#322

Letakarított fórum, az inspiráló

     

Legegyszerűbben úgy lehet moderálni (cenzúrázni) egy települési honlap fórumát, ha megszüntetik azt. Volt, nincs.

Így történt ez a megye egyik kisvárosában. Megunta a polgármester, hogy a helyi lakosság mindenféléket beír a fórumra, ezért utasításba adta annak nyomnélküli felszámolását. Joga van hozzá? Megteheti. És nincs hová menni panaszra, nincs felsőbb hatóság, nincs törvényi garancia, de még nyilvánosság sincs – helyben semmi, egy várossal arrébb vagy a megyei lapnál vagy az országos médiákoknál meg a fenét sem érdekli, hogy annak a kisvárosnak éppen mi a gondja ezen a téren. Meg a többi kisvárosnak, meg az összes többi településnek.

A Magyar Narancs egyik utóbbi számában Bajnai Zsolt elmélkedett a vidéki sajtóról aktuálisan (Kötött pályán - Az önkormányzati választások és a helyi sajtó). Mindig aktuálisan. Ezt a témát akár minden számban, majd minden hetilapban folyamatosan lehetne forgatni, szenvedi balos is és jobbos is, attól függően, hogy az adott városban éppen ki uralkodik - maga alá gyűrve a helyi sajtónyilvánosságot.

Nem ragoznám ezt most tovább, amúgy is ezt teszem évek óta ebben a blogban (is). Tessék elolvasni Bajnai cikkét, amihez csak annyit tennék hozzá, hogy az internetben (alternatív helyi honlapok, közösségi blogok stb.) szerintem sokkal több lehetőség van és lesz, mint ahogy azt a szerző írja.

Az előbb említett kisvárosban is készült egy nem hivatalos települési honlap, most azt olvasgatja a polgármester, és még sokan, jóval többen, mint a hivatalosat, amiről kitakaríttatta a fórumot. 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr90243971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása