#332

Gyárfás-portré

      

Gyárfás Tamás a konszenzusok emberét alakítja, a produkciójának hitelessége kétséges. Alulról néz le ránk.

      

A közszolgálati televízió reggeli műsorsávjában terpeszkedő Nap-kelte (pontosabban a Nap TVproducere például épp az általa keményen irányított műsorban látja bizonyságát pártok-felettiségének, hiszen oda bejár boldog-boldogtalan jobbról is, balról is. Ugye.

Aztán meg van ez a 2012-es foci Eb aspirációott a pályázati bizottság élén trónol, s személyes meghívására lett „fő patrónus” (main patron) a grémiumban egyszerre Kóka János gazdasági miniszter (SZDSZ) és Kósa Lajos debreceni polgármester (Fidesz).

Arról se feledkezhetünk el, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság élén nagyon szeretné már Schmitt Pált váltani, régóta cefetül szervezkedik, s azt hirdeti fennen: a jövő érdekében az szükséges, hogy a „MOB mindenki szemében pártsemleges legyen”, ehhez pedig egy ezt megtestesítő konszenzusos elnök szükségeltetik. Tehát Ő! (Tekintsünk csak a Nap-keltére, meg Kóka és Kósa felmutatott skalpjára.)

Gyárfás mostanság béketeremtőként kíván feltűnni a nemzetközi és a hazai porondon. A stadionok lelátóinak népét, kifejezetten a legkeményebb szurkolói csoportokat kéri fel látványos demonstrációraKíváncsian várjuk, hogy az utóbbi napok történései után feltűnik-e a békét hirdető tömegben Kósa Lajos main patron a debreceni ultrák élén.

     

    

       

A 2012-es foci Eb horvát-magyar közös rendezését forszírozó honlap magyar és angol változatának nyitó oldala igen hasonlatos egyes magyar települések internetes honlapjainak beköszönő képére. Azokon a polgármester fotója tündököl, emezen maga Gyárfás Tamás. A főszereplő. A polgármesterek többnyire vagy nemes tartásban feszítenek, saját történelmi jelentőségük kétségtelen (ön)tudatával arcukon, vagy cukrosbácsiként mosolyognak, napi 24 órában arra készen, hogy rájuk szavazzon településük hálás népe. Gyárfás fotója más. Tartása nem nemes, mosolya nincs, ujjai felszegett álla alatt összekulcsolva, valahogy alulról néz le ránk, a tekintete pedig…

Talán inkább pszichológus (vagy pszichiáter?) kell ennek a megfejtéséhez.

      

  

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr51243960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása