#368

iWiW, képviselők, félelmek

 

Ötvenből csak heten.

 

Csak vagy nem csak? Ahogy nézzük, úgy látjuk. Mint mindent mást is.

A haon megnézte, hogy Debrecen új összetételű közgyűlésének hány tagja lelhető fel az iWiW-enDicséretes. Az eredmény: kevesebb, mint a képviselők negyede. A cikk magyarázatot is talál, egyből kettőt. Az egyik: érthető módon sok személyes adatot, elérhetőséget nem tesznek közzé magukról politikusaink. A másik: Visszatartó ok lehet azonban az a félelem is, amit a Nemzetbiztonsági Hivatal fogalmazott meg ajánlás formájában politikusok számára még a tavasszal. Az NBH arra figyelmeztet, hogy csak a kockázatok figyelembevételével használják a politikusok az ilyen szolgáltatásokat. A levél szerint az iWiW legnagyobb kockázata abban rejlik, hogy segítségével könnyen "feltérképezhető a használók kapcsolatrendszere".

Érthető – írja a haon. Persze, érthető, nem szeretik elérhetőségüket közzétenni az önkormányzati képviselők, mert ha megtennék, akkor elérhetők lennének például a választópolgárok számára, és erre semmi szükség, különösen a választások után. A polgárok szavaztak, ezzel elvégezték dolgukat, legyenek szívesek ne zaklatni a városatyákat. A kapcsolatrendszerekről nem is beszélve! Hohó, az végképp titok egy képviselő esetében! Ha oka van rá, hát nyomozza ki a sajtó, ami köztudottan nem képes tényfeltárni demokratikus kishazánkban.

Az iWiW bár hasznos lehet erre-arra, mégis inkább játék, nem feltétlenül itt keresendők az önkormányzati képviselők elérhetőségei. Van ennél jobb megoldás. Számos település önkormányzati honlapján fellelhetők a helyi képviselők adatai (lakcím, mobilszám, e-mail). Debrecen nem tartozik ezek közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr4243915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása