#376

A cigányok a bűnösök

Egy megzavarodott országban lehet kollektív bűnösséget hirdetni az olaszliszkai borzalom miatt. Talán az utolsó pillanatban vagyunk, amikor még megálljt lehet parancsolni – magunknak.

Szerte az ország, dühödt hadak fenekednek. Más miatt feldühödtek. Isten ne adja, hogy itt találjon egymásra jobb és bal széle, aztán egésze. Az alábbi szó szerinti idézet talán kijózanító lehet.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint az olaszliszkai lincseléssel nyilvánvalóvá vált, hogy a rendszerváltást követő 16 év kormányzatainak romapolitikája megbukott, a cigányság felzárkóztatására minden részletében alkalmatlannak bizonyult és elmélyülő magyar-cigány etnikai feszültséget eredményezett.

A probléma megoldására irányuló érdemi beavatkozás érdekében a Jobbik a következő válságmegoldási stratégiát tartja célravezetőnek.

1. Meg kell szüntetni a romák pozitív diszkriminációját, el kell törölni minden olyan törvényt, jogszabályt vagy rendeletet, amely demokráciában megengedhetetlen módon a cigányságot hazánk nem cigány állampolgáraival szemben kivételezett helyzetbe juttatja!

2. A médiának a cigányok által elkövetett bűncselekmények etnikai vonatkozásait elhallgató gyakorlata ellentmondásban áll a jogkövető magyar lakosság mindennapi tapasztalataival, s a jövőben a médiumok feladata, hogy a nyílt közbeszéd megvalósulása érdekében kimondja a valóságot: a cigánybűnözés létezik!

3. A romák kultúrájának számos eleme szöges ellentétben áll az európai normával, s közösségeik jelentős része a többségi társadalomba való beilleszkedési szándék legcsekélyebb jele nélkül teszi lehetetlenné az egymás mellett élést romák és nem romák között. Ezen oknál fogva a Jobbik határozottan fellép minden olyan kormányzati törekvés ellen, amely a társadalom, a közélet vagy az állammechanizmus bármely szegmensében az erőszakos integrációra törekszik. Ezek közül is kiemelkedő szerepet tölt be az oktatás és nevelés, amelynek különböző szintű intézményeiben eredményes munka  az adott szituációtól függően gyakran kizárólag szegregáció alkalmazásával végezhető.

4. Át kell alakítani a segélyezés rendszerét és szerkezetét! A kontroll nélküli anyagi támogatást célirányos egyéb támogatási formákkal kell helyettesíteni, az anyagi juttatások heti rendszerességű közmunka végzéséhez legyenek köthetőek, kivételt ez alól a kötelezettség alól csak az arra bizonyítottan rászorulók képeznének.

A Jobbik a magyarországi cigánykérdés megoldását égetően fontos, elodázhatatlan és gyökeresen új szemléletű romapolitika kidolgozásában és bevezetésében látja, melynek megalkotásában valamennyi politikai erő, civil szervezet és a cigányság vezetőinek részvétele egyaránt és nélkülözhetetlenül szükséges.

Bíber József Tibor,
a Jobbik Országos Választmányának alelnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr8243904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása