlétet a magyar médiában, s szerinte „a probléma megoldása legkevésbé sem az, hogy akkor klónozunk ilyen jobboldali fórumokat, és akkor azt mondjuk, hogy legyen egy…”

Hogy mi lenne a megoldás? Nem tudtuk meg, mert Verebes itt a szavába vágott, s bár Kósa több alkalommal is újra nekifutott, szerette volna elmondani, Verebes nem hagyta neki. Nem galádságból – hiszen végig jól érzékelhető volt, hogy a „riporteri kekeckedés” csak látszat, itt egy pozitív fideszest kell felmutatni –, hanem azért, mert Verebes bizony nem újságíró, nem riporter, még középszerű sem. Egyszerűen nem ért ehhez a szakmához, nem érzi, mikor kerül szóba valami fontos, mikor kell közbeszólni, mikor csendben maradni. Ráadásul nagyon szerelmes saját magába, s ez gyakorta feleslegessé teszi más jelenlétét a stúdióban. A műsorban, a közszolgálatiban.

       

 

A beszélgetés inkriminált részlete itt látható.

    

Aki pedig, mind a 21 percet szeretné megtekinteni, az ide kattintson.

  

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr62243998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása