#338

Szerdai razzia       

        

Előállítások: egy piásra hat kurva jutott. Kordokumentum következik szó szerint.

      

A Kertség-Újkert Rendőrőrs 2006. augusztus 30-án 14.00-02.00 óra között a határőrökkel közösen mini akciót tartott.

Az akció során 7 főt – köztük 6 tiltott kéjelgőt, és egy ittas járművezetőt - állítottak elő a Debreceni Rendőrkapitányságra.

Közúti közlekedési szabálysértés miatt 14 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, összesen 34. 000 Ft értékben. Főként a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása (biztonsági gyermekülés használatának hiánya, biztonsági öv be nem kapcsolása), okmányok, kötelező tartozékok helyszíni hiánya, jelzőtáblák, közúti jelzések figyelmen kívül hagyása miatt intézkedtek rendőreink.

Az akcióban részt vevő rendőrök összesen 109 szabálysértési feljelentést tettek, ebből 94 esetben közlekedési szabálysértés (kanyarodási-előzési szabályok megszegése, elsőbbségadási kötelezettség elmulasztása, gyorshajtás, fényszórók nem megfelelő állapota), 15 alkalommal egyéb szabálysértés (pl. csendháborítás ) miatt.

Az akció során 72 személlyel fújattak meg szondát, akik közül 16 fő bizonyult ittasnak. A 16 ittas személy közül 4-en a volán mögé ültek, 1 személy lovon, 11-en kerékpárral közlekedve követte el a szabálysértést.

Ismételten felhívjuk a kerékpárral közlekedők figyelmét arra, hogy mivel a kerékpár is jármű, így az azzal közlekedő személy is jogellenes magatartást tanúsít, ha alkoholfogyasztást követően  kerékpárra ül.  0.008 ezrelék alatti alkoholfogyasztás esetén a rendőr - mérlegelési jogkörében - helyszíni bírságot szabhat ki, vagy feljelentést tesz a szabálysértővel szemben, míg ezen értékhatár felett minden esetben szabálysértési feljelentéssel él.

Tekintettel arra, hogy az elmúlt időszak fokozott ellenőrzései során sok ittas kerékpárossal találkoztunk, így a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordítunk ezen szabálysértők forgalomból történő kiszűrésére. Az ittas  kerékpárosok nemcsak önmaguk, hanem a forgalomban részvevők életét és testi épségét is veszélyeztetik, így fokozott baleseti kockázati tényezőt jelentenek, melynek kiszűrése kiemelt rendőri feladat.       

Debrecen, 2006. augusztus 31.       

Dr. Sóvágó Sándor r. alezredes, kapitányságvezető      

Juhászné Kiss Katalin r. szds., mb. hivatalvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr12243953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása