#307

Univerzálisügyi miniszter

           

A Fidesz tervezett árnyékkormányában itt-ott még nem világos, hogy a személyhez keresnek árnyéktárcát, vagy a feladathoz személyt.

Ha hihetünk a Népszabadság értesülésénekakkor a sok ráérős időt épp kormánytervezgetéssel tölti az ellenzéki vezérkar. Azt írják, hogy „amikor Orbán Viktor a fideszes árnyékkormányról gondolkodik, egyúttal a Fidesz májusi tisztújítására is koncentrál. A cél állítólag az, hogy Navracsics Tibor körül olyan négy-öt fős "stabil csapatot" építsen fel, amely a Fidesz vezérkara lehetne, ha ő maga már nem kívánna pártelnök maradni. E körhöz tartozhat Varga Mihály, Pelczné Gáll Ildikó és a hírek szerint Kósa Lajos debreceni polgármester is. Ha feláll a Fidesz árnyékkormánya, akkor Matolcsy György lehet a gazdasági miniszter, Martonyi János a külügyminiszter, Varga Mihály a pénzügyminiszter, Jakab István az agrárminiszter, Pelczné Gáll Ildikó pedig önkormányzati és területfejlesztési miniszter.”

A tárcaesélyesek közül csak egy nevet emelnék ki, természetesen polgármester úrét. Mint látható, a Népszabadság információja adósunk maradt, nem árulják el, hogy milyen területet felügyelhetne Kósa Lajos. Persze, nagy gondban lehetnek a Fidesznél is, a Népszabadságnál is (vagy csak ott?), hogy mit kapjon Kósa, mert valamit kapnia kell, az nyilvánvaló – fideszes jövővízió nem lehet hiteles a debreceni polgármester megemlítése nélkül.

A helyi asztaltársaság komolyan vette a kihívást, és az alábbi javaslatokkal állt elő Kósa szakterületét illetően: legyen ő a sportminiszter, vagy az ingatlanügyi miniszter, vagy sokirányú tehetségét elismerendő általános- és univerzálisügyi miniszter.

Elhangzottak még más ötletek is, de azokat már nem jegyzem ide, mert komolytalanok voltak. 

        

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr57243987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása