#304

Titkos pénzek

     

Hiába a külföldi szponzor, ettől még marad a régi maszatolós gyakorlat. Érthetetlen.

A DVSC névadó szponzora mostantól a TEVAA hírt bejelentő sajtótájékoztatón az derült ki, hogy mindenki boldog. A hírt bejelentő sajtótájékoztatón azonban nem derült ki, hogy ez a támogatás mennyi pénzt hoz a bajnokcsapatnak. Még újságírói kérdésre sem. Mert titok. Miért titok? A fene se tudja.

Az talán érthető, amikor súlyos financiális gondokkal kínlódó élcsapatok és a honi gazdaság középmezőnyébe tartozó cégek maszatolnak a szponzorációs szerződésekkel. Talán. Az már nehezen felfogható, hogy a – hírek szerint – megnyugtató pénzügyi háttérrel rendelkező DVSC és egy nemzetközi tekintélyű cég magyar leányvállalata miért susmusol. Mondhatnánk, magáncégek szerződnek, magánügyük – a DVSC-ben azonban a városnak is van tulajdonrésze, emellett évi 100 millió forint körüli összeggel támogatja közpénzből, így tehát a városi köznek is van köze ahhoz, hogy mi történik a csapat környékén. Vagy a helyi publikumnak csak a lelkesedés és az ünneplés joga és kötelessége marad? 

A sajtó, persze, találgat (a haon több tízmillió forintról tud, az MTI 50 millióról értesült, a Blikk szerint közelíti a 100 milliót a támogatás nagysága), a találgatás meg mindig valami sandaságot sugall. Kinek jó ez?

Az izraeli tulajdonú TEVA egyébként az anyagiakon kívül más téren is pozitív hatással lehet a Lokira, pontosabban a szurkolókra, akiknek a képviselőit mintha nem hívták volna meg a tegnapi ceremóniára, vagy csak nem látszottak… Mivel a szurkoló szereti a csapatát, ezért nem ellensége csapata szponzorának sem, tehát egyre kevesebb lesz a libázó debreceni drukker. Bonyolult gondolatmenet? 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr71243990

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása