#316

Eladták a meccset? Eladták a focit!

     

Súlyos sztori kering a városban.

Egy hete terjed a híresztelés (pletyka? mi is ez valójában?), egy hete alázta meg csúfosan a Lokit a macedónok csapata, egy hete keresi a választ a törzsszurkoló és a város. Mi történt? Vannak, akik tudni vélik, s halkítva ugyan a szót, mondják ismerőseiknek, azok meg az ő ismerőseiknek: eltippmixezték a meccset a focistáink. Ha ugyanis – ahogy annak lenni kellett volna – a DVSC lenyomja a szkopjeieket, akkor a Lille csapata következett volna, ami már nagyon nagy falat a Lokinak, és akkor befejeződik a rövid menetelés a Bajnokok Ligájában. Így aztán arra jutott néhány játékos, hogy felesleges az izzadtság, inkább csináljanak egy kis pénzt az esélyeikből. A fogadóirodák ugyanis a Lokit tartották esélyesebbnek, és aki a Rabotnicki győzelmére tett, az háromszoros pénzre számíthatott. A jólértesültek még azt is tudni vélik, hogy ki(k) volt(ak) az(ok) a játékos(ok), aki(k) Ausztriában eljárt(ak) az ügyben. Állítólag nagyon nagy összegű fogadások köttettek. A csapat meg gyalázatosan leszerepelt – nem állítólag, hanem tényleg.

Rémtörténet.

Van-e ennek bármi alapja? Vagy pusztán arról van szó, hogy a szurkolók magyarázatot keresnek a megmagyarázhatatlanra, a csapat lelketlen játékára, a színvonaltalan produkcióra? És ilyenkor születnek az összeesküvés elméletek…

Egy hét eltelt, már Supka Attila is lemondott a vezetőedzőségről. Nagy a tanácstalanság a csapat körül, a fórumokon elszabadultak az indulatok, a politikus(ok) meg elszelelt(ek) a környékről. Bizony, most nem fotózkodnak a csapattal, nem lapogatják az edző hátát, nem grasszálnak a városban aranyéremmel a nyakukban, nem nyilatkoznak a köztévében a gólokat lövő csatárok helyett, nem ünnepeltetik magukat a focistákkal együtt, nem üvöltik a főtéri mikrofonba: Ez Debrecen!

A politikus elhúzott, a városvezető most távol marad. Maradjon is mindörökké. Nincs helye ott, eddig sem volt, s nincs helye a hivatalosan professzionális magyar futball környékén a közpénznek sem. Egyetlen fillérnek sem. Egy bajnokcsapat, szuperkupa-győztes tudjon megállni a saját lábán, gondoskodjon róla a magántulajdonosa, éltessék szurkolói, akiknek kedvében akarnak járni a focisták.

Tisztuljon a kép, az önkormányzat szálljon ki a fociból, a foci környéki vállalkozók pedig a városi közéletből, legyen végre vége a labdarúgást eszközként használó üzleti és politikusi összefonódásoknak.

       

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr98243978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása