#401

Fogy a megye?

 

AZ ÁB-bébikre még emlékszem. Ők voltak azok, akik az átkosban az év első napjának első szülöttjei voltak, s eme nemes igyekezetükért életbiztosításban részesítette őket az állami monopolcég. Az is lehet, hogy korábbról eredeztethető a gesztus, s már Horthy Miklós kormányzó is adott valamit az esztendő első jövevényének, mondjuk vitézi címet.

 

Mostanság már nem csak azok a csecsemők és szüleik részesülhetnek efféle örömöt fokozó megtiszteltetésben, akik szilveszter után nyomban születtek-szültek, hanem más jeles napokhoz kötődő babák-mamák is. És ez jó.

Itt van például Hajdú-Bihar megye napja, ami ma van. Ez is alkalom. 2006. november 22-én 0 óra 15 perckor született Virányi Benedek (súlya: 3690 gramm, hossza: 51 centiméter – szép nagy gyerek), akit – ebben a minőségében mint hajdú-bihari elsőt – Rácz Róbert megyei közgyűlési elnök fog köszönteni a délutáni órákban. Minden bizonnyal ajándékot is visz magával.

A kedves esemény apró szépséghibája, hogy a gyermek nem a megye intézményében, a Kenézy kórházában látta meg a napvilágot, hanem a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikáján, s a család Rakamazon lakik, ami nem Hajdú-Biharhoz tartozik.

Mindez nem is lényeges, így alakult. Fogy a magyar, örvendjünk hát Virányi Benedeknek, Isten éltesse sokáig! Egyszer még ideköltözhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr84243877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása