#358

Rendőrök, ultrák, hirdetések 

Az ultrák illegalitásba vonultak. A szocialisták az ország után a várost akarják tönkretenni – hirdeti a Fidesz. 

A nyilvánosságra kerülés első pillanatától nem volt kétséges, hogy a Gyurcsány-szöveg fontos alapanyaga lesz a Fidesz választási kampányának, propaganda anyagainak. Bár most önkormányzati voksolás következik, de ez elhanyagolható részletkérdés, mert – mint a Fidesz őszinte üzenete szól – ezek mindenhol és mindenkor hazudnak. Az általános (ellen)szlogenek kívül azonban valami konkrétumnak tűnő figyelmeztetést és felszólítást is megjelentetett a Fidesz a város nevét viselő mindenpostaládásban. Fenyegettetve vagyunk! 

Az egész oldalt betöltő hirdetésben ez olvasható: „A szocialisták tönkretették az országot. Most Debrecent akarják! Ne hagyjuk! Védjük meg városunkat!”Hogyan akarják most és tönkretenni Debrecent a szocialisták? Mit tud a Fidesz? Mitől kell megvédeni cívishont? Miért nem árulják el a város polgárainak? A Gyurcsány-gyónás óta a magyar belpolitikára tört őszinteségi rohamban nem szabadna titkolózni, mert azt hiheti a nép, hogy a Fidesz csak blöfföl.

  

Óvintézkedéseket vezettek be a debreceni futballszurkolók ultrái. (Na jó, a futballt meg a szurkolást felejtsük, mint irreleváns tényezőket, maradjunk csak annyiban: ultrák.) Az internetes fórumaikon a továbbiakban nem számolnak be a kormányellenes tüntetések hátterében elkövetett hősies tetteikről, már nem ezeken a fórumokon szervezik az újabb akcióikat, a budapesti utakat stb. Sőt, ahol tehették, a korábbi ilyen témájú fórumbejegyzéseiket is törölték, töröltették. Az ok rendkívül egyszerű: félnek a rendőrségtől, félnek a lelepleződésüktől. A rendőrök ugyanis kiemelt figyelemmel olvasgatják mostanság azokat az internetes fórumokat, ahol a haza ultrái szoktak agyat cserélni. A rendőrség preventív lépései azonban nem pusztán a netböngészésben merülnek ki, mint hírlik, beépített embereik is vannak a nagyhangúak között, illetve a nemzetbiztonság is jobban nézegeti az ultrákkal kapcsolatot tartó politikusokat. És ezek a nemzetbiztonságiak nem debreceni vagy hajdú-bihari zsaruk, akikkel rég le van tutizva a politikusi nexus. Én szóltam…

Este tíz óra van. Húsz-harminc emberre fogyatkozott a főtéren tüntetők sokasága. Fáradnak. És persze pihenni is kell, mert holnap Critical Mass. Bár az inkább más közönséget vonz.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr55243926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ma 2004.09.28. 17:53:18

Nem tudom mit kéne tenni de ezt a patkányt sűrgősen megkell állítani
süti beállítások módosítása